Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΤΣΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ

  Μαθαίνουμε ότι ο δήμαρχος Μεταξάδων Χρήστος Τερτσούδης βρέθηκε τις δυο τελευταίες μέρες στην Αθήνα για επαφές με εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τον εβρίτη υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιώργο Ντόλιο και ενημερώθηκε για τις προθέσεις της Κυβέρνησης γύρω απ' τον Καλλικράτη. Άλλωστε ο Δήμος Μεταξάδων όπου ανήκει και το χωριό μας, καταργείται και ενώνεται με το Διδυμότειχο.
Ο Τερτσούδης που αναμένεται να είναι και υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. συναντήθηκε στη συνέχεια στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης με τον συντοπίτη μας στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, τον Άκη Γεροντόπουλο, αλλά και τον συγχωριανό μας δημοσιογράφο Κώστα Πιτιακούδη, ο οποίος έχει αναλάβει με απόφαση του κ.  Σαμαρά υπεύθυνος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αθλητικά ΜΜΕ. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις εκλογές.

ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ


Η ατυχία δυστυχώς έπληξε την Θύελλα Παλιουρίου, αφού στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος που έγινε στο γήπεδο του χωριού μας το Σάββατο, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Θύελλα Κυπρίνου. Δυστυχώς ΠΕΝΤΕ!!!! φορές η μπάλα σε ενέργειες των παικτών μας βρήκε τα δοκάρια της εστίας της Κυπρίνου και τα γκολ των Νικολαίδη και Μπάτσιου δεν ήταν αρκετά για να κερδίσουμε. 
Δεν πειράζει όμως.Ούτε η ατυχία θα σταματήσει τους παίκτες μας και στοεπόμενο ματς θα έρθει η πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ατυχία δεν

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΤΟ BLOG ΜΑΣ


Το πρώτο email που μας συγχαίρει για την δημιουργία του blog, πήραμε απ' τον συγχωριανό μας Χρήστο Μαγγίρα. Προφανώς πρόκειται για το γνωστό μας Χρηστάκη το... Κουρνταουλούδι, ο οποίος μένει στην Αθήνα και είναι κορυφαίο στέλεχος σε γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία.
Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να είναι και αυτός όπως και οι άλλοι Παλιουριώτες από όλο τον κόσμο κοντά μας.
Το email του αναφέρει:
"ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ 
 ΚΑΤΑΡΧΗΝ  ΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ   Μ Π Ρ Α Β Ο   ΣΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ  ΤΗΝ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ  ΑΥΤΗ  ΙΔΕΑ  ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ.
 ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΜΕΙΣ  ΚΟΝΤΑ  ΣΑΣ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ  ΝΑ 
ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ  ΜΕ  ΟΠΟΙΟΝ  ΤΡΟΠΟ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ  ΟΛΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
 ΠΟΛΛΟΥΣ  ΧΑΙΡ/ΜΟΥΣ
ΧΡ.ΜΑΓΓΙΡΑΣ"
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην φωτογραφία της Θύελλας Παλιουρίου που δημοσιεύουμε, ο Χρηστάκς του Κουρνταουλούδι είναι ο πρώτος όρθιος από  αριστερά, αρχηγός της ομάδας δίπλα στον τότε προπονητή μας Γιάννη Τσιαγκανά

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Για να μην τις ξεχνάνε οι παλαιότεροι, αλλά και να τις μαθαίνουν οι νεότεροι

Γίσβα= Υπόγειο
Μιστιράκους=τουαλέτα
χαζλαντώ=πετάω μακριά
μπαμπανάτσα=τυρόψωμο
γκουτζιουμάκ'=κομμάτι ξύλο(βέργα)
ιξίκς=χαζός
μπίτσι=τελείωσε
γκανταλιέμαι=γαργαλιέμαι
μπουνακλάντσι=τρελάθηκε
μπουζμπουάιζ=αυτός που έχει κοντό λαιμό
μιρακλάντσι=ήρθε στο κέφι
σαϊβάν'=σαλόνι

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ

Οι πολλές απουσίες κυρίως στον επιθετικό τομέα, στοίχισαν στην Θύελλα Παλιουρίου, που την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε με το... αριστερό τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Έβρου. Έχασε με 1-0 στον Πεντάλοφο από την ομώνυμη ομάδα, την στιγμή που η εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη επί της Οινόης στο Κύπελλο, είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες.
Η ατυχία αυτή όμως δεν λυγίζει τον Βούλη Γαβριλάκη και τους; ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι αφήνουν στον παρελθόν το συγκεκριμένο παιχνίδι και ετοιμάζονται πλέον για την συνέχεια του πρωταθλήματος, με στόχο να επανέλθουν στις επιτυχίες και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ

Αυτή είναι η Θύελλα Παλιουρίου το 1986. Τότε που είχαν γίνει τα εγκαίνια του γηπέδου του χωριού, μετά από πολύχρονες προσπάθειες και προσωπική εργασία των κατοίκων.
Να θυμηθούμε ποιοί είναι στην φωτογραφία. 
Από αριστερά ΟΡΘΙΟΙ οι: 
Κώστας Πιτιακούδης(Κώτσιους τσ' Γκουντίδινας)
Χρήστος Βουλγαρούδης (Χρήστους τ' Θανασούδ')
Κόρακας (Απ' του Καράκλήσ')
Χάρης Τασιούδης (Χάρης τ' Μίτι τ' Χαρίσ')
Κώστας Διουδιούδης (Κουσταντής Ντιουντιάδκους)
Ευάγγελος Γιαννούδης (Βαγγέλς τ' Αγγιλάκι τ' Γιαννάδκου)
Δημήτρης Καμπουρούδης (Σπενς απ'του Κμακι)
Ανδρέας Νινούδης(Αντρέας τ' Σταμπόλ' τ' Νινάδκου)
Χρήστος Ζαφειρούδης(απ' του Κιμπλί)

ΚΑΘΙΣΤΟΙ
Παναγιώτης Αραμπατζής (Τάκης τ' Γκούντινι)
Αθανάσιος Μαγγίρας (Νάσιους Ντουρβάδκους)
Κώστας Μπουμπουλούδης (Κουστάκς τ' Λάμπου τ' Μπουμπουλάδκου)
Γιάννης Τσιαφλάκης (του γαμπρούδι τ' Λάμπου τ' Ντιμιρτζί)
Αθανάσιος Τερζούδης (Τουκμακιώτς)
Κώστας Αντωνούδης (Απ' τ' Αλππουχώρ')
Κώστας Βουλγαρούδης (Τσιριβίκας)
και ο συγχωρεμένος και αξέχαστος σε όλους μας Χρήστος Μαγγίρας (ο αγαπημένος μας Χριστάκους τ' αγρουτούδ' που τόσο γρήγορα, αναπάνμτεχα και άδικα έφυγε από κοντά μας

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ


Η ώρα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Β'κατηγορίας έφτασε και η Θύελλα Παλιουρίου, το καμάρι του χωριού μας, ξεκινάει την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί τους αγώνες της αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Πεντάλοφο.
Με... φόρα απ' την περσινή εκπληκτική πορεία και κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' κατηγορίας, αλλά και την πρόκριση στο Κύπελλο επί της Οινόης, οι παίκτες του Γαβριλάκη έχουν στόχο να ξεκινήσουν με νίκη το πρωτάθλημα. 
Παιδιά γερά με τσαμπουκά και μην ξεχνάτε: "Είσαι μια Θύελλα γι' αυτό σ' αγαπώ".

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΙΤΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Όλοι οι δρόμοι για τους Παλιουριώτες της Αθήνας, αλλά και τους υπόλοιπους Εβρίτες και Θρακιώτες, οδηγούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Γκάζι, όπου γίνονται οι εκδηλώσεις για την Θράκη με χορούς, τραγούδια και εκθέσεις.
Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων Νίκο Βαφειάδη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και φυσικά στους διοργανωτές.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Θράκη πατάει…Γκάζι!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 10-09-2010
20:30: Εγκαίνια.
«Η Θράκη πατάει….Γκάζι» και το φεστιβάλ ξεκινά με μια εντυπωσιακή πομπή από 10 γκάιντες, τα παραδοσιακά όργανα της Θράκης με τον ιδιαίτερο ήχο. Την πομπή συνοδεύει το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.).
20:30-21:30: Τα εγκαίνια θα τελεσθούν από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ.Νικήτα Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο, κ.Νικόλαο Βαφειάδη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Νομάρχη Έβρου, κ.Ν.Ζαμπουνίδη και του Νομάρχη Ξάνθης, κ.Γ.Παυλίδη. *Μπουφές με παραδοσιακές λιχουδιές με συνταγές από τη Θράκη
22:00-00:00: Συναυλία με το Βαγγέλη Δημούδη, που θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές μελωδίες της Θράκης.

Σάββατο 11-09-2010
18:00-21:00: Αφιέρωμα στην οικογένεια Καραθεοδωρή με τίτλο: «Από τις ρίζες στη Μητρόπολη….Το γένος Καραθεοδωρή στο χρόνο». Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Νικήτας Κακλαμάνης θα απονείμει.............

 τιμή σε δυο σημαντικούς απογόνους του γένους, τον Σκούταρη Αλέξανδρο και τη Σκούταρη Δέσποινα.

21:00-22:30: Πολύχρωμη μουσική παράσταση με τη Ζωή Τηγανούρια. Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, μέσα από ρυθμούς tango, latin, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία.

22:30-00:00: Συναυλία με τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη και το συγκρότημά του, που τραγουδά την παράδοση της Θράκης μέσα από οικείες μελωδίες συνοδευόμενος από ούτι, κλαρίνο, βιολί, λαούτο και κρουστά.

Κυριακή 12-09-2010
20:30-21:30: Θέατρο Σκιών με ιστορίες από τη Θράκη εμπνευσμένες από τον συγγραφέα Γιάννη Βουλτσίδη. Ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης, έξυπνος και πανούργος, φοβητσιάρης αλλά και γενναίος όταν το καλούσε η περίσταση, γεμάτος ζωή και δράση χαρίζει γέλιο στους μικρούς και μεγάλους..!
21:30-22:00: Το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.) και το Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς ….!!
22:00--23:30: «Οι μάγισσες της Θράκης», Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι και μαγεύουν με την ερμηνεία και την εκφραστικότητά τους.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Με κεκτημένη ταχύτητα απ' την περσινή ξέφρενη πορεία που έφερε την άνοδο στην Β' κατηγορία της ΕΠΣ 'Έβρου, η Θύελλα Παλιουρίου ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κέρδισε και απέκλεισε την Οινόη με 3-1 για το Κύπελλο Έβρου και τώρα θα αντιμετωπίσει το Σιτοχώρι. Με σοβαρότητα και πιάνοντας την απόδοση που ξέρουν, τα παιδιά μας υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Βούλη Γαβριλάκη, θα αποκλείσουν φυσικά και το... Σκιουλτουχώρι.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 
Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη στον τόπο καταγωγής μου. Το πιο όμορφο χωριό όχι μόνο του Έβρου, αλλά και της Ελλάδας. Εδώ θα υπάρχουν πληροφορίες, ειδήσεις και φωτογραφίες που αφορούν το Παλιούρι Διδυμοτείχου Έβρου. Καλή μας αρχή.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ e-mail: pitevr@gmail.com