Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ (ΓΙΑΝΝΑΚ'Σ) ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΣΑΜΙΟΥ




Με πολύ συγκίνηση παρουσιάζω το βίντεο αυτό, που το έψαχνα εδώ και πολύ καιρό. Ο συγχωριανός μας βιολιτζής Γιάννης Ζαφειρούδης τραγουδάει το αγαπημένο του "Βλέπω καράβια πο' ρχονται" στην εκπομπή της Δόμνας Σαμίου στην ΕΡΤ. 
Το βίντεο αυτό είναι πριν από 34 χρόνια, το 1977, και την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω στους Παλιουριώτες όλου του κόσμου, αλλά και τον γιο του Γιαννάκ', τον Χρήστο, που μένει μόνιμα στην Αθήνα μετά την συνταξιοδότηση του από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το βίντεο είναι γυρισμένο στον κάμπο του Παλιουρίου, πριν γίνει ο αναδασμός και διαπλατυνθεί το ποτάμι. Βλέπετε εξάλλου τα φοβερά πλάνα του Ερυθροπόταμου, με τα πουλιά, τα καβάκια(λεύκες) και τον πάππου Χρηστάκ' τον πατέρα του Γιαννάκ' με τα γελάδια.

1 σχόλιο:

  1. Γκακούδης Αθανάσιος12 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:57 μ.μ.

    Σωστό αηδόνι ο Γιαννάκ΄ς ο Ζαφειρούδης. Μπορούσε να φθάσει πολύ ψηλά και να κάνει σπουδαία καριέρα ως τραγουδιστής, αλλά και ως οργανοπαίκτης. Ο αείμνηστος Σίμων Καράς είχε διαγνώσει την αξία του Γιαννάκη και ήθελε πάρα πολύ να τον βοηθήσει εάν κατέβαινε στην Αθήνα, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι .
    Είμαι σίγουρος ότι σήμερα ο Γιαννάκης Ζαφειρούδης θα ήταν σημείο αναφοράς για το τραγούδι της Θράκης, όπως είναι ο Δοϊτσίδης και ο Αηδονίδης.
    Δυστυχώς ο Γιαννάκης δεν άκουσε τη συμβουλή του, δεν κατέβηκε ποτέ στην Αθήνα και έτσι ένα γνήσιο ταλέντο έμεινε στην αφάνεια.
    Ευτυχώς έμειναν κι αυτά τα ντοκουμέντα που μας παρουσιάζεις φίλε διαχειριστή, για να μπορούμε να τον ακούμε και να τον καμαρώνουμε για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή