Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοσχέδιο... τσιμπούσι που οργάνωσαν οι συγχωριανοί μας στις 16 Αυγούστου

Ο Σωτήρης Γκουδινούδης ή "Ψαράς"... εξετάζει ένα απ' τα ψάρια που ήταν ο βασικός μεζές και ρωτάει τον πρώην πρόεδρο του χωριού Σωτήρη Γιαϊτζή που εκτός από κυνηγός είναι και ψαράς, αν πρόκειται για... σαζάν', τούρνα ή γουλιανό. Δίπλα τους οι Σωτήρης Αραμπατζής (Τζήκας τ' Γκ'ντινη) και Κώστας Μπουμπουλούδης (Τζιότζιουκας) 
Πολλοί συγχωριανοί μας που δεν μένουν στο Παλιούρι βρέθηκαν το καλοκαίρι για διακοπές. Μια βραδιά, στις 16 Αυγούστου, οργάνωσαν αυτοσχέδιο τσιμπούσι στην πλατεία. Απ' αυτό είναι και οι δυο φωτογραφίες, όπου απ' τους τέσσερις μόνο ο Σωτήρης Γιαϊτζής (Σαμάλας) μένει δυστυχώς στο Παλιούρι. Οι άλλοι είναι στη Γερμανία ή την Αθήνα
Από αριστερά ο Χρήστος Μαγγίρας(Κουρνταουλούδ'), Σωτήρης Γκουδινούδης (Ψαράς), Σωτήρης Γιαϊτζής (Τσίντιλη), Σωτήρης Γιαϊτζής (Τζήκας τ' Γκ'ντινη) και Κώστας Μπουμπουλούδης (Τζιότζιουκας)


Υ.Γ. Όπως μάθαμε, το γλέντι συνεχίστηκε στο πανηγύρι των Βρυσικών, όπου ο Τζιότζιουκας έδωσε ρεσιτάλ χορού.




Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παιδιά της Θύελλας Παλιουρίου στο Πανηγύρι επί το έργον

Μερικές φωτογραφίες που δείχνουν τα παιδιά της Θύελλας Παλιουρίου που διοργάνωσαν το πανηγύρι, επί το έργον για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Όλοι μάλιστα φοράνε ειδικά μπλουζάκια της ομάδας.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Από τον συγχωριανό μας Χρήστο Μαγγίρα(Κουρνταουλούδ'), πήραμε την παρακάτω δήλωση που αφορά τον Σύλλογο στον οποίο μετέχουν πολλοί Παλιουριώτες της Αθήνας και διοργάνωσε πέρυσι τον Δεκέμβρη το εντυπωσιακό γλέντι στο "Κορτσόπον". Την παραθέτουμε χωρίς κανένα σχόλιο:

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ  ΚΑΙ  ΦΙΛΟΥΣ ( ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΚΤΟΣ  ΣΥΝΟΡΩΝ )
ΘΥΜΑΜΑΙ  ΠΕΡΥΣΙ  ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ  ΕΙΜΑΣΤΑΝ  ΟΛΟΙ ΟΙ ''ΑΘΗΝΑΙΟΙ'' ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ  ΠΟΔΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  Η  ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ .
ΜΕΤΑ  ΚΟΠΩΝ  ΚΑΙ  ΒΑΣΑΝΩΝ  ΦΤΑΣΑΜΕ  ΣΤΟ  ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ  ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ  ΣΤΗΝ  ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΕΓΙΝΑΝ  ΕΚΕΙΝΟ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ  / ΑΝΑΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΠΟΜΕΝΗ  ΗΜΕΡΑ......ΜΗΝ  ΤΟΝ  ΕΙΔΑΤΕ  ΤΟΝ  ΠΑΝΑΗ....!!!!! ΚΥΡΙΕΣ  ΚΑΙ  ΚΥΡΙΟΙ ....Χ Α Θ Η Κ Α Μ Ε .......
Ο  ΛΟΓΟΣ...ΑΓΝΩΣΤΟΣ ??? ..Δ
 ΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΑΝΟΥ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ  ( ΠΟΛΙΤΙΚΑ  Η  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ)
ΟΛΟΙ  ΕΜΕΙΣ  ΠΟΥ  ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ  ΤΗΝ  ΟΛΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΜΙΑ  ΕΞΗΓΗΣΗ  Η  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...........ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΡΕ  ΑΔΕΛΦΕ ΣΤΟ  ΚΑΦΕΝΕΙΟ  ΤΟ  ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ  ΜΑΣ  ΠΟΥΝ  ΜΙΑ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ .
ΛΥΠΑΜΑΙ  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ  ΓΙΑΥΤΗΝ   ΤΗΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΚΑΙ  ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΤΡΟΠΗ  ΚΑΘΕ  ΦΟΡΑ  ΠΟΥ  ΒΛΕΠΩ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΑ.....     Ε   Γ   Ω    Ο  ΙΔΙΟΣ   .... ΝΑ  ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ  ΝΑ ΜΟΥ  ΛΕΝΕ ΜΕ  ΥΦΟΣ  ΕΙΡΩΝΙΚΟ !!!!!!  
ΧΡΗΣΤΟ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  // ΚΑΝΕΝΑ  ΓΛΕΝΤΙ !!!!!!!
ΧΙΛΙΑ  ΔΙΚΙΑ  .......ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΞΙΟΙ  ΤΗΣ  ΜΟΙΡΑΣ  ΜΑΣ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ             
ΧΡ.ΜΑΓΓΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΡΙΣΗ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ 3-2 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΓΗΝΗ


Η Θύελλα Παλιουρίου όπως παρατάχθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι Κυπέλλου με την Σαγήνη, όπου επικράτησε 3-2 και πήρε την
πρόκριση μέσα στην Ορεστιάδα.

Με θριαμβευτική πρόκριση μέσα στην Σαγήνη, ξεκίνησε τα παιχνίδια της στην φετινή αγωνιστική περίοδο η Θύελλα Παλιουρίου. Κέρδισε 3-2 πετυχαίνοντας την μεγάλη ανατροπή, αν και βρέθηκε να χάνει δυο φορές.
Οι παίκτες του νέου μας προπονητή Γιώργου Κελεσίδη, με σκόρερ τους Μυλωνά, Μπισκιτζή και Καρέτσο, επικράτησαν δίκαια και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, κόντρα σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία μια και είναι στην Α' της ΕΠΣ Έβρου.
Χρησιμοποιήθηκαν εκτός από τους τρεις σκόρερ και οι: Ζλατάνης, Δουλούδης Χρήστος, Κισσούδης Μπάμπης, Κισσούδης Δούλης, Κισσούδης Χρήστος, Καμπουρούδης, Ζλατινούδης. 
Ο προπονητής της Θύελλας Γιώργος Κελεσίδης (αριστερά)
μαζί με τον φίλαθλο της ομάδας Μουτιόν Τζανάδκου και τον
πρόεδρο Σωτήρη Δοϊνούδη(δεξιά)
Στη Σαγήνη βρέθηκαν και 20 φίλαθλοι της Θύελλας με επικεφαλής τον φανατικό οπαδό της Δημήτρη Χουδελούδη (Μουτιόν' Τζιανάδκου) που εμψύχωσαν τους παίκτες κα στο τέλος τους αποθέωσαν. Πάντα τέτοια παιδιά. 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Με την Σαγήνη για το Κύπελλο την Κυριακή η Θύελλα Παλιουρίου

Ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια για την φετινή αγωνιστική περίοδο για την ομάδα του χωριού μας. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, παίζει στην Σαγήνη με την τοιπική ομάδα και φυσικά θέλει να αρχίσει νικηφόρα, παίρνοντας την πρόκριση.
Καλό ξεκίνημα με νίκη παιδιά.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Κυριακή στις 4:30 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΓΗΝΗΣ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΛΙΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Προσπαθώντας προχθές να τακτοποιήσω σε κάποια ράφια τα παλιά σχολικά βιβλία των παιδιών μου, το μάτι μου έπεσε  σε κάποια βιβλία και τετράδια των δικών μου μαθητικών χρόνων. Μου έκανε εντύπωση το τετράδιο καλλιγραφίας της ΣΤ΄ τάξης το οποίο ήταν ντυμένο με μπλε κόλα  και ετικέτα στο εξώφυλλο. Θυμήθηκα ότι αυτή την κόλα την αγοράζαμε με δυο αυγά από το παντοπωλείο του «Γιμούδη», κάποιες φορές βέβαια πηγαίναμε και στον Πατσιώρα ή στον «πάππου τον Γιώρ» τον ανάπηρο. 

Επίσης και το φυτολόγιο από το μάθημα της Φυσικής Ιστορίας, ήταν κάτι το οποίο με γέμισε με ευχάριστες αναμνήσεις. Για να βρούμε τότε και να αποξηράνουμε μέσα στα βιβλία  ένα κομματάκι κέδρο,  πηγαίναμε στη «ντρασιά» ή στην Αγία Τριάδα.
Ο κέδρος που φαίνεται στη φωτογραφία, μετά από 40 χρόνια, ακόμη κρατάει τη μυρωδιά του.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΚΟΥΔΗΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Όπως σε κάθε πανηγύρι, οι πάγκοι με τα παιχνίδια για τα
μικρά παιδιά, μας θυμίζουν τα... ντουζουνούδια που
περιμέναμε να αγοράσουμε "πιτσιρικάδες" 

Ασφυκτικά γεμάτα ήταν τα τραπέζια στην πλατεία και ο κόσμος διασκέδασε με την ψυχή του, ενισχύοντας παράλληλα
οικονομικά την Θύελλα Παλιουρίου που διοργάνωσε το γλέντι

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δυο στιγμιότυπα απ' το Πανηγύρι του χωριού μας

Έστω και με σημαντική καθυστέρηση, εξασφαλίσαμε δυο χαρακτηριστικές φωτογραφίες απ' το Πανηγύρι του Παλιουρίου στις 27 Ιουλίου. Το γλέντι διοργάνωσε η ομάδα του χωριού μας και έγινε κυριολεκτικά χαμός απ' το κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την πλατεία, διασκεδάζοντας ως τα ξημερώματα.
Τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκεί, οι υπόλοιποι πάρτε μια... γεύση. Άντε και του χρόνου παιδιά ακόμα καλύτερα και ακόμα περισσότεροι. 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ "ΖΩΗΣ" ΤΟ Paliouri-evrou.blogspot.com

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου, το blog για το πιο όμορφο χωριό της Ελλάδας, το Παλιούρι Έβρου, συμπληρώνει ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ "ΖΩΗΣ". Πέρυσι τέτοιες μέρες ήταν που ωρίμασε η σκέψη και αποφασίσαμε να βγούμε στον "αέρα" του διαδικτύου. Από αγάπη και μεράκι για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε τόσο πολύ.

Την προσπάθεια αυτή, είμαστε πολύ χαρούμενοι που την αγκάλισαν όχι μόνο οι συγχωριανοί μας από κάθε μέρος της Γης, αλλά και πολλοί άλλοι. Δεν είναι τυχαίο, ότι μέσα σε ένα χρόνο φτάσαμε τις 62.000 "επισκέψεις", αριθμός πρωτόγνωρος για μπλογκ που είναι αφιερωμένο και ασχολείται με ένα μόνο χωριό.
Τον τελευταίο καιρό είναι αλήθεια πως κάποια προβλήματα μας ανάγκασαν να μην ανεβάζουμε συχνά θέματα που αφορούν τον αγαπημένο μας τόπο. Ξεπερνούνται όμως και ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε πιο συχνά στον "αέρα" με θέματα που θα αρέσουν σε όλους.
Περιμένουμε την συμμετοχή όλων σας με αποστολή μέσω e-mail ειδήσεων, φωτογραφιών και ότι άλλο θέλετε. Φυσικά όποιος Παλιουριώτης θέλει να διαφημιστεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ όπως είναι γνωστό, μπορεί να μας στείλει την κάρτα του.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΣΤΙΣ 9 Σεπτεμβρίου πέρυσι.

 

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 
Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη στον τόπο καταγωγής μου. Το πιο όμορφο χωριό όχι μόνο του Έβρου, αλλά και της Ελλάδας. Εδώ θα υπάρχουν πληροφορίες, ειδήσεις και φωτογραφίες που αφορούν το Παλιούρι Διδυμοτείχου Έβρου. Καλή μας αρχή.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ e-mail: pitevr@gmail.com