Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΟΙ... ΞΕΝΟΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΑΝ, ΕΜΕΙΣ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ) ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ

Από τον συγχωριανό μας καθηγητή γυμναστικής και φανατικό φίλο του blog ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΑΚΟΥΔΗ, που μας στέλνει συχνά πολύτιμα στοιχεία, πήραμε το παρακάτω e-mail, με το οποίο το Paliouri-evrou συμφωνεί απόλυτα και αφορά την απόφαση των ανθρώπων της Θύελλας Παλιουρίου να ονομαστεί το γήπεδο του χωριού μας "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΓΙΡΑΣ", προς τιμήν του αδικοχαμένου Χρηστάκου, που έφυγε στα 43 του χρόνια από κοντά μας "χτυπημένος" απ' την επάρατη νόσο.

"Παίρνοντας ως αφορμή κάποια σχόλια, που αφορούν την ονοματοδοσία του γηπέδου μας στο χωριό σε «ΜΑΓΓΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ», θέλω να σας κάνω γνωστό ότι και κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι παρόμοιο.
Συγκεκριμένα πριν από έναν και πλέον χρόνο, το κλειστό Γυμναστήριο του 2ου ΕΠΑΛ (πρώην Τεχνικό Λύκειο) Αλεξ/πολης, σχολείο στο οποίο εργαζόταν ο «Χρηστάκος» ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ονομάστηκε «ΜΑΓΓΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ » Ο αδαμάντινος χαρακτήρας και η άριστη παιδαγωγική και εκπαιδευτική ικανότητα του «Χρηστάκου» έκανε τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης να πάρουν την παραπάνω απόφαση.
Εμείς συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στην γκρίνια και τη μιζέρια. Γιατί το ένα, γιατί το άλλο, γιατί αυτός και όχι ο άλλος. Ξένοι άνθρωποι προς το χωριό μας δεν είχαν τέτοια προβλήματα.
Θα ήθελα να δώσω δημόσια τα συγχαρητήριά μου στο Δ.Σ. της Θύελλας για την απόφασή του να ονομάσει το γήπεδο του χωριού «ΜΑΓΓΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ». Ο «Χρηστάκος» τίμησε για πάρα πολλά χρόνια τη φανέλα της Θύελλας, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Ήταν ο άνθρωπος του αθλητισμού και του πολιτισμού γενικότερα. Μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια εξακολουθεί να μας λείπει πάρα πολύ. Όμως διαβάζοντας το όνομά του στο γήπεδο, θα είναι σαν να τον έχουμε κοντά μας, έστω και νοερά. Συγχαρητήρια και πάλι στο Δ.Σ. της Θύελλας.
Με εκτίμηση
Γκακούδης Αθανάσιος

2 σχόλια:

  1. Μπράβο Θανάση. Πέστα επιτέλους για κάποιους(ευτυχώς πολύ ελάχιστους) που δεν λένε να αποβάλλουν την απαράδεκτη νοοτροπία. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Κώστας Πιτιακούδης (τ' Γιώρ' τσ' Γκουντίδινας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους τιμούν τον Χρηστάκο μας!Όλοι ξέραμε τι άνθρωπος ήταν,και θα είναι πάντα στις καρδιές μας.Όσο για τον συγκεκριμένο που σχολιάζει αρνητικά πάνω σε αυτό το θέμα(και σε άλλα),θα του έλεγα ας θυμηθεί πρώτα που βρίσκεται το χωριό του και μετά να εκφέρει άποψη.
    Μπράβο Θανάση που μας έδειξες τη φωτογραφία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή