Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

"ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ" ΓΙΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

"Εφυγε" σήμερα το πρωί από κοντά μας η Αθανασία Δουλούδη

Ήταν 7.30 το πρωί, όταν η γιαγιά Αθανασία έκλεισε για πάντα τα μάτια της και "έφυγε" για το μεγάλο ταξίδι. Σε ηλικία 90 ετών, πλήρης ημερών και αφού απέκτησε τρία παιδιά, 6 εγγόνια και 9 δισέγγονα, άφησε την τελευταία της πνοή.
"Εσβησε" δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, τον παππού Δημητράκη. Τον άνθρωπο που περπάτησαν μαζί για περίπου 70 χρόνια, με στερήσεις, φτώχεια, δυσκολίες, αλλά και πολλές χαρές. 
Απέκτησαν έναν γιο, τον Μόσχο και δυο κόρες, την μαμά μου Λαμπρινή και την Μαρία. Στη συνέχεια ήρθαν τα εγγόνια. Ο Κώστας και ο Δημήτρης Πιτιακούδης, η Μορφούλα και ο Χρήστος Πρασινούδης, ο Δημήτρης και ο Χρήστος Δουλούδης. 
Τα έβλεπαν με καμάρι να μεγαλώνουν, να πετυχαίνουν στην ζωή τους και να δημιουργούν τα πρώτα τέσσερα τις δικές τους οικογένειες.
Είδαν και πολλά δισέγγονα. Τον Γιώργο και τον Δημήτρη Γκαχτίδη, την Λαμπρινή και την Σταυρούλα Πιτιακούδη, τον Δημήτρη, τον Σωτήρη και την Μαρία Πρασινούδη, τον Γιώργο και την Ηλιάνα Πιτιακούδη.
Σήμερα το απόγευμα, τα τρία παιδιά της, τα εγγόνια και αρκετά απ' τα δισέγγονα της,  την οδήγησαν στην τελευταία της κατοικία. Μαζί με πολλούς συγγενείς και συγχωριανούς, που την... αποχαιρέτησαν, αλλά και την κουνιάδα της, γιαγιά Βενετία Δουλούδη που ήρθε επειγόντως εδώ και μέρες απ' την Αθήνα για να είναι κοντά της σ' αυτές τις τελευταίες στιγμές.
Δυστυχώς, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι στο Παλιούρι για να της πω από κοντά το τελευταίο αντίο. Την αποχαιρετώ μέσα απ' το φιλόξενο για όλους μας Paliouri-evrou.blogspot.com.
"ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ" γιαγιά Αθανασία και χαιρετισμούς στον μπαμπά μου τον Γιώργο, που θα συναντήσεις εκεί πάνω.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ


4 σχόλια:

  1. "Καλό ταξίδι" γιαγιά Αθανασία,χαιρετισμούς στους υπόλοιπους αγγέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο ταξιδι στην γιαγια Αθανασια,τωρα που θα ερθω στο χωριο θα πω απο κοντα τα συλυπητηρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα, θερμα συλλυπητήρια για τη γιαγιά σου...σ όποια ηλικία και να χάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους ακόμα και πλήρες ημερών είναι στενάχωρο...να ζήσετε να την θυμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΝΝΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ17 Ιουλίου 2012 στις 11:11 μ.μ.

    ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΡΙΑ ,ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή