Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ το 1958

Το έτος 1958, δηλαδή δεκαοκτώ  χρόνια μετά το ιστορικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, τρία εικοσάχρονα παλικάρια υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο Μεσολόγγι . Σε κάποια από τις εξόδους τους, οι τρεις φίλοι βρήκαν την ευκαιρία και φωτογραφήθηκαν μπροστά στο Ηρώον  της πόλης. Διακρίνονται από αριστερά, ο Σωτήρης Ζλατινούδης (τσ' Κατσιάκους), στη μέση είναι ο συγχωρεμένος Γιώργος Γκακούδης (του Γιουρούδ του Γκακάδκου) και δεξιά ο Λάμπρος Κουτιανούδης ή Κ' ζανους.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ένας ... γκούφαλους στ'΄μπουϊαμιά

Ένας «Γκούφαλους ψλά στ μπουϊαμιά».  Πόσες φορές τα παλιά χρόνια δεν βρίσκαμε «γκούφαλους», που τους άνοιγαν οι «ντιουντιόλιαν΄» (δρυοκολάπτες) και ανεβαίναμε πάνω στις αμυγδαλιές, καρυδιές ή καραγάτσια για να δούμε αν έχει μέσα «σπριτούδια»; 

Πόσες φορές οι πιο τολμηροί από μας έχωναν και τα χέρια τους μέσα, για να τα πιάσουν κι αντί για «σπριτούδια» έπιαναν πολλές φορές «γκουστιαρίτσις» κι φίδια;

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

Τρία χρόνια χωρίς τον αγαπημένο μας... Χρηστάκο Μαγγίρα

Συμπληρώνονται την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 3 χρόνια από την στιγμή που ο Χρήστος Μαγίρρας, ο αγαπημένος μας... Χρηστάκος, έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας χτυπημένος από την επάρατο νόσο.
Αύριο Κυριακή 14 Οκτώβρη, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλιουρίου, η σύζυγος του Βάσω, οι δυο κόρες του, οι γονείς του Δημήτρης και Μαγδαληνή, ο αδερφός του Μιχάλης, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συγχωριανοί του, τελούν το μνημόσυνο για την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον χαμό του.






Σε όσους τον γνωρίσαμε θα είναι πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας. Χαμογελαστός και γλεντζές όπως πάντα. Είμαι σίγουρος ότι εκεί πάνω στον παράδεισο που βρίσκεται, θα μαθαίνει στους... αγέλλους πως να χορεύουν ζωναράδικο και ζεϊμπέκικο.





Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ 3-0 ΤΗΝ ΜΑΝΗ

Η Θύελλα Παλιουρίου όπως παρατάχθηκε στο παιχνίδι με την Μάνη μέσα στο χωριό μας κερδίζοντας 3-0
Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Έβρου πέτυχε την Κυριακή η Θύελλα Παλιουρίου στο γήπεδο του χωριού μας, αφού κέρδισε την Μάνη πολύ εύκολα με 3-0.
Η ομάδα μας πέτυχε τα γκολ με τον παίκτη-προπονητή Γιώργο Μυλωνά, τον Βασίλη Καρέτσο και τον Γιάννη Νικολαίδη.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Θύελλας και συγχωριανοί όπου και αν βρίσκεστε, μην ξεχνάτε. Η Θύελλα μας θέλει κοντά της. Γι' αυτό όσοι μπορείτε και έχετε την οικονομική δυνατότητα, έστω και λίγα ευρώ μπορείτε να βάλετε στον λογαριασμό της ομάδας μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που γράφουμε δίπλα. Έτσι θα βοηθήσουμε την προσπάθεια των παιδιών.


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ 1-1 ΣΙΤΟΧΩΡΙ

Η ατυχία σταμάτησε την Θύελλα Παλιουρίου στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας Έβρου, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 μέσα στο Νεοχώρι.
Η ομάδα μας προηγήθηκε με γκολ του Μπισκιτζή από εκτέλεση πέναλτι, ο ίδιος είχε δοκάρι, όπως και ο Νικολαίδης και τελικά δεχθήκαμε την ισοφάριση αν και αξίζαμε τη νίκη. Η εμφάνιση πάντως ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και έπεσε η απόδοση στο δεύτερο.