Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΕΒΡΙΤΙΚΟ, ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Όπως τα δυο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, ο Σύλλογος "Ένωση Εβριτών" διοργανώνει Θρακιώτικο, Εβρίτικο Γλέντι και καλεί όλους τους συντοπίτες μας την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά με παραδοσιακή γκάιντα, Θρακιώτικη λύρα και ζουρνά στο μαγαζί "Σάλα Παράδεισος", που βρίσκεται στην οδό Τελαμώνος 87, στην Ανθούπολη Περιστερίου.
Στην εκδήλωση αναμένεται να βρεθούν αρκετοί συγχωριανοί μας που ανήκουν στον συγκεκριμένο σύλλογο. Η είσοδος είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό και άφθονο ποτό. Θα υπάρχει και dj για να εναλλάσσεται το πρόγραμμα και για τους νεότερους που θα βρεθούν σίγουρα στην εκδήλωση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και για κρατήσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
6937074182
6974536975
6937268549

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Αυτή την πανέμορφη εικόνα ημέρα και νύχτα παρουσιάζει το Παλιούρι από την Παρασκευή που χιόνισε και κάλυψε τα πάντα, κάνοντας ακόμα πιο όμορφο το χωριό μας. Ορισμένες φωτογραφίες που αξίζουν πραγματικά όσο χίλιες λέξεις όπως λένε οι Κινέζοι.




Στην πλατεία του Παλιουρίου Σουτηράκς Γιαϊτζής με την εγγονή του παίζουν με αυτοσχέδιο έλκηθρο στο χιόνι

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΕΗ

Λίγο πριν το ερχομό του Φεβρουαρίου και ενώ πλησιάζουν οι Απόκριες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Παλιούρι υπήρχε και το έθιμο του Μπέη.
Μάλιστα τις προηγούμενες δεκαετίες, στο χωριό μας είχε αναβιώσει το συγκεκριμένο έθιμο και πολύς κόσμος από όλη την περιοχή αλλά και γενικότερα το νομό Έβρου ερχόταν να το παρακολουθήσει. Τώρα δυστυχώς έχει και αυτό εγκαταλειφθεί.
Φίλος μας έστειλε φωτογραφίες από έναν παλαιότερο Μπέη, τον ρόλο του οποίου είχε αναλάβει ο Δημήτρης Χρυσαφούδης ή πιο γνωστός ως... Μίμος, που τώρα μένει στην Γερμανία.
Ο Μπέης (Μίμος) με την γυναίκα του καθιστή και όρθιες δεξιά την αδερφή του Δάφνη Διγγελούδη και αριστερά την ανηψιά του Χρυσούλα Χουδελούδη(κόρη τ' Σταμάτ' τ' Κουρουτζή)


Ο Μπέης οργώνει και σπέρνει με το άροτρο στην πλατεία του χωριού που είναι χιονισμένη







Ο Μπέης έχοντας δίπλα του τον Αναστάσ' Πιτιακούδη







Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Για... ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ στο Παλιούρι υπάρχει ο Χάρης

Ο συγχωριανός μας Χάρης Διγγελούδης (Χαρισ' Τ' Γκντί) είναι στην διάθεση όποιου Παλιουριώτη ή κοντοχωριανού θέλει μάστορα για τις συγκεκριμένες εργασίες που βλέπετε.