Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Παλιουριώτισσες με παραδοσιακές φορεσιές στο έθιμο του Μπέη

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από την στιγμή που καταργήθηκε η Κοινότητα Παλιουρίου και το χωριό μας αποτελεί πλέον έναν από τους πολλούς οικισμούς του Δήμου Διδυμοτείχου, δεν διοργανώνονται πλέον τα ήθη και έθιμα που είχαμε συνηθίσει.
Όπως το έθιμο του Μπέη για παράδειγμα που συνήθως Φεβρουάριο ή Μάρτιο διοργάνωναν με επιτυχία οι Παλιουριώτες. Από μια τέτοια στιγμή είναι και η φωτογραφία με συγχωριανές μας να φορούν την πανέμορφη τοπική φορεσιά.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Αναβλήθηκε η εκπομπή μαγειρικής με την συγχωριανή μας Δήμητρα Σαλτού

Μετά την παρουσίαση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων, τις διαφημίσεις με κορυφαία αυτή της NIVEA με τους ποδοσφαιριστές, η συγχωριανή μας Δήμητρα Σαλτού αναμενόταν να πάρει μέρος στη νέα εκπομπή μαγειρικής του MEGA με τον κορυφαίο σεφ Γιάννη Λουκάκο με τον τίτλο "Mr Cook".  Όμως το πολύ σοβαρό ατύχημα του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαππα ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση, έκανε τους συντελεστές της εκπομπής να αποφασίσουν την αναβολή της για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Έτσι είναι άγνωστο πότε θα δούμε την πανέμορφη Δήμητρα, κόρη της Παγώνας Μαγγίρα (Νίτσας τσ' Γκουντιόνινας για τους μεγαλύτερους) που ήδη μεττείχε στο διαφημηστικό της εκπομπής με την ηθοποιό Αγγελική Δαλιάνη που επίσης θα πάρει μέρος στην εκπομπή.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ένας συγχωριανός μας πετυχημένος μάνατζερ ποδοσφαιριστών στη Γερμανία

Σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχουν τελικά πετυχημένοι σε πολλούς τομείς Παλιουριώτες και προσπαθούμε μέσα από το blog μας να τους παρουσιάσουμε.
Όπως για παράδειγμα τον Πάρη Χουδελούδη, ο οποίος είναι πετυχημένος μάνατζερ ποδοσφαιριστών στη Γερμανία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο Πάρης ή Κυπαρίσσης όπως είναι το κανονικό όνομα που πήρε από τον συγχωρεμένο τον παππού του, τον γνωστό στους περισσότερους Κυπαρίσ' Τζιανάδκου που έπαιζε το ούτι και τραγουδούσε, ανήκει στο κορυφαίο γερμανικό γραφείο μάνατζερ με επικεφαλής τον πρώην διεθνή Γερμανό ποδοσφαιριστή Γιανς Νοβότνι που έκανε καριέρα σε Λεβερκούζεν και εθνική Γερμανίας. 
Μεταξύ των μεταγραφών που έχουν κάνει, είναι και αυτή του διεθνή Έλληνα Σταύρου Μαλεζά από τον ΠΑΟΚ στην Φορτούνα Ντύσσελντορφ, ενώ προσπάθησαν να μεταγράψουν σε γερμανική ομάδα και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Πρόσφατα ο Πάρης Χουδελούδης ασχολήθηκε με τον Χάρη Μαυρία του Παναθηναϊκού και δηλώσεις του φιλοξένησαν οι κορυφαία ιταλικές εφημερίδες για το θέμα αυτό.
Σίγουρα ο πατέρας του Δημήτρης (Μουτιόν΄Τζανάδκου), που συνταξιούχος πλέον μένει για πολλούς μήγνες στο Παλιούρι και είναι φανατικός οπαδός της Θύελλας Παλιουρίου παρακολουθώντας όλους τους αγώνες της, θα αισθάνεται περήφανος για τον γιο του.

Jens Nowotny
Jens Nowotny -  Geschäftsführer
  • Sportlicher Berater

  • 334 Bundesligaspiele / 38 Champions League Spiele
  • 47 Länderspiele / 1 x WM, 2 x EM - Teilnahme
Paris Houdeloudis
Paris Houdeloudis - Geschäftsführer
  • Vom DFB/FIFA lizenzierter Spielervermittler
  • Spielerberater/Sportlicher Berater

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Έτσι πέρασαν την Τσικνοπέμπτη στην πλατε'ια του χωριού μας ορισμένοι από τους συγχωριανούς μας. Ο Σωτήρης Γιαϊτζής μπροστά στην καφετέρια έβαλε την ψησταριά και ακολούθησε φαγητό, κρασί και γλέντι με γκάιντα και νταούλι. Να είστε πάντα καλά και να γλεντάτε και για όσους βρίσκονται μακριά από το Παλιούρι.
Με την γκάιντα ο Χρήστος Πιτιακούδης (Κιτιάκς τ' Καρακότσιου)   και στο νταούλι ο Σωτήρης Γιαϊτζής (Σουτηράκς τ' Τσίντιλη)