Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μπράβο σε όλους και όλες για την πρωτοβουλία που πήραν το Σάββατο του Λαζάρου

Το έθιμο Λαζάρου τίμησαν και φέτος στο Παλιούρι. Αυτή την φορά ο σύλλογος Γυναικών έχοντας ως συμπαραστάτη του τον πολύ δραστήριο νέο ιερέα του χωριού μας, τον πατέρα Δαμασκηνό, γύρισε στο χωριό ώστε τραγουδώντας για τον... Λάζαρ να μαζέψουν λεφτά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για έργα στην εκκλησία. 
 


Μετά τον... Λάζαρ σε όλα τα σπίτια, ακολούθησε χορός στην πλατεία του χωριού με γκάϊντα.
Μπράβο σε όλες και όλους όσους συνέβαλλαν στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία. Και του χρόνου.
































9 σχόλια:

  1. Μπράβο σε όλες τις Παλιουριώτισσες κ στον πατέρα Δαμασκηνό!!πρέπει να τηρούμε τα έθιμα μας κ να μη ξεχνιούνται με την πάροδο του χρόνου!!Μπράβο!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σε ολους συμετεχοντες και μη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 3.000 ευρώ και έτσι θα μπορέσουν να φτιαχτούν τα τζάμια στην εκκλησία. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους τους Παλιουριώτες για την οικονομική ανταπόκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτογράφε είσαι ένα χρόνο πίσω!......έτσι λένε οι φωτογραφίες........... lgk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες είναι από το προηγούμενο Σάββατο. Τί ένα χρόνο πίσω μας λες; Ο ιερέας πέρυσι δεν υπήρχε στο Παλιούρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρω ότι είναι βγαλμένες το Σάββατο του Λαζάρου, 12-04-2014, (εξ άλλου την ίδια ημερομηνία πέρυσι δεν ήταν Σάββατο), αλλά η ημερομηνία που αναγράφεται σε όλες τις φωτογραφίες είναι 12-04-2013..........(Απλά εσύ δεν ρύθμισες καλά την μηχανή σου καί εγώ έγραψα το σχόλιο για να σε πειράξω,.. μην το παίρνεις και κατάκαρδα!.....) Σ' ευχαριστώ που ανεβάζεις επίκαιρες φωτογραφίες,.... να είσαι καλά...... .lgk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή καρδιά. Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη.
    Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε μια συγχωριανή μας που είχε την ευγενή καλοσύνη και δεν τις τράβηξα εγώ. Μακάρι να ήμουν εκεί και το Σάββατο του Λαζάρου, αλλά και πάντα. Δυστυχώς βρίσκομαι αρκετά μακριά και γι' αυτό άλλωστε δεν μπορώ να καλύπτω άμεσα όσα συμβαίνουν στο αγαπημένο μας Παλιούρι.
    Χρόνια Πολλά και πάλι. Την υγειά μας να 'χουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ τις έστειλα.Sorry για την ημερομηνία,απο εκτεταμένη ταχύτητα για να προλάβω να βγάλω φωτογραφίες ξέχασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις,είναι και καινούρια η μηχανή και δεν την επεξεργάστηκα ακόμη.Δεν παρεξηγώ το σχόλιο σου,γιατί αν το παρεξηγούσα θα έπρεπε να μαλώνω όλη μέρα.Next time θα το θυμηθώ.Να είστε όλοι καλά και του χρόνου με υγεία να ξακάνουμε το έθιμο.Χρόνια πολλά στους Παλιουριώτες αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή