Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ένα απαράδεκτο γεγονός αποτέλεσε... παραφωνία στο γιορτινό κλίμα του φετινού πανηγυριού του χωριού μας, το οποίο κατά γενική ομολογία όλης της περιοχής ήταν το καλύτερο απ΄όσα διοργανώνονται αυτές τις μέρες στα διάφορα χωριά.
Είναι αλήθεια ότι το σκεφτόμασταν μέρες εδώ στο blog αν πρέπει να το επισημάνουμε, αλλά τελικά αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν. Αφορά ένα περιστατικό που έγινε την βραδιά του πανηγυριού, με τον συγχωριανό μας Μόσχο Καμάρα.

Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή ο Μάκης όπως τον αποκαλούμε όλοι, έστησε έναν μικρό πάγκο και πουλούσε διάφορα μπιζού. Αυτό κάνει άλλωστε και στην Αθήνα όπου μένει, έχοντας επίσημη άδεια μικροπωλητή από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σκέφθηκε λοιπόν με την ευκαιρία της παρουσίας του στο χωριό για διακοπές, να πουλήσει κάποια πράγματα στο πανηγύρι. Όπως έκαναν και άλλοι μικροπωλητές στο ίδιο σημείο, οι οποίοι δεν είναι από το χωριό αλλά κάνουν επίσης αυτή την δουλειά.
Μισή ώρα όμως μετά το στήσιμο του πάγκου στο σημείο όπου βρίσκεται η στάση του λεωφορείου κάτω από την πλατεία, εμφανίστηκαν δυο αστυνομικοί, οι οποίοι ζήτησαν ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ να μαζέψει τα πράγματα και να φύγει, γιατί αλλιώς θα προχωρούσαν στην σύλληψη του.
Ακόμα τον ενημέρωσαν ότι υπήρξε τηλεφωνική καταγγελία για την παρουσία του,  χωρίς να τον ενημερώσουν από ποιόν έγινε. Τους απάντησε πως διαθέτει νόμιμη άδεια μικροπωλητή, αλλά εκείνοι επέμειναν ότι θα έπρεπε να είχε πάρει ξεχωριστή άδεια από τον δήμο Διδυμοτείχου, γιατί καταλάμβανε χώρο που ανήκει σε αυτόν και τέτοιο έγγραφο είναι αλήθεια ότι δεν διέθετε. Έπρεπε δηλαδή στο χωριό του, το χωριό του συγχωρεμένου πατέρα του Γιώργου Καμάρα και της μάνας του, για μερικά εκατοστά πάγκου να έχει άδεια του δήμου Διδυμοτείχου όπου πλέον ανήκει το Παλιούρι.
Ο Μάκης συμμορφώθηκε και μάζεψε τα πράγματα, χωρίς να μπορέσει να δουλέψει παρά μόνο μισή ώρα. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ. Γιατί πολλά ακούγονται που σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε. Ελπίζουμε να ήταν κάποιος από τους άλλους μικροπωλητές, αν και εκείνοι δεν επηρεάζονταν μια και δεν πουλούσαν μπιζού, αλλά παιχνίδια για τα πιτσιρίκια και δεν είχαν λόγο να τον καταγγείλουν. Αν πάντως ήταν συγχωριανός μας, πρόκειται για κομπλεξικό και τεράστιο καραγκιόζη.

1 σχόλιο:

  1. Ki ego file mou elpizo na min itan sygxorianos mas aftos pou ekane katagelia. Giati einai krima na strefomaste o enas Paliouriotis enantion tou allou. Ntropi an itan Paliouriotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή