Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Σύλλογος Γυναικών Παλιουρίου έκοψε την πίτα του



Παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παλιουρίου Σωτήρη Κισσούδη, του εφημέριου του χωριού πάτερ Δαμασκηνού και των γυναικών-μελών του, ο Σύλλογος Γυναικών Παλιουρίου έκοψε στα γραφεΜετά τις καθιερωμένες ευχές, ακολούθησε γλέντι από τις Παλιουριώτισσες, ενώ ο πατήρ Δαμασκηνός αποδέχθηκε την παρότρυνση τους και... έσυρε και αυτός τον χορό. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και του χρόνου.





 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Επαφές στην Αθήνα για την παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα από τον εφημέριο του Παλιουρίου πάτερ Δαμασκηνό

Στην Αθήνα βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο νέος (σε ηλικία, ιδέες, νοοτροπία και παρουσία στο Παλιούρι) εφημέριος του χωριού μας πάτερ Δαμασκηνός. 
Κατά την διάρκεια της παρουσίας του εκεί, είχε επαφές και συναντήσεις για θέματα που αφορούν την παλιά εκκλησία του χωριού μας, τον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος χρειάζεται σημαντική συντήρηση και επισκευές. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον εβρίτη Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο. 
Παράλληλα είχε συνάντηση και συζήτηση με τον συγχωριανό μας δημοσιογράφο Κώστα Πιτιακούδη, που είναι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Εξωτερικών. Εξέτασαν τους τρόπους για να γίνουν τα απαραίτητα έργα στην παλιά εκκλησία του χωριού μας και πως μπορεί αυτοί να υλοποιηθούν.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΒΡΙΤΙΚΟ-ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΕΠΑΥΛΗ" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

Το καθιερωμένο εβρίτικο γλέντι που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή από τον σύλλογο Εβριτών Αθήνας, με την συμμετοχή πολλών Παλιουριωτών, θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο κέντρο "ΕΠΑΥΛΗ Palace" του Χαϊδαρίου που βρίσκεται στο Δάσος Χαϊδαρίου. 
Η τιμή πρόσκλησης είναι 18 ευρώ κατ' άτομο και η ακριβής διεύθυνση του κέντρου είναι: Μυστρά και Βουλγαροκτόνου 1 κοντά στο Δαφνί.
Όλοι οι Παλιουριώτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και φέτος, να διασκεδάσουν χορεύοντας και τραγουδώντας και να κουβεντιάσουν φυσικά για το αγαπημένο μας χωριό με φίλους και γνωστούς.
Πληροφορίες μπορούν να πάρουν τηλεφωνώντας στους Δημήτρη Δαουτάκη και Θανάση Ζαφειρούδη. 

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 200.000 "χτυπήματα". ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Όταν ξεκινούσε η δημιουργία αυτού του blog, δεν περιμέναμε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα φτάναμε τις 200.000 "χτυπήματα". Η ανταπόκριση όμως των Παλιουριωτών σε κάθε γωνιά της Γης ήταν συγκινητική και γι' αυτό σας οφείλουμε όλους ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ζητάμε παράλληλα να μας βοηθάτε στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, βίντεο και ότι άλλο έχετε για το χωριό και τους συγχωριανούς μας.
Σας παραθέτουμε τα στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα και τα "χτυπήματα" του Paliouri-evrou.blogspot.com
---------------------------------------------------------------
Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα 3.987

 Πλήρες ιστορικό προβολών σελίδων
 200.368

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Φάτνη στο προαύλιο της εκκλησίας μας για τα Χριστούγεννα


Μια πανέμορφη φάτνη που δημιούργησαν συγχωριανές και συγχωριανοί μας με την παρότρυνση και την επίβλεψη του νέου
ιερέα της εκκλησίας μας πατήρ Δαμασκηνού, στόλισε το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 



 Για το νεαρό σε ηλικία και πολύ δραστήριο παπά Δαμασκηνό, μια πετυχημένη και άξια επιλογή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ.Δαμασκηνού, οι Παλιουριώτες μιλούν μάλιστα με τα καλύτερα λόγια.