Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Γλέντι τέτοιες γιορτινές μέρες στο μαγαζί του Αντώνη Αντωνακούδη στην Αλεξανδρούπολη

Ένα αυτοσχέδιο γλεντάκι για τους φίλους του, οργανώνει κάθε χρόνο τέτοιες γιορτινές μέρες ο συγχωριανός μας Αντώνης Αντωνακούδης, στο μαγαζί που έχει στην Αλεξανδρούπολη. 



Οι φωτογραφίες είναι από τα προηγούμενα χρόνια και διακρίνεται και η μητέρα του, η κυρά Δέσποινα που πέρυσι βρισκόταν εκεί.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014


Παλιουριώτικο σπίτι στολισμένο για τις γιορτές

Μια πολύ όμορφη εικόνα από το χωριό μας, με σπίτια χιονισμένα και στολισμένα για τις γιορτές. 

Βλέπετε το παραδοσιακό δένδρο από κέδρο που στολίζαμε παλαιότερα, όταν  δεν υπήρχαν τα πλαστικά ή οι Παλιουριώτες δεν είχαν χρήματα για να τα αγοράσουν.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και αυτές τις μέρες σύμφωνα με το έθιμο, κάθε οικογένεια σφάζει το γουρούνι που τρέφει από το καλοκαίρι, για να έχει το κρέας των γιορτών. 
Πολλοί πλέον τα σφάζουν νωρίτερα, μια και στέλνουν δέματα στα παιδιά ή τους συγγενείς τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Παλαιότερα φυσικά, σε κάθε γειτονιά συγκεντρώνονταν οι άνδρες και όλοι μαζί έσφαζαν τα γουρούνια, ενώ οι νοικοκυρές περίμεναν με ζεστό νερό και καθαρές πετσέτες για να πλυθούν τα αίματα. Παράλληλα κερνούσαν όσους συμμετείχαν κρασί, τσίπουρο και γλυκά. 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. 



ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ Ο Σταμάτης Χουδελούδης (Κουρουτζής Καραμπαντός) και το κρέμασε στην αυλή του

Οι άλλες δείχνουν το Παλιούρι με ομίχλη, όπως είναι και αυτή την εποχή δηλαδή



Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

"ΕΦΥΓΑΝ" ΑΠΟ ΚΟΝΤΆ ΜΑΣ ΔΥΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Το πένθος δεν έχει δυστυχώς τελειωμό στο Παλιούρι. Πριν τον Σωτήρη Χρυσαφούδη που τον "χάσαμε" στις αρχές της βδομάδας και η κηδεία του έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα, "έφυγαν" από κοντά μας δυο συγχωριανές μας.
Πρόκειται για την Μαρία Αραμπατζή, η κηδεία της οποίας έγινε εδώ και μέρες στο νεκροταφείο του χωριού μας. Την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία ο σύζυγος της Χρήστος, οι τρεις κόρες της Άννα, Λεμονιά και Βούλη, οι γαμπροί, τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι και όλοι οι Παλιουριώτες. 
¨Χάσαμε" και  την Βασιλική Μπουμπουλούδη, η οποία "έφυγε" επίσης από κοντά μας εδώ και μέρες. Τα παιδιά της Κώστας (Τζίμης) και Νίτσα, η νύφη, ο γαμπρός και τα εγγόνια της την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία μαζί όλους με τους Παλιουριώτες. 
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της 

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΤΗΡΗ...

Δυστυχώς χάσαμε άλλον ένα συγχωριανό μας. "Έφυγε" από την ζωή ο Σωτήρης Χρυσαφούδης ή Σουτήρς Τσιάφ' για τους παλαιότερους, ο οποίος μας... άφησε σε ηλικία 62 χρόνων. 
Ο χαμογελαστός και πλακατζής Σωτήρης, ζούσε στην Αθήνα με την σύζυγο και την κόρη του για την οποία καμάρωνε με περηφάνεια. Συχνά τα έλεγε με τους Παλιουριώτες της Αθήνας στο Μεταξουργείο όπου βρίσκονταν όλοι μαζί τα Σαββατοκύριακα, ενώ μετείχε και στις εκδηλώσεις που διοργάνωναν στην πρωτεύουσα.
Η κηδεία του Σωτήρη θα γίνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Δάφνης στο Μπραχάμι και εκεί η σύζυγος του, η κόρη του, τα αδέρφια του Τριανταφυλλιά, Κυπαρίσσης και Χρήστος, αλλά και τα ανίψια του και οι Παλιουριώτες της Αθήνας θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, λέγοντας του το τελευταίο αντίο.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ανεβαίνει συνέχεια η Θυελλάρα. Τρεις βαθμούς από την κορυφή με νίκη 2-1 επί του Ισαακίου


 Ήταν να μην πάρει φόρα η Θύελλα Παλιουρίου. Προσέθεσε μια ακόμα νίκη επικρατώντας στο γήπεδο του χωριού μας του Ισαακίου με 2-1 και έτσι ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 16 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Ασπίδα Θουρίου.
Αξίζουν πολλά μπράβο στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή Χρήστο Δουλούδη και σύντομα πιστεύω να φτάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας. 



Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, Β' ΟΜΙΛΟΣ (9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) 
Κορνοφωλιά- Ελληνοχώρι  5-1
 Παλιούρι-Ισάακιο  2-1
Σοφικό - Θούριο  1-1
Άρης Πραγγίου - Σιδηρώ   2-4: 
Δόξα Δόξης-Βασιλεύς Κάρολος ...3-0 Ανευ αγώνα
Ρεπό: Δαδιά

 

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Οι βροχές των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψουν τεράστιες ποσότητες νερού και να... φουσκώσει ο Ερυθροπόταμος.


Υπήρξε μάλιστα σε κάποια σημεία υπερχύλιση κιαι πλημμύρισαν χωράφια σε όλο το μήκος του και φυσικά και στο Παλιούρι.


 Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές στο σημείο του Διδυμοτείχου όπου περνάει ο Ερυθροπόταμος, στη γέφυρα που πάει από την