Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ένας συγχωριανός μας νέος Διευθυντής του ΣΔΟΕ

Ένας Παλιουριώτης τοποθετήθηκε εδώ και λίγες μέρες Διευθυντής του ΣΔΟΕ. Πρόκειται  για τον Δημήτρη Πιτιακούδη (Πιτναρούδ') ο οποίος είναι ο νέος Διευθυντής Διοικήσεως του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Ο Δημήτρης είναι από τα πιο ικανά, καταρτισμένα και έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και η τοποθέτηση του ως δεύτερου στην ιεραρχία του ΣΔΟΕ ήρθε ως επιστέγασμα της αξίας του. Φυσικά έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι η οικογένεια του, οι γονείς του, τα αδέρφια του Βαγγέλης(συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας) και Λεμονιά και όλοι εμείς οι Παλιουριώτες για τον συγχωριανό μας.
Ο Δημήτρης που μαζί με τα αδέρφια του μεγάλωσαν στην Αθήνα όπου ζούσαν και εργάζονταν οι γονείς τους, θα ήθελε να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να έρχεται στο Παλιούρι, αλλά δυστυχώς οι αυξημένες υποχρεώσεις του δεν το επιτρέπουν.
Του ευχόμαστε και εις ανώτερα και γιατί όχι και στην κορυφή της ιεραρχίας κάποια στιγμή.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ

Δυστυχώς από την στιγμή που καταργήθηκε η Κοινότητα Παλιουρίου και ιδιαίτερα μετά την ένταξη του χωριού μας στον Δήμο Διδυμοτείχου, μόνο με εθελοντική εργασία και συμμετοχή των  συγχωριανών μας μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα.



Γι' αυτό αξίζουν πολλά μπράβο σε όσες και  όσους από τον Σύλλογο Γυναικών, την Εκκλησιαστική Επιτροπή, αλλά και τους άλλους κατοίκους, συμμετείχαν με πρωτοβουλία της Προέδρου της Τοπικής Ενότητας Παλιουρίου Πόλλυς Αραμπατζή, στον εθελοντικό καθαρισμό της  παλιάς εκκλησιας και του σχολείου. 





Γιατί δυστυχώς αν δεν τα καθαρίσουμε μόνοι μας θα μας φάνε τα χορτάρια, Όπως καθαρίζετε ;άλλωστε και η πλατεία χρόνια τώρα με εθελοντική εργασία και προσωπικά έξοδα κάποιων συγχωριανών μας.







Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο συγχωριανός μας Μόσχος Χουδελούδης αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου

Ένας συγχωριανός μας, ο Μόσχος Χουδελούδης, είναι εδώ και λίγο καιρό Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Χαϊδαρίου.
Ο Μόσχος είναι γιος του συγχωρεμένου Κώστα Χουδελούδη και μεγάλωσε στην Βράιλα της Ρουμανίας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, δούλεψε ως υπάλληλος στον δήμο Χαϊδαρίου από όπου και πήρε σύνταξη. Ήταν υποψήφιος με τον νυν δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και επειδή είναι αγαπητός στον κόσμο, εξελέγη στις  τελευταίες δημοτικές εκλογές και ορίστηκε αντιδήμαρχος λόγω της εμπειρίας του.
Το πατρικό σπίτι του βρίσκεται δίπλα στου Κιτιακή, απέναντι από τον φούρνο, έρχεται  κάποιες φορές στο Παλιούρι, ενώ είχε άλλους δύο αδερφούς και μια αδερφή, οι οποίοι δυστυχώς δεν βρίσκονται στην ζωή.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Έβρου για την Θύελλα Παλιουρίου, με την ομαδάρα του χωριού μας να τερματίζει στην 5η θέση.

 Έτσι, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές,αλλά και φίλοι της ομάδας είχαν την ευκαιρία να κάνουν απολογισμό της φετινής πορείας με ένα γερό... τραπέζωμα, τέτοιο που μόνο οι Παλιουριώτες ξέρουν να κάνουν.


 


Παιδιά, συγχαρητήρια για την φετινή παρουσία, ήδη να ετοιμάζεστε για την χοροεσπερίδα στο Πανηγύρι του χωριού στις 27 Ιουλίου και του χρόνου να έχουμε καλύτερη πορεία.




Σας ευχαριστούμε όλους που κρατάτε την ομάδα ζωντανή και παίρνετε μέρος στο πρωτάθλημα Έβρου, με αποτέλεσμα μέσα από το ποδόσφαιρο να ακούγεται το χωριό μας.


Όπως βλέπετε τα...λουκανκούδια είχαν την τιμητική τους και από την ψησταριά βρίσκονταν κατ' ευθείαν στα πιάτα όλων των