Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Συνελήφθη 80χρονος συγχωριανός μας για καλλιέργεια χασίς

Ένα μεμονωμένο περιστατικό, μελανή εξαίρεση φυσικά στο ήσυχο χωριό μας, ήρθε να ταράξει την ηρεμία του. Ένας 80χρονος συγχωριανός μας συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, χασίς δηλαδή και κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν διότι εντόπισαν στην αυλή του σπιτιού του είκοσι τέσσερα (24) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 3 μέτρων. Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στο εσωτερικό του σπιτιού του, βρέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 36,1 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης και 1 λάστιχο ποτίσματος. Κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης, η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οι σπόροι κάνναβης και το λάστιχο ποτίσματος.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας. Ο συλληφθείς απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί.
Είναι αλήθεια ότι προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να αναφερθούμε σε αυτό το... μελανό σημείο, που δεν μπορεί φυσικά σε καμιά περίπτωση να αμαυρώσει το χωριό μας και τους κατοίκους του. Το όνομα του δεν μπορούμε να το αναφέρουμε γιατί απαγορεύεται με βάση τη νομοθεσία, αλλά όλοι στο Παλιούρι γνωρίζουν ποιος είναι. 
Από την στιγμή όμως που δημοσιεύθηκε το θέμα σε πολλές ιστοσελίδες και επειδή υπάρχουν συγχωριανοί μας που δεν μένουν στο χωριό, αλλά στέλνουν τα παιδιά τους για λίγες ή πολλές μέρες στους παππούδες και τις γιαγιάδες, καλό είναι να γνωρίζουν το
θλιβερό αυτό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου