Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πατήρ Δαμασκηνός: Η καρδιά και το μυαλό μου βρίσκονται πάντα στο Παλιούρι

Τυχαία συνάντηση με τον πατέρα Δαμασκηνό, που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν ιερέας στο Παλιούρι και η παρουσία του ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη και σημαντική στην εκκλησία μας και στο χωριό μας, είχαμε στο κέντρο της Αθήνας. 


Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνάντηση μας στην Αθήνα
Η καρδιά μου και το μυαλό μου βρίσκονται στο Παλιούρι και στους κατοίκους του. Πάντα τους σκέφτομαι και δεν θα ξεχάσω την αγάπη τους και τον τρόπο που με δέχθηκαν και με αγκάλιασαν", μας είπε ο πατήρ Δαμασκηνός. 
Κώστας Πιτιακούδης
Αθήνα






Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Με τον χαλβά τις παλιές, όμορφες μέρες

Τέτοιες μέρες το μυαλό μας γυρίζει στις παλιές εποχές, όταν πηγαίναμε στα παντοπωλεία του Πατσιώρα ή του Γιμούδι ή του πάππου Γιώργου Μαλαντουούδ' (και του πάππου Μπλιάνμπου παλαιότερα) κρατώντας κάποια αυγά(δραχμές δεν υπήρχαν για πολλούς) και αγοράζαμε χύμα χαλβά μέσα από το γνωστό τενεκεδένιο δοχείο. 

Κι ακόμα, τις... πλακούδις καρδιτσένιου χαλβά με του σάμ' και του ζαχαρούδ' στη μέση. Εκείνα ήταν πεντανόστιμα μέσα στη φτώχεια πολλών από μας, αλλά μας αρκούσαν και είμαστε ευτυχισμένοι τα όμορφα τότε χρόνια

















Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Παλιές, καλές, όμορφες εποχές, με τον ΜΠΕΗ τέτοιες μέρες στο Παλιούρι

Πριν από πολλά χρόνια, την Κυριακή της Αποκριάς το Παλιούρι... ζωντάνευε έντονα με την διοργάνωση του Μπέη. Πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές και όλο τον Έβρο, ερχόταν στο χωριό μας για να απολαύσει με την ψυχή του το πατροπαράδοτο έθιμο, έτσι όπως μόνο οι συγχωριανοί μας ήξεραν να διοργανώνουν.
Έτσι για να ξαναγυρίσουν οι αναμνήσεις, ας θυμηθούμε 

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σε αφιέρωμα του περιοδικού Lifo στον Χρόνη Αηδονίδη δημοσιεύθηκαν δυο φωτογραφίες από το blog μας

Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη. 

Σε αφιέρωμα του πολύ γνωστού περιοδικού LIFO στον κορυφαίο Θρακιώτη τραγουδιστή Χρόνη Αηδονίδη από την Καρωτή Διδυμοτείχου, δημοσιεύθηκαν δυο φωτογραφίες που έχουμε βάλει στο blog μας παλαιότερα. Προς τιμήν του μάλιστα ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το αφιέρωμα, αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το blog μας. 




Παλιουριώτικη ορχήστρα (από το μπλογκ Παλιούρι 'Εβρου).   Πηγή: www.lifo.gr





"Ο γάμος του Κώστα Τασιούδη, του γνωστού σε όλους μας Νταντίκα. Ο γαμπρός και η νύφη, η Φωτεινή από τους Γιατράδες (Κιμπλί), χορεύουν στην πλατεία του χωριού" (από το μπλογκ Παλιούρι 'Εβρου). Πηγή: www.lifo.gr