Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

"ΕΦΥΓΕ" μόλις στα 52 του χρόνια ο Χρήστος Ζλατινούδης (Τουτούκας)

Από τα παιδικά του χρόνια έζησε... αδικημένος και δυστυχώς "έφυγε" άδικα πολύ νωρίς ο συγχωριανός μας Χρήστος Ζλατινούδης, ο "Τουτούκας" όπως τον γνωρίζαμε οι περισσότεροι.

Ένα παιδί που δεν μεγάλωσε όπως τα άλλα της ηλικίας του, που αδικήθηκε πολλές φορές πρώτα από το οικογενειακό και έπειτα από το υπόλοιπο περιβάλλον του χωριού, αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια αρκετά προβλήματα υγείας για λόγους που αρκετοί γνωρίζουμε.
Τελικά, δεν κατάφερε να κερδίσει την "μάχη" με τον θάνατο και στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου νοσηλευόταν άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη. Την Παρασκευή έγινε η κηδεία του στο Παλιούρι, με την μητέρα του Δάφνη να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της παλιουριώτικης γης που τον σκέπασε.
Υ.Γ. Το 2016 είναι δυστυχώς ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΟ για το χωριό μας, αφού από την αρχή του πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν φύγει πρόωρα και άδικα. Κουράγιο στους δικούς τους ανθρώπους, γιατί αυτοί είναι που πονάνε περισσότερο και θα πενθούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων κάθε μέρα.   

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Άρχισε ο ερχομός για το καλοκαίρι των συγχωριανών μας που μένουν εκτός Παλιουρίου


Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του αρκετοί συγχωριανοί μας που μένουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή το εξωτερικό, έρχονται στο Παλιούρι για διακοπές. Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε άλλωστε και το Πανηγύρι του χωριού. 


Ο Κώστας Χουδελούδης ή Τσιμπουκούδ' βρίσκεται και πάλι κοντά μας και τον βλέπουμε στο βάθος της φωτογραφίας στην ψησταριά του Χρήστου, παρέα με τους αδερφούς Δοϊνούδη, τους αδερφούς Χουδελούδη καικ τον Βαγγέλη Γατούδη να απολαμβάνουν τα μεζεδάκια. Παιδιά, στην υγειά σας....

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Έτοιμο ν' ανοίξει το Βυζαντινό Μουσείο, Προχωράνε τα έργα στο τζαμί Διδυμοτείχου

Δυο σημαντικά έργα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, προχωρούν σημαντικά. Το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου που ήταν έτοιμο εδώ και χρόνια αλλά δεν είχαν διοριστεί υπάλληλοι προκειμένου να λειτουργήσει, φαίνεται ότι επιτέλους θα ανοίξει τις πόρτες του για τον κόσμο τους επόμενους μήνες μια και προσλήφθηκαν οι απαραίτητοι υπάλληλοι. 

Παράλληλα, προχωρούν τα έργα στο τζαμί της πόλης και το βλέπετε στις εντυπωσιακές εικόνες. Οι εργασίες συντήρησης με την χρήση τριών γερανών, κάτι σπάνιο, αναμένεται να τελειώσουν το 2018 και να ανοίξει και αυτό τις πύλες του ως Μουσείο φυσικά. 
Το τέμενος του Βαγιαζήτ είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και αναμένεται ν' αποτελέσει όταν λειτουργήσει ως πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.