Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παλιουριώτες φαντάροι το 1959 στο Μεσολλόγι

Τον Οκτώβριου του 1959, έξι Παλιουριώτες παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μεσολογγίου για να υπηρετήσουν την Πατρίδα. Κατά την πρώτη έξοδό τους δέχτηκαν μια αναπάντεχη επίσκεψη. Ο Δημήτρης Κουτιανούδης ή αλλιώς Κ'ίζανους, φωτογραφίζεται με τα φανταράκια: 
Από αριστερά είναι οι: Χρήστος Διγγελούδης, (Τ' Χαρίση τ' Τιάκα θείος) 2. Ζλατινούδης Σωτήρης (τσ' Κατσιάκους), 3. Γκακούδης Γιώργος (του Γιουρούδ' του Γκακάδκου)4. Κίζανους, 5. Λάμπρος Κουτιανούδης (Γιός τ' Κίζανου και μπαμπάς τ' Ματσανίκα), 6. Χουδελούδης Κώστας (εισπράκτορας) και  Μπουμπουλούδης Γιώργος (Τζιότζιουκας)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σπουδαία νίκη η Θύελλα 3-1 μέσα στην Οινόη

Πήρε φόρα η Θύελλα Παλιουρίου και πέτυχε σήμερα την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας μέσα στην Οινόη με 3-1. Τα γκολ για την ομαδάρα του χωριού μας που βρίσκει τον καλό της αγωνιστικό εαυτό, πέτυχαν ο Νικολαίδης (2) και ο Καρέτσος. Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή μας Γιώργο Κελεσίδη.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ Η ΘΥΕΛΛΑ 2-0 ΤΟ ΘΟΥΡΙΟ

Αποκάλυψη ο 14χρονος Γιάννης Καραφυλλούδης

Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Θύελλα Παλιουρίου, κερδίζοντας στο γήπεδο του χωριού μας με 2-0 το Θούριο. Τα γκολ πέτυχαν ο μόνιμος σκόρερ Νικολαίδης και ο Μυλωνάς, ενώ ο Νικολαίδης έχασε και πέναλτι.
Αποκάλυψη του αγώνα ήταν όμως ο 14χρονος Γιάννης Καραφυλλούδης, που έπαιξε για πρώτη φορά και μάλιστα βασικός. Πρόκειται για τον γιο του Θάνου τ' Σιμιόν', ένα σπουδαίο ταλέντο που αν σταθεί τυχερό και αξιοποιηθεί, μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα. Άλλωστε ο μπαμπάς του ήταν τρομερός ποδοσφαιριστής για όσους τον θυμούνται και είναι φυσικό "το μήλο να πέσει κάτω απ' την μηλιά".

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ... ΧΡΗΣΤΑΚΟ

Έτσι χαμογελαστό και γλεντζέ θα τον θυμόμαστε πάντα
Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνη την τραγική, την μαύρη μέρα, που έφυγε από κοντά μας οι Χρήστος Μαγγίρας, ο αγαπημένος σε όλους μας Χρηστάκος. Ήταν 15 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν αποχαιρετήσαμε τον φίλο, τον "κολλητό", τον συγγενή, τον πάντα χαμογελαστό, τον γλεντζέ, τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, τον "αδερφό" με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί. Ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μόλις στα 43 του χρόνια. Ο Χάρος ζήλεψε το κέφι, την όρεξη του για ζωή, για αστεία, για πλάκες, για διασκέδαση και τον πήρε από κοντά μας. Τόσο πρόωρα και άδικα.
Στην γυναίκα του Βάσω, τις δυο κόρες του που πάντα καμάρωνε και αισθανόταν περήφανος, τους χαροκαμένους γονείς του Δημήτρη και Μαγδαληνή και τον αδερφό του Μιχάλη, ότι και αν πει κανείς δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους. Να ζήσουν να τον θυμούνται και όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, να είναι σίγουροι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΈ.




Αφιερωμένο στη μνήμη του το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη "ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ"

Το Θούριο υποδέχεται αύριο Κυριακή η Θύελλα στο Παλιούρι

Με στόχο να πετύχει την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, η Θύελλα υποδέχεται αύριο Κυριακή στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο Παλιουρίου το Θούριο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους παίκτες και τον προπονητή Γιώργο Κελέσίδη.
Αύριο στις 4:00 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Παλιουριώτικη παρέα στο Μεταξουργείο

Από αριστερά στην παρέα είναι οι Χάρης Τασιούδης(τ.' Μήτι τ' Χαρίσ'), Τάκης Αραμπατζής, Θεοφάνης Ζλατινούδης(τ' Αγγιλάκ' τ' Θιοφανούδ'), Μπάμπης Νινούδης, ο Θύμιος που είναι φίλος των συγχωριανών μας και δεξιά ο Χρήστος Μαγγίρας (Κιτιάκς Κουρνταουλάδκους), Θανάσης Μαγγίρας (Νάσιους Ντουρβάδκους) και Στέλιος Γκουδινούδης
Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στην Αθήνα ο συγχωριανός μας Παναγιώτης Αραμπατζής ή Τάκης τ' Γκούντινι, που ήρθε παρέα με φίλο του απ' την Γερμανία και παρακολούθησαν το παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με την Κροατία. Άλλωστε ο Τακούλης είναι φανατικός φίλαθλος όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και της εθνικής Ελλάδος και μάλιστα είχε πάει και στην Πορτογαλία το 2004, όταν κατακτήσαμε το EURO.
Ο Κώστας Πιτιακούδης (Κώτσιους τσ' Γκουντίδινας), με τον Τάκη Αραμπατζή και τον Θεοφάνη Ζλατινούδη

Ο Τάκης βρέθηκε λοιπόν στο Μεταξουργείο, στο γνωστό καφενείο του Μήτσιου απ' το Μαυροκλήσι (Καράκλις) και γρήγορα στην παρέα προστέθηκαν πολλοί Παλιουριώτες.



Μαζί με τους Χρήστο Μαγγίρα και Στέλιο Γκουδινούδη
και ο Κώστας Γκακούδης ή Κακαράκης

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ. ΕΧΑΣΕ 4-2 ΑΠ' ΤΗΝ ΚΑΡΩΤΗ

Δεν τα κατάφερε δυστυχώς για άλλη μια φορά η Θύελλα Παλιουρίου, αφού για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν μπόρεσε να κερδίσει. Έχασε 4-2 απ' την Καρωτή εκτός έδρας, αν και προηγήθηκε 2-1 με γκολ των Νικολαίδη και Καρέτσου.
Σίγουρα ο προπονητής Γιώργος Κελεσίδης και οι παίκτες θα πρέπει να αναζητήσουν τους λόγους του μέτριου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα και η Θύελλα να επανέλθει στις επιτυχίες.  

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΗΤΤΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

Δεν τα κατάφερε σήμερα η Θύελλα Παλιουρίου και έχασε 2-1 στην Μάνη απ' τον τοπικό Εθνικό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί απ' την συνέχεια του Κυπέλλου. Εκεί όπου ππερυσι είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακή πορεία και παραλίγο να αποκλείσει ακόμα και τον Ορέστη Ορεστιάδας.
Στο σημερινό ματς ο προπονητής Γιώργος Κελεσίδης έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για το πρωτάθλημα, αλλά η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν καλή. Αν και προηγήθηκε 0-1 με το μόνιμιο σκόρερ Νικολαίδη, τελικά έχασε 2-1 και έμεινε εκτός.
Τώρα πλέον όλο το ενδιαφέρον και το βάρος παικτών και προπονητή θα δοθεί στο πρωτάθλημα.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Με την Μάνη αύριο για το Κύπελλο η Θύελλα Παλιουρίου

Μετά την εντυπωσιακή πρόκριση επί της Σαγήνης, η Θύελλα Παλιουρίου δίνει αύριο Τετάρτη το δεύτερο παιχνίδι της για το Κύπελλο της ΕΠΣ 'Εβρου. Αντιμετωπίζει στην Μάνη τον τοπικό Εθνικό στις 3.30 το απόγευμα
 
Αύριο στις 3:30 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΝΗΣ
Καλή επιτυχία στ παιδιά μας και πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
Υ.Γ. Ποιός ποδοσφαιριστής της Θύελλας θέλει να παίξει πολύ καλά αύριο ώστε η ομάδα να προκριθεί, γιατί στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει τις Καστανιές και έχει... προσωπικούς λόγους να βρεθεί εκεί;
 

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΥΡΙΑΔΚΟΥΣ

Ο Παναγιώτης Κουκούδης ή Πάνος Γκουριάδκους όπωςείναι γνωστός στους παλαιότερους συγχωριανούς μας, μόλις έχει τελειώσει το άρμεγμα των κατσικιών. Με τις καρδάρες μεταφέρει το γάλα για να το στραγίσει και να το βάλει στα γκιούμια (μεταλικά δοχεία που μεταφέρουν υγρά προϊόντα για τους νεότερους).  Ο Πάνος είναι μια ψυχούλα με πολύ καλοσύνη και φιλότιμο και ένας από τους λίγους κτηνοτρόφους, που έχουν απομείνει στο χωριό μας.
Υ.Γ. Τα όμορφα γατάκια που περίμεναν υπομονετικά παίρνουν κι αυτά το μερίδιό τους.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑΝΗ

Η εντυπωσιακή εμφάνιση και πρόκριση της Θύελλας Παλιουρίου στο Κύπελλο μέσα στην Σαγήνη, φαίνεται ότι προκάλεσε... φόβο και τρόμο στους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου που άρχισε χθες. Έτσι ξεκίνησαν απ' το πρώτο παιχνίδι οι σφαγιαστικές διαιτησίες. Ένας ανίκανος και απαράδεκτος ρέφερι απ' την Αλεξανδρούπολη, υποχρέωσε την ομάδα του χωριού μας σε ισοπαλία 1-1 με την Κυανή. Το γκολ του Νικολαίδη δεν ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη στα παιδιά της ομάδας μας, τα νεύρα των οποίων έσπασε ο κομπλεξικός και απαράδεκτος διαιτητής, που με τα σφυρίγματα του στέρησε τη νίκη.

Τραπέζι στους παίκτες ο Βασίλης Γκουδινούδης
Μετά το σημερινό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του χωριού μας, ο συγχωριανός μας Βασίλης Γκουδινούδης (Βασίλς τ' Στέλιου) παρέθεσε δεξίωση στους παίκτες, τον προπονητή Γιώργο Κελεσίδη και την διοίκηση της Θύελλας στην Ψησταριά του Χρήστου Ζλατινούδη. Συγχαρητήρια στον Βασίλη, που ως γνωστόν για πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Γερμανία, αλλά ποτέ δεν ξεχνάει το Παλιούρι και τους συγχωριανούς του.