Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ψήνοντας το αρνί του Πάσχα στο Παλιούρι

Μια και πλησιάζει η Πρωτομαγιά, ας δούμε πως... σούβλισαν το αρνί κάποιοι από τους Παλιουριώτες το Πάσχα. Άντε και του χρόνου



Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μεγάλη Πέμπτη βράδυ στην ψησταριά του Χρήστου στο Παλιούρι


Μια όμορφη παρέα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στην ψησταριά του Χρήστου στο Παλιούρι. Από αριστερά ο Δημήτρης
Μαγγίρας, ο Χρήστος Ζλατινούδης, ο Στέφανος Πιτιακούδης (Νταβανούδ΄), ο Κώστας Χουδελούδης (Τσιμπουκούδ') που για πολλά χρόνια έλειπε στην Γερμανία, ο Χρήστος Αραμπατζής, ο Δημήτρης Βασιλούδης (Βασλακούδ')  που άλλο ένα Πάσχα ήρθε από την Μυτιλήνη και ο Κώστας Κισσούδης (Ντιαντίψιχους)

Ο Χρήστος Αραμπατζής με τον ταξιτζή μας, τον Δημήτρη Ζλατινούδη

Ο Κώστας Χουδελούδης ή Τσιμπουκούδ που με χαρά τον είδαμε και πάλι στο χωριό 

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ όπως κάθε χρόνο. Με Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια "Καρέτσ'"

Πιστοί στην παράδοση οι Παλιουριώτες, γιόρτασαν και φέτος την τρίτη ημέρα του Πάσχα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. 

 Ο εφημέριος του χωριού πατήρ Δαμασκηνός αφού τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στην συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο και φώτισε όλους τους πιστούς. 





Στο τέλος είχαμε και το καθιερωμένο « καρέτσ' (ένα είδος πλειστηριασμού δηλαδή) κυρίως με ρούχα πετσέτες και υφάσματα, τα οποία δωρίζονται από τους συγχωριανούς μας και τα έσοδα του οποίου διαχειρίστηκε η εκκλησιαστική επιτροπή. 

Το «παρών» έδωσε και Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης καθώς και αρκετοί  ξενιτεμένοι Παλιουριώτες που στάθηκαν τυχεροί και βρέθηκαν τις Άγιες τούτες




Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ισόπαλο 4-4 το καθιερωμένο φιλικό Θύελλας Παλιουρίου-Παλαιμάχων το Μεγάλο Σάββατο

Όπως κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο, έτσι και φέτος διεξήχθη στο γήπεδο του χωριού μας το φιλικό της σημερινής ομάδας της Θύελλας Παλιουρίου, με τους παλαίμαχους. 
Το τελικό σκορ ήταν 4-4 με πολλά γκολ δηλαδή και... χορταστικό θέαμα, αν και φέτος έλειψε το ψήσιμο των λουκάνικων εκτός αγωνιστικού χώρου, μια και δεν ήρθε για το Πάσχα από την Αθήνα ο Χρήστος Μαγγίρας(Κουρνταουλούδ') που το αναλάμβανε τα προηγούμενα χρόνια.
Πιστός πάντως άλλη μια φορά στο ραντεβού του ήταν ο Λάμπρος Πιτιακούδης που ήρθε από την Σουηδία και πήρε μέρος στο ματς, ενώ αν και βρίσκεται στο χωριό τις τελευταίες μέρες ο Κώστας Χουδελούδης (Τσιμπουκούδ') δεν έπαιξε για να θαυμάσουν οι νεότεροι τις αριστοτεχνικές ντρίπλες του.
Η φωτογραφία είναι φυσικά από το περσινό φιλικό παιχνίδι. Μόλις πάρουμε αυτές από το φετινό, θα τις αναρτήσουμε.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
και του χρόνου παιδιά