Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ;

Ένα σπουδαίο άρθρο δημοσίευσε η εφημερίδα του Έβρου "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ" για τον ρόλο των μεταφερόμενων Μουσουλμάνων από την Τουρκία, οι οποίοι την προηγούμενη Κυριακή έδωσαν την πρώτη θέση στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι 6 από τους 10 περιφερειακούς συμβούλους του που εκλέχθηκαν είναι Μουσουλμάνοι.
Γι' αυτό την ερχόμενη Κυριακή και οι Παλιουριώτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να εκλέξουν Περιφερειάρχη οι Μουσουλμάνοι της Κομοτηνής αλλά και το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ που τους επηρεάζει. 
Συγχωριανοί. Μόνο ψηφίζοντας τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Δημήτρη Πέτροβιτς, θα το αποτρέψουμε αυτό.
 
ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
Οι ψήφοι της Προύσας πήγαν στον Γιαννακίδη.
Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας; - Ως πότε ο γίγαντας Έβρος θα είναι εξάρτημα της Ροδόπης; - Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια μπροστά στο κομματικό συμφέρον;
Οι ψήφοι όμως των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία δεν πήγαν μόνο στους ομοθρήσκους τους υποψηφίους Δημάρχους, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της Ροδόπης οι ψήφοι από την Προύσα κατευθύνθηκαν και προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος, όπως μας είπαν, διατηρεί άριστες σχέσεις και επαφές με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακίδης, όπως έγραψε χθες η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ήρθε πρώτος σε ψήφους ΜΟΝΟΝ στο Νομό Ροδόπης, ενώ σε όλους τους άλλους νομούς της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, υπερίσχυσε ο κ. Γιώργος Παυλίδης.
Τα ποσοστά όμως της Ροδόπης ανέβασαν τον Α. Γιαννακίδη τόσο, ώστε να προηγείται κατά μισή μονάδα (δηλ. 41,75% έναντι 41,08) του κ. Γ. Παυλίδη.
Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα ...................


εξής:
- Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας;
- Ως πότε ο γίγαντας Έβρος (που έχει διπλάσια έκταση και διπλάσιο πληθυσμό) θα είναι εξάρτημα του Νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις του Τουρκικού προξενείου;
- Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια, μπροστά στο κομματικό συμφέρον;
Εσείς τουλάχιστον οι τακτικοί αναγνώστες της εφημερίδος μας, είστε ενήμεροι για τα μαγειρέματα της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Έχετε δει την Σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης και έχετε διαβάσει τους στίχους του εθνικού ύμνου, που κι αυτός είναι έτοιμος.
Ψάξτε λοιπόν, έχετε καθήκον, ποιον θα ψηφίσετε την επόμενη Κυριακή.
Σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του π. Βουλευτού και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Παναγιώτη Σγουρίδη που κατήγγειλε ότι δεν έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, γιατί δεν ήταν αρεστός στο Τουρκικό Προξενείο.
Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο.

Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου