Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ email ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΑΚΟΥΔΗ

Λάβαμε ένα πολύ συγκινητικό email του συγχωριανού μας Θανάση Γκακούδη, ο οποίος μένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, είναι γυμναστής στο επάγγελμα και έχει παντρευτεί με την Λίτσα από τον Μαίστρο Αλεξανδρούπολης. Μας έστειλε παράλληλα μια εκπληκτική φωτογραφία την οποία και δημοσιεύουμε. Είναι η ομάδα του... Μπασαμάκι. Για τους νεότερους, το Μπασαμάκ' βρίσκεται πάνω από την Κοινότητα Παλιουρίου, εκεί που κάποτε βρισκόταν το σπίτι (έχει γκρεμίσει τώρα) που έμενε μια οικογένεια Κατσίβελων, του Ντουράν' που είχε παιδιά τον Σαλατίν, την Εμνέ και την Ταρίφ'. Εκεί είχε γήπεδο η συγκεκριμένη ομάδα που βλέπετε στην φωτογραφία.

"Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και καλό κουράγιο.Πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς την χαρά και συγκίνηση που ένοιωσα βλέποντας τους συγχωριανούς των παιδικών μου χρόνων.Πρέπει να θυμηθείς ότι εκτός από την μεγάλη ομάδα (επαγγελματική) τη ΘΥΕΛΛΑ, υπήρχαν και άλλες ομάδες μέσα στο χωριό, που ήταν κατά κάποιο τρόπο το φυτώριο της ΘΥΕΛΛΑΣ. Σου θυμίζω την ομάδα του Ψαρούδι, την ομάδα την δρασιώτικη, την ομάδα του Παναγιώτη τ' Κουρουτζή, την ομάδα του Μπαγδάρα και φυσικά την μεγαλύτερη όλων την Μπασαμακίσια ομάδα. Φυσικά η κάθε ομάδα είχε και το δικό της γήπεδο. Είχαμε λοιπόν εμείς στην Μπασαμακίσια ομάδα για έδρα το μπασαμάκι, άλλοι είχαν την Ντρασιά, άλλοι το Πλάϊ και μερικοί τα Μπαχτσέδια. Σου στέλνω μια φωτογραφία για του λόγου το αληθές για να δεις πόσοι από αυτούς έπαιξαν αργότερα όχι μόνο στη ΘΥΕΛΛΑ, αλλά και σε άλλες ομάδες.Συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθειά σου και πάντα στη διάθεσή σου. Γκακούδης Αθανάσιος (Θανάης Γκακάδκους).

Στη Φωτογραφία είναι:
Όρθιοι από αριστερά. Αναστάης Γκαϊντατζάδικους, Βαίτς Ντιουντιάδκους, Νίκους Βουλγαράδκους, Λάμπους Πιτιακάδκους, Γιώργους Νιφαδόπουλης κι Θανάης Γκακάδκους
Καθιστοί. Θανάης Καμπακάδκους, Μόσκους τ' Καμάρα, Θηοφάνς τ' Αγγγιλάκι τ΄Θηοφανούδ κι Φώτς τ' Δημητράκη τ΄ Πιτιακάδκου".


Σημείωση bloger Paliouri-evrou: Θανάση σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και την εκπληκτική-συλλεκτική φωτογραφία σου. Μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και χαιρόμαστε που όλο και περισσότεροι συγχωριανοί μας-και όχι μόνο-"επισκέπτονται" το blog μας.
Απλά για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, παραθέτουμε τα κανονικά ονόματα όσων είναι στην φωτογραφία που μας έστειλες και που βρίσκονται σήμερα.
Όρθιοι: Αναστάσιος Γκαϊτατζής (ασφαλιστής στο Διδυμότειχο), Βάγιος Διουδιούδης(παντρεμένος στα Σελλιανίτικα Αιγίου), Νίκος Ελληνίδης(στην Αλεξανδρούπολη), Λάμπρος Πιτιακούδης(παντρεμένος στην Σουηδία), Γιώργος Μαγγίρας(συνταξιούχος στρατιωτικός στην Αθήνα). Γκακούδης Αθανάσιος.
Καθιστοί: Αθανάσιος Ζλατινούδης(εργάζεται και ζει στην Αλεξανδρούπολη), Καμάρας Μόσχος (μετανάστης και παντρεμένος στο Αμβούργο της Γερμανίας),Θεοφάνης Ζλατινούδης (μένει στο Περιστέρι της Αθήνας), Φώτης Πιτιακούδης (ζει και είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ζάκυνθο).

Υ.Γ. Θανάση. Ήταν πάντως πολύ όμορφα και αξέχαστα εκείνα τα χρόνια στο... Μπασαμάκι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου