Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΑΝΑΒΙΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΕΗ


 
Οι Απόκριες αργούν ακόμα, αλλά μια και βρέθηκε στην κατοχή μας αυτή η φωτογραφία, την δημοσιεύουμε για να θυμηθούμε ότι μέχρι πριν από αρκετά χρόνια αναβίωνε το έθιμο του Μπέη στο χωριό μας.
Στο στιγμιότυπο μας, διακρίνονται οι... τζιαντιρμάδες(σωματοφύλακες του Μπέη), να έχουν περικυκλώσει τον γιατρό. Αυτός με την άσπρη ενδυμασία είναι ο Κωσταντίνος Αγγελούδης (Κώτσιους Παπαδάς), δεξιά του οι Γιαννούδης Δημήτριος(Τάταλης), Βουλγαρούδης Αθανάσιος(του Θανασούδ') και αριστερά του ο Χρήστος Διγγελούδης (Χρήστους τσ' Λαμπιρνόδινας)

2 σχόλια:

  1. Φίλε Παλιουριώτη θέλω να κάνω μία διόρθωση, ο εικονιζόμενος στη παραπάνω φωτογραφία με τα λευκά ρούχα(ο γιατρός), ειναι ο Μάκης Μαγγίρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΛΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Ο "ΓΙΑΤΡΟΣ" ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΚΗΣ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ......Ο ΤΑΤΑΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΔΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 30, ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΗ ΕΧΟΥΝ 15 ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΦΟΡΑ....ΔΕ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΩΝ Ο"ΓΙΑΤΡΟΣ" ( Ο ΤΑΤΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ 1950 ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ 1965)

    ΑπάντησηΔιαγραφή