Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΙ Η ΣΜΑΡΩ ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Κάτι τέτοιες στιγμές νοιώθω μεγάλη συγκίνηση αλλά και ικανοποίηση για την δημιουργία αυτού του blog, το οποίο αγκαλιάσατε με εκπληκτικό τρόπο όλοι οι Παλιουριώτες-και όχι μόνο-σε κάθε μέρος της Γης. Γιατί πολύ άμεσα και γρήγορα, μπορούμε να βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι σημάδεψαν με πολύ θετικό τρόπο τις ζωές μας, που βρίσκονται και πως περνούν σήμερα.
Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, βλέπετε τον Σωτήρη και την Σμαρώ Δεμερτζή όπως είναι σήμερα. Τους δυο εβρίτες δασκάλους που εργάστηκαν στο Παλιούρι για αρκετά χρόνια, αγάπησαν το χωριό και τους κατοίκους του και γέννησαν σ' αυτό τα παιδιά τους, τον Κυριάκο και τον Φώτη.
Ο δεύτερος είναι αυτός που μου έστειλε και την φωτογραφία που αμέσως "ανέβασα". Για να θυμηθούν όσοι τους είχαν δασκάλους και να μάθουν οι νεότεροι τους σπουδαίους αυτούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες έκαναν ότι μπορούσαν για να μας μορφώσουν και να ξεφύγουμε απ' την  φτώχεια και την ανέχεια.
Ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου τον Φώτη για τις φωτογραφίες, τον Κυριάκο για το σχόλιο και πάνω απ' όλα τους Σωτήρη και Σμαρώ Δεμερτζή. Να ζήσουν χίλια χρόνια και να χαίρονται την οικογένεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου