Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ!!!!! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

"Ο φίλος Θανάσης Γκακούδης αλλά και πολλοί ακόμα συγχωριανοί μας απ' όλα τα μέρη της Γης, με e-mail που μας έχουν στείλει ζητούν να κινητοποιηθούμε όσο μπορούμε όλοι μας, ώστε να ξεκινήσουμε κάποιες προσπάθειες για το Παλιούρι. Όπως για παράδειγμα:
1) Την έκδοση ενός Λευκώματος με σπάνιες φωτογραφίες που θα απεικονίζουν την ζωή του χωριού μας από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα.
2) Την διαφήμιση των αξιοθέατων που υπάρχουν, όπως η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με τις σπάνιες τοιχογραφίες, τα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
3) Την αξιοποίηση των δύο φραγμάτων ως χώρων αναψυχής αρχικά και με την δημιουργία υποδομών(αναψυκτηρίων για παράδειγμα) στη συνέχεια
4) Την προβολή του έργου που κάνει ο Σύλλογος Γυναικών
5) Την δημιουργία-γιατί όχι-συνεταιρισμού παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων από τις γυναίκες μέλη του.
Υπάρχουν πολλές ακόμα ιδέες που θα μπορούσε να προσθέσει κανείς. Υπάρχουν όμως και πολλές δυσκολίες, όσο καλή διάθεση και όρεξη να έχει κάποιος.
Εκείνο που θα πρέπει να καταλάβουμε όμως όλοι μας, είναι ένα. Από την στιγμή που το Παλιούρι έγινε ένα από τα δεκάδες Δημοτικά Διαμερίσματα ενός... αχανούς Δήμου Διδυμοτείχου, ότι κάνουμε, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Γι' αυτό ας οργανωθούμε και ας σκεφθούμε τί μπορούμε να προχωρήσουμε, ώστε το χωριό μας να αναδειχθεί όσο και όπως του αξίζει.
Άλλωστε ένας από τους λόγους που αποφάσισα να δημιουργήσω το συγκεκριμένο blog το οποίο έχετε "αγκαλιάσει" με συγκινητική ανταπόκριση, ήταν και αυτός. Εδώ είμαστε λοιπόν να κουβεντιάσουμε και να αναδείξουμε όλες τις απόψεις και προτάσεις. Τις περιμένουμε στο e-mail μας".
Ο διαχειριστής του blog ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ
Υ.Γ. Οι συντοπίτες Κουφοβουνιώτες για παράδειγμα, μόνο τον τελευταίο καιρό οργάνωσαν την "Γιορτή της Μπάμπως", την "Ημέρα της Γυναίκας" και διοργάνωσαν τον Παραδοσιακό γάμο που μαγνητοσκόπησε η ΕΡΤ3 και θα προβάλλει την Κυριακή το μεσημέρι. Τους αξίζουν φυσικά πολλά μπράβο.
Δεν μπορεί όμως το Παλιούρι που κάποτε ήταν πρωτοπόρος σε όλα αυτά, τώρα να παρακολουθεί απλά ως απαθέστατος θεατής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου