Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΛΙΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Προσπαθώντας προχθές να τακτοποιήσω σε κάποια ράφια τα παλιά σχολικά βιβλία των παιδιών μου, το μάτι μου έπεσε  σε κάποια βιβλία και τετράδια των δικών μου μαθητικών χρόνων. Μου έκανε εντύπωση το τετράδιο καλλιγραφίας της ΣΤ΄ τάξης το οποίο ήταν ντυμένο με μπλε κόλα  και ετικέτα στο εξώφυλλο. Θυμήθηκα ότι αυτή την κόλα την αγοράζαμε με δυο αυγά από το παντοπωλείο του «Γιμούδη», κάποιες φορές βέβαια πηγαίναμε και στον Πατσιώρα ή στον «πάππου τον Γιώρ» τον ανάπηρο. 

Επίσης και το φυτολόγιο από το μάθημα της Φυσικής Ιστορίας, ήταν κάτι το οποίο με γέμισε με ευχάριστες αναμνήσεις. Για να βρούμε τότε και να αποξηράνουμε μέσα στα βιβλία  ένα κομματάκι κέδρο,  πηγαίναμε στη «ντρασιά» ή στην Αγία Τριάδα.
Ο κέδρος που φαίνεται στη φωτογραφία, μετά από 40 χρόνια, ακόμη κρατάει τη μυρωδιά του.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΚΟΥΔΗΣ

3 σχόλια:

  1. Βρε συ Θανασ΄τι καλά που του τμάριψις του τιτραδιους!!!! κι τι καλά γραμματούδια που εφκιανις!!! τωρα που του΄΄ δια...αραθύμσα του σχουλειό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?Στο συγκεκριμένο τετράδιο την τιμωρία σου έγραφες ή ήταν κάποια άσκηση καλλιγραφίας?


    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόκειται για κάποια τιμωρία, όχι ότι δεν γράφαμε και τιμωρίες π. χ. 50 ή 100 φορές το «άλλη φορά δεν θα πηγαίνω αδιάβαστος στο σχολείο». Εδώ πρόκειται για το μάθημα της Καλλιγραφίας, που είχαμε τότε και στο οποίο μαθαίναμε να γράφουμε γράμματα «καλλιγραφικά» όπως τα λέγαμε. Το μάθημα αυτό γινόταν το απόγευμα, όπως επίσης απόγευμα γινόταν και τα μαθήματα της Γυμναστικής, της Χειροτεχνίας και της Ωδικής ή ο καλλωπισμός του σχολικού κήπου, για τον οποίο κουβαλούσαμε χώμα με τα καλαθάκια, από την Αγία Τριάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή