Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ... ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΥΔΙΝΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Ο συγχωριανός μας Βασίλης Γκουδινούδης (Βασιλς τ' Στέλιου) μπορεί να μένει στην Γερμανία, αλλά συχνά έρχεται και μένει πολύ καιρό στο Παλιούρι. Αποφάσισε λοιπόν να δεξιωθεί τα παιδιά της Θύελλας Παλιουρίου και μετά το παιχνίδι
με την Κυανή τους... τραπέζωσε στην Ψησταριά του Χρήστου Ζλατινούδη. Μπράβο στον Βασίλη για την πρωτοβουλία

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΡΩΤΙΚΗ Η ΘΥΕΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ 3-0 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ

Μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση για την Θύελλα Παλιουρίου, που κέρδισε με το εντυπωσιακό 3-0 μέσα στο χειμώνιο και βρέθηκε στην δεύτερη θέση έναν μόλις βαθμό πίσω απ' την Λεπτή.
Οι Χρήστος Δουλούδης και Δούλης Κισσούδης συνέβαλαν στη
μεγάλη νίκη της Θϋελλας μέσα στο Χειμώνιο
 Οι παίκτες του Γιώργου Κελεσίδη πέτυχαν δυο γκολ με το μόνιμο σκόρερ Νικολαίδη και το άλλο με τον Καμπουρούδη, δείχνοντας αποφασισμένοι να πάρουν φέτος το πρωτάθλημα και να ανέβουν στην Α' κατηγορία Έβρου.
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ. Μας κάνουν περήφανους όλους τους Παλιουριώτες
Ο 14χρονος Γιάννης Καραφυλλούδης, που είναι η
αποκάλυψη της Θύελλας έπαιξε και στο Χειμώνιο

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 4-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Η Θύελλα Παλιουρίου διέλυσε την περασμένη Κυριακή με 4-0 το Σιτοχώρι. Μετά το παιχνίδι όλη η ομάδα πήγε στην καφετέρια του Σωτήρη Γιαϊτζή (Σουτηράκ' Τσίντιλη) και διοργανώθηκε γλέντι.
Ο Δημήτρης Χουδελούδης με την τούρτα γενεθλίων και αριστερά
του ο προπονητής της Θύελλας Γιώργος Κελεσίδης


Σ' αυτό κόπηκε και τούρτα για τα γενέλθια του πιο φανατικού φιλάθλου της ομάδας, του Δημήτρη Χουδελούδη(Μουτιόν Τζιανάδκου), ο οποίος έκλεισε τα 67 χρόνια. Ευχές και από μας να τα χιλιάσει.



Ο... ψήστης Σωτήρης Γιαϊτζής, μαζί με τον Χρήστο
Μαγγίρα (Κιτιάκ΄Κουρνταουλούδ') που βρέθηκε
στο χωριό εκείνη την ημέρα 

Το Μουτιόν Τζιανάδκου, δέχεται ευχές για τα γενέθλια του
από τον παράγοντα της ομάδας Δημήτρη Δουλούδη




Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Φασολάδα με λάχανο Τουρσί

Συνταγή απ' την συγχωριανή μας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΓΑΡΝΟΥΔΗ

ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζάνες φασόλια
  Λάχανο τουρσί ψιλοκομμένο
  2 κρεμμύδια
  2 καρότα
  1/2 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας χειροποιητος απ τη μαμά
  1 ½  φλιτζάνια λάδι
  Λίγο αλάτι
 2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι,
1 κουταλακι μπούκοβο.,
1 κουταλάκι μαυροπίπερο
λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
 νερό όσο πάρει
        
Φιλιά σε όλους τους Παλιουριώτες

Η ΘΥΕΛΛΑΡΑ 4-0 ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΙΤΟΧΩΡΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Εκπληκτική για άλλη μια φορά η Θύελλα Παλιουρίου, συνέτριψε το Σιτοχώρι επικρατώντας με 4-0 στο γήπεδο του Παλιουρίου. Τρία γκολ για την ομαδάρα μας έτυχε ο Μπισκιτζής και το άλλο ο Μυλωνάς. Η Θύελλα συνέχισε έτσι την επέλαση της, ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά την λήξη του αγώνα παίκτες, προπονητής και διοίκηση πήγαν για... λουκάνικα και μπιφτέκια στο χωριό.
Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο συγχωριανός μας Χρήστος Μαγγίρας(Χρηστάκς του Κουρνταουλούδ') που βρέθηκε για λίγες μέρες απ' την Αθήνα στο Παλιούρι και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην ομάδα που πριν από χρόνια αγωνιζόταν. Φαίνεται έφερε γούρι και ήρθε η τεσσάρα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

OΛΟΣ Ο ΕΒΡΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΡΟΥΔΗ (ΚΟΥΡΟ)


Όλοι μας γλεντήσαμε ακούγοντας τον να παίζει με την μοναδική δεξιοτεχνία του κλαρίνο. Χορέψαμε, διασκεδάσαμε και τραγουδήσαμε σε γάμους, πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις. Πόσες φορές δεν ήρθε να παίξει στο Παλιούρι με την ορχήστρα του όπου μετείχαν και οι δυο γιοί του;
Ο Χρήστος Κουρούδης, ο αγαπημένος μας Κούρος, δεν ζει πιά. Στις 28 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία του πνοή και τον έκλαψε όλος ο Έβρος, η Θράκη και όπου υπάρχουν συμπατριώτες μας.
Ο ΕΒΡΟΣ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΡΟΥΔΗ. Εξαίρετος παραδοσιακός οργανοπαίχτης στο κλαρίνο και πάνω από όλα Ανθρωπος με «χρυσή καρδιά». Η γενέτειρά του-Μεγάλη Δοξιπάρα-θρηνεί, ο Εβρος πενθεί.
Το κλαρίνο του μπορεί να σίγησε, αλλά όλοι θα τον θυμόμαστε.

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ από την εκπομπή της κορυφαίας ΔΟΜΝΑΣ ΣΑΜΙΟΥ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ

Για δεύτερη νφορά τα τελευταία τρία χρόνια, το υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στους Μεταξάδες, έγινε στόχος ληστών. Λίγο μετά τις 8 το πρωί σήμερα, ένας νεαρός  με κουκούλα μπήκε στο Υποκατάστημα της Τράπεζας και με την απειλή όπλου αφαίρεσε 10 χιλιάδες ευρώ.Βγαίνοντας έξω τον περίμενε ένας άλλος νεαρός με μηχανάκι, φορώντας κράνος και αφού συνάντησαν έναν άλλο πολίτη που εκείνη την ώρα έμπαινε στην τράπεζα, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Να θυμίσουμε πως στις 6-11-2008 άγνωστος με κουκούλα μπήκε στην ίδια Τράπεζα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε ποσό 20 χιλιάδων ευρώ και διέφυγε με αυτοκίνητο.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το Παλιούρι "αποχαιρέτησε" την Μαρία Γιοβανούδη

Στο πένθος βυθίστηκε για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες το Παλιούρι. Η Μαρία Γιοβανούδη (Μαργούδ' Γιουργουσάδκου) "έφυγε" από κοντά μας σε ηλικία 74 ετών και την Κυριακή έγινε η κηδεία της όπου όλο το χωριό την "αποχαιρέτησε". Πήγε κοντά στον άντρα της Μόσχο, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια, το 1982, αφήνοντας την χήρα με τρία κορίτσια. Την Κούλα, την Δέσποινα και την Δήμητρα, στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια για τον χαμό της μητέρας τους, όπως και σε όλους τους συγγενείς που την οδήγησαν στην... τελευταία της κατοικία.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει και οι κόρες της, οι γαμπροί και τα εγγόνια της να ζήσουν να την θυμούνται.

ΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΥΕΛΛΑ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ 3-0 ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΝΟ

Πήρε φόρα και δεν σταματάει με τίποτα η Θύελλα Παλιουρίου. Πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο απ' τον Κυπρίνο, κερδίζοντας 3-0 την επίσης Θύελλα του χωριού αυτού.
Οι παίκτες του Γιώργου Κελεσίδη ήταν ασταμάτητοι και με σκόρερ τους Μπισκιτζή, Μυλωνά και Καμπουρούδη επικράτησαν άνετα και απόλυτα δίκαια. Για άλλη μια φορά χρησιμοποιήθηκε ο 14χρονος Γιάννης Καραφυλλούδης, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ 5-0 ΤΟ ΣΟΦΙΚΟ

Πρώτο γκολ για τον 14χρονο Γιάννη Καραφυλλούδη

Εντυπωσιακή εμφάνιση για την Θύελλα Παλιουρίου ου διέλυσε 5-0 το Σοφικό στο γήπεδο του χωριού μας, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Μάλιστα είχαμε και το πρώτο γκολ του νεαρού Γιάννη Καραφυλλούδη, ο οποίος σιγά-σιγά γίνεται βασικός στην ομάδα. Τρία γκολ πέτυχε ο μόνιμος σκόρερ μας Νικολαίδης, ένα ο Καμπουρούδης και το άλλο ο Καραφυλλούδης. Συγχαρητήρια σε όλους.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΕ ΜΟΣΧΟ ΔΙΜΠΙΝΟΥΔΗ

Ένας απ' τους πιο καλοκάγαθους και αγαπητούς συγχωριανούς μας, ο Μόσχος Διμπινούδης, δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας. "Έφυγε" προχθές νικημένος απ' τον καρκίνο, μόλις στα 59 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, συγγενείς, φίλους, αλλά και όλο το χωριό. Ο γνωστός σε όλους μας "Κόκος", πάλεψε εδώ και μήνες με την επάρατο νόσο, αλλά τελικά... έχασε τη μάχη. Η κηδεία του έγινε σήμερα στο Παλιούρι και πολύς κόσμος τον συνόδεψε στο τελευταίο του ταξίδι.
Όλοι ξέραμε πόσο καλόκαρδος, ήρεμος και άνθρωπος χαμηλών τόνων ήταν. Εκφράζουμε ολόψυχα τα θερμά συλληπητήρια μας στην γυναίκα του Σουλτάνα, τα παιδιά του Γιώργο και Τασούλα, τα εγγόνια του και φυσικά στα αδέρφια του Σωτήρη και Βασίλη. Να ζήσουν και να τον θυμούνται, όπως θα τον θυμόμαστε όλοι μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΧΑΣΕ 3-2 ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΗ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Την ήττα με 3-2 γνώρισε την περασμένη Κυριακή η Θύελλα Παλιουρίου, αφού έχασε μέσα στην  Λεπτή. Τα γκολ των Νικολαίδη και Καμπουρούδη δεν στάθηκα αρκετά να της δώσουν τη νίκη, αφού αν και προηγήθηκε 2-1 στο 60', τελικά δέχθηκε από λάθη δυο γκολ και έφυγε ηττημένη απ' το χωριό αυτό της Ορεστιάδας.