Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΑΪ ΑΠΟ «ΓΚΛΟΚΝΑ»

Μια πρωτότυπη συνταγή απ' τον Θανάση Γκακούδη

Σε όσους υποφέρουν αυτή την εποχή από βήχα και πονόλαιμο, συνιστούμε το τσάι από «Γκλόκνα» ή αλλιώς «Στουπόκουλα» ή επί το ελληνικότερον «Αγριοτριαντάφυλλα». Το τσάι από  «Γκλόκνα» είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C, είναι ισχυρό αντισηπτικό για μολύνσεις των ματιών και των βλεφάρων. Επίσης βοηθάει πάρα πολύ σε δυσπεψίες και ανορεξίες. Οι Παλιουριώτες χρησιμοποιούσαν το τσάι από «Γκλόκνα» από πολύ παλιά, επειδή σίγουρα θα γνώριζαν τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Τρία με τέσσερα «Γκλόκνα» τσιτσιανσμένα μέσα σι μάλλιανου (σπασμένα μέσα σε τούλι), αφού βράσουν για πέντε με έξι λεπτά, μας δίνουν ένα υπέροχο αφέψημα που μας προστατεύει από γρίπες και ιώσεις. Πολλές «Γκλοκνές» βρίσκουμε στο «Χαντάκουμα», στα «Μαράτια», στα «Μπαχτσέδια» και στο «Λάκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου