Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια θα ξαναλειτουργήσει και πάλι η παλιά εκκλησία (του Αγ. Παντελεήμονα). Η Εκκλησιαστική Επιτροπή , με τον Πατέρα Κωνσταντίνο έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα να ψαλλεί εκεί ο Εσπερινός, στον οποίο και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Διδ/χου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.
Πριν από το γλέντι του πανηγυριού λοιπόν, όλοι στις 7:00 το απόγευμα, πρέπει να είμαστε στην παλιά εκκλησία για την Ακολουθία του Εσπερινού. Να είμαστε εκεί που λειτουργήθηκαν, βαφτίσθηκαν και στεφανώθηκαν γενεές – γενεών παππούδων και προπαππούδων μας. Θα είναι σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία και πρέπει να νοιώθουν τυχεροί όσοι μπορέσουν να παραβρεθούν.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν για την προσπάθεια και βοήθησαν για να έρθει το αποτέλεσμα αυτό!Είναι το μνημείο του χωριού και πρέπει να μείνει παρακαταθήκη στα παιδιά μας.Μακάρι να δούμε και φωτογραφίες από την λειτουργία της Εκκλησίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω αύριο Πέμπτη θα είναι η λειτουργία!!!Θα κοιτάξω να βγάλω μερικές φώτο κ.Λουλουδάκη αν μου το επιτρέψουν φυσικά και ελπίζω να τις αναρτήσει ο Παλιουριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή