Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Διδυμοτειχο και το πρόγραμμα για τα "Ελευθέρια"


 
Τα κοινόχρηστα ποδήλατα EasyBike του Δήμου Διδυμοτείχου έκαναν την επίσημη εμφάνιση τους στους σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη από την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 17.30 μμ όταν πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος από τον Δήμαρχο της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη στον σταθμό της κεντρικής πλατείας Διδυμοτείχου

Στο Διδυμότειχο έχουν εγκατασταθεί 7 σταθμοί αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων του πιο διαδεδομένου συστήματος ποδηλάτων EasyBike, που θα φιλοξενήσουν 100 ποδήλατα ειδικής κατασκευής. Ωστόσο, στην πρώτη φάση λειτουργίας ο Δήμος θα διαθέσει τα πρώτα 50 ποδήλατα.

Κατά το διάστημα πιλοτικής λειτουργίας που θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα, τα
ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν σε εγγεγραμμένους χρήστες που συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία του συστήματος προκειμένου να υπάρξει ομαλή γνωριμία των χρηστών με το σύστημα. Στην συνέχεια το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν στην συνέχεια σε κάποιον από τους σταθμούς. Η χρήση του συστήματος θα γίνεται με ειδική ηλεκτρονική κάρτα που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τον Δήμο ή με πιστωτική κάρτα. Το σύστημα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα κοινόχρηστα ποδήλατα είναι μεγάλο και η έναρξη του συστήματος αναμένεται να προσελκύσει μεγάλη μερίδα πολιτών.

Πρόγραμμα Ελευθερίων 2013 στον Δήμο Διδυμοτείχου


Κυριακή 19 Μαΐου 2013
7:00 π.μ. -10:30 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας , ιεραργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.
10:30 π.μ Mνημόσυνο επί τη γενοκτονία των Ποντίων
11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων , Κατάθεση Στεφάνων


11:00 π.μ.  – 2:00 μ.μ.: «Θυμόμαστε και Παίζουμε»,  παιχνίδια για παιδιά στο άλσος της Τσίγγλας από τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο τα «Δίδυμα Τείχη»
8: 00 μ.μ  Θεατρική Παιδική  Παράσταση: « Το Όνειρο του σκιάχτρου » του Ευγένιου Τριβιζά από τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό  Σύλλογο τα «Δίδυμα Τείχη»
Χώρος Διεξαγωγής: Δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου
Δευτέρα 20 Μαΐου 2013
5:30μ.μ -8:30 μ.μ Εθελοντική Αιμοδοσία στην είσοδο του Δημοτικού καταστήματος
8:00μ.μ  Ομιλία από την Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του  Νοσοκομείου Διδυμοτείχου  κα Τσιτσάνη Πελαγία «Kατάχρηση υπολογιστών και εθισμός στο Διαδίκτυο στην παιδική και εφηβική ηλικία».
Χώρος Διεξαγωγής :Κέντρο Θρακικών Μελετών
Τρίτη 21 Μαΐου 2013
6:00 μ.μ  Αθλοπαιδιές στο Εθνικό στάδιο Διδυμοτείχου
8:00 μ.μ  Χορωδία με τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόλλων» Ν. Ορεστιάδας. Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα 
Χώρος Διεξαγωγής :Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου
Τετάρτη 22 Μαΐου 2013
5:30 μ.μ  Εγκαίνια πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Διδυμοτείχου
Στίβος δεξιοτεχνίας για τους μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες της πόλης μας με τη συμμετοχή του ΠΑΣ Ορεστιάδας. Θα ακολουθήσει ποδηλατικός γύρος. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί  κλήρωση ενός (1) ποδηλάτου και  άλλων δώρων .
Χώρος Διεξαγωγής: Κεντρική  Πλατεία Διδυμοτείχου
8:00 μ.μ : Ομιλία με θέματα :
 «Δωρεά Οργάνων και σημασία της συγγενικής συναίνεσης» από τον Πνευματικό Ιωάννη, (καθ. Εντατικής θεραπείας Δ.Π.Θ)
«Οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος» από τον Μπούρο Δημοσθένη , (καθ. Πνευμονολογίας) Δ.Π.Θ
«Ομφάλιο αίμα, το θαύμα της ιατρικής επιστήμης στην προσπάθεια ίασης των ασθενών με αιματολογικές παθήσεις» από την κ. Χριστοφορίδου Άννα, ιατρός Αιματολόγος Π.Γ.Ν.Α.
Ακολουθεί μουσική βραδιά με  τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύει  η κα Αμαλία Δούκα ,  στο πιάνο ο κ. Μπάμπης Χαραλαμπίδης
Χώρος Διεξαγωγής :Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου
Πέμπτη 23 Μαΐου 2013
8:30 μ.μ  Θεατρική Παράσταση : «Κοινός λόγος» από τον ΘΕΑ.ΣΥ Διδυμοτείχου
Χώρος Διεξαγωγής : Θέατρο «Ορφέας»
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013
7:00 μ.μ Βράβευση μαθητών που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής παιδιών του εικαστικού εργαστηρίου «Ηδύ Τεχνών»
Χώρος Διεξαγωγής :Κέντρο Θρακικών Μελετών
9: 00μ.μ  Συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη  Τσιτσάνη με το συγκρότημα «Πριγκιπέσσα»
Χώρος Διεξαγωγής : Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου
Σάββατο 25 Μαΐου 2013
11:00 π.μ.  Τουρνουά σκάκι Blitz από το Γ.Α.Σ. Σπάρτακο Διδυμοτείχου
Χώρος Διεξαγωγής :Κεντρική  Πλατεία Διδυμοτείχου  
6:30μ.μ  Ομιλία με θέμα : Κυβερνοεκφοβισμός στην εφηβεία: «Η νέα πρόκληση για τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς» από τον κ. Τσορμπατζούδη Χαράλαμπο,  καθηγητή  αθλητικής Ψυχολογίας ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Χώρος Διεξαγωγής :Κέντρο Θρακικών Μελετών
Κυριακή 26 Μαΐου 2013
11:00π.μ -13:00 μ.μ : Ομιλία από την  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου  με θέμα:  «Γνωρίζω τα δικαιώματα μου, ενώνω τις δυνάμεις μου, προστατεύω την οικογένεια μου, στηρίζω το τόπο μου»
Ομιλητές:
Ταλιατζή Σοφία, δικηγόρος, πρόεδρος ΕΠΚΕ
Κακαλης Χρήστος, χημικός, Αντιπρόεδρος ΕΠΚΕ
Φυδανάκη Χριστίνα , δικηγόρος , μέλος Δ.Σ ΕΠΚΕ
Χώρος Διεξαγωγής :Κέντρο Θρακικών Μελετών
9:00 μ.μ Συναυλία με  τους  los mujeros
Χώρος Διεξαγωγής : Κεντρική  Πλατεία Διδυμοτείχου  
Από την  Δευτέρα 20 Μαΐου έως την Πέμπτη  23 Μαΐου  θα λειτουργεί έκθεση χειροτεχνίας στο ΚΑΠΗ  Διδυμοτείχου από τις 9:00π.μ. - 4:00 μ.μ και 7:00 μ.μ- 9:00 μ.μ

9 σχόλια:

  1. kala re paidia kanenas den exei endiaferthei na ftiaksei tin tampela stin eisodo toy xorioy toso dyskolo i toso polieksodo ergo einai opoios thelei pantos toy dino ego ta lerfta gia na to ftiaksei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι δυστυχώς μερικά από τα πολύ άσχημα του σχεδίου Καλλικράτης που κατ΄γργησε τις κοινότητες και δημιούργησε Δήμους με πολλά χωριά και τεράστιες αποστάσεις. Αν υπήρχε πρόεδρος και Κοινότητα σίγουρα αυτό το χάλι θα είχε διορθωθεί άμεσα. Τώρα ποιός να ασχοληθεί; Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης; Εδώ δεν έχει καταφέρει ακόμα να λειτουργήσει το Βυζαντινό Μουσείο που είναι έτοιμο και θα μπορούσε να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή.
    Πάντως το συγκεκριμένο ζήτημα με την ταμπέλα που θίγεις φίλε συγχωριανβές, μάλλον πρέπει να το μεταφέρει στις υπηρεσίες του Δήμου Διδυμοτείχου ο εκπρόσωπος του Παλιουρίου εκεί, δηλαδή ο συγχωριανός μας Σωτήρης Κισσούδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να υποθεσω ότι ο Σωτήρης Κισσούδης λειτουργει ως προεδρος του Παλιουριου με αρμοδιοτητες,ευθυνες και καθήκοντα, αλλωστε γ αυτο λαμβάνει καποια αμοιβη ,συμβολική ή οχι δεν το γνωριζω λεπτομερως....το σιγουρο ειναι οτι ζητησε την ψηφο των συγχοριανων του για τους εκπροσωπει...οποτε ας το πραξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pera apo kapoion poy einai ypeythinos epi tis oysias kai oi idioi poy menoyn sto xwrio tha mporoysan na tin ftiaksoyn den einai tosa polla ta eksoda gia ena saki tsimento kai ksanaleo bazo ta lefta ego poy eimai anergos kai meno stin athina an exete oreksei apla balte mia ora apo ton afthono xrono sas kai ftiakste tin kathe proi toylaxiston 10 me 15 synxorianoi mazeyete sta 10 metra apo ekei gia kafe apla ena proi mazeytite ekei kai pieste to kafedaki sas!an yparxei kapoios logariasmos na sas katatfeso kai ta 30E gia ta eksoda poy tha kanete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. h oysia einai mia kai o mpagklabas gonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπεί και η πινακίδα στη θέση της,μη στεναχωριέστε!!!Αλλά θέλω να σας πω οτι αυτοί που ενδιαφέρονται για την περιποίηση του χωριού μας είναι 3-4,και στον ελεύθερο τους χρόνο καθαρίζουν τα νεκροταφεία,την παιδική χαρά,την πλατεία,βάφουν(με δικά τους έξοδα) τις κούνιες και τις τσουλήθρες και τοποθετούν λάμπες στην πλατεία (πάλι με δικά τους έξοδα) για να μπορούν να βλέπουν και να παίζουν τα παιδιά!!!
    Αλλά πρέπει να ασχοληθούν και με τις δουλειές τους νομίζω,δεν είναι "κερχανατζήδες" για να έχουν "άφθονο" ελεύθερο χρόνο όπως αναφέρθηκε πιο πάνω!!!
    έχουν δοθεί χρήματα απο τις τσέπες των κατοίκων του χωριού,τα οποία δεν θα πάρουν απο τη δημαρχεία,γι'αυτό κάντε υπομονή και όλα θα γίνουν.
    Δεν γίνονται όλα σε μια μέρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτος απο το ψαρουδι δεν ειδα αλλον με ποδηλατο τοσο καιρο.αυτα μασ ελειπαν.ολα τα αλλα τα εχουμε στην εντελεια..γιατι δεν βγαζεις θεμα που εχουνε αφησει τα χωρια σο ελεοσ του θεου.τα μνηματα 2 μετρα χορταρια εχουνε και πληρωνει ο κοσμος φορο ειδικα για τον καθαρισμο τους.που πανε αυτα τα λεφτα?ποδηλατα και πο...ς μπλε μας ελειπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ συγχωριανέ
    Όποιος διαπιστώνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μας και είναι πολλά, καλό θα ήταν να στέλνει ένα e-mail στην διεύθυνση του blog και να το αναφέρει. Αν μπορεί μάλιστα να στέλνει και φωτογραφίες, τόσο το καλύτερο. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα τα δημοσιεύσουμε αμέσως.
    Από και και πέρα, επειδή κάποιοι σχολιάζετε γιατί ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν τον Δήμο Διδυμοτείχου. Προφανώς ξεχνάτε ότι το Παλιούρι πλέον δεν είναι Κοινότητα, αλλά ανήκει στον Δήμο Διδυμοτείχου. Αυτό για μένα είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα, αφού όσο είχαμε την δική μας κοινότητα, ο εκάστοτε Πρόεδρος γνώριζε από κοντά τα προβλήματα και προσπαθούσε να τα λύσει. Τώρα αυτό δεν γίνεται και θα πρέπει οι κάτοικοι μόνοι τους να προσπαθούν όσο μπορούν να δίνουν λύσεις.
    Υπάρχει βέβαια ο εκπρόσωπος του Παλιουρίου στον Δήμο Διδυμοτείχου, ο Σωτήρης Κισσούδης, αλλά και αυτός ως γνωστό δεν μένει στο χωριό. Θα πρέπει λοιπόν οι συγχωριανοί μας να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα, μήπως και μπορέσει να βρεθεί κάποια λύση. 'Ετσι έχουν-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή