Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Ένα σπουδαίο βιβλίο από τον εξ Ασημένιου φίλο Κώστα Τριανταφυλλάκη

 Ένα σπουδαίο βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και μήνες από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, αξίζει τον κόπο να το διαβάσουμε όλοι. Το έγραψε ο φίλος Κώστας Τριανταφυλλάκης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ασημένιο και σπούδασε στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Στην δική του θέση θα μπορούσαμε να είμαστε πολλοί Παλιουριώτες που ακολουθήσαμε παρόμοιες διαδρομές στην ζωή μας σε άλλους τομείς.
Το βιβλίο "ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ" είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινάνε το ταξίδι της ζωής με όνειρα πολλά και μεγάλα σχέδια, από ένα μικρό χωριό στον Έβρο τη δεκαετία του 1960. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα, συνεχίζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο.
Το βιβλίο δεν μένει στις ατομικές διαδρομές και στα αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα, συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις. Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης. Οι ήρωες κινούνται αναζητώντας μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή, ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη, η οποία τους οδηγεί μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια…
Στο τέλος, αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις.
Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης που συχνά όπως λέει διαβάζει το blog του Παλιουρίου, γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 βρέθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing και επικοινωνίας. Το "Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου