Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Μια συγχωριανή μας ψυχολόγος, η Μαρία Πιτιακούδη, στον μακρινό Καναδά

Μια συγχωριανή μας Ψυχολόγος ζει και εργάζεται στον μακρινό Καναδά και συγκεκριμένα στο Τορόντο. Πρόκειται για την δόκτωρ Μαρία Πιτιακούδη, η οποία κατάγεται από το Παλιούρι. 
Για τους παλαιότερους να θυμηθούν, αλλά και τους νεότερους να μάθουν, είναι εγγονή του Δημήτρη Πιτιακούδη, ο οποίος έχει πεθάνει και ήταν αδερφός του Θεοφάνη και του Τζιότζιου Πρασινούδη. Έμενε μαζί με την γυναίκα του Μαρία στην Θεσσαλονίκη. Όλη η συγκεκριμένη οικογένεια λεγόταν Πιτιακούδη, αλλά επειδή ως γνωστόν υπήρχαν πολλοί στο χωριό με αυτό το επώνυμο, ο Θεοφάνης, ο Τζιότζιος και τα άλλα αδέρφια αποφάσισαν να αλλάξουν το επίθετο σε Πρασινούδης.
Ο Δημήτρης κράτησε το Πιτιακούδης και ο γιος του Λάμπρος, πρώτος ξάδερφος του συνεπώνυμου Λάμπρου που μένει στο χωριό, του Χρήστου που είναι στην Καβάλα, αλλά και του Δημήτρη (Αμούτζια), έφυγε στον Καναδά. Κόρη του είναι λοιπόν η Μαρία, ενώ έχει και ένα γιο, τον Δημήτρη που πήρε το όνομα του παππού του.
Ο επίσης συγχωριανός μας(και αδερφός της Μαρίας) Δημήτρης Πιτιακούδης
που έχει το όνομα του παππού του και μένει και αυτός στον Καναδά. 
 Η Μαρία και ο Δημήτρης είναι δηλαδή δεύτερα ξαδέρφια με τον αστυνομικό Γιώργο Πρασινούδη, τον γιο του Αμούτζια αλλά και τα παιδιά του Λάμπρου και του Χρήστου Πρασινούδη.
Το πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό της Παλιουριώτισσας Μαρίας Πιτιακούδη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Σπούδασε Ψχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Οντάριο. Έχει πτυχίο στην Κλινική Ψυχολογία και μεταπτυχιακό. στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Σχολή Adler της Επαγγελματικής Ψυχολογίας του Σικάγο. Ολοκλήρωσε τηην πρακτική της στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και ελληνικά.
Δουλεύει με τους ενήλικες σε αγχώδεις διαταραχές, όπως Μείζονα Καταθλιπτική Διαταραχή, γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, διαταραχή μετατραυματικού στρες, διαταραχή πανικού, Ειδική Φοβία και Κοινωνική φοβία. Βοηθάει ακόμα τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν με διαταραχές προσωπικότητας, προβλήματα σχέσεων, ζητήματα ταυτότητας και ρύθμιση της ζωής, διαχείριση του στρες, το πένθος, και τις δυσκολίες με την αυτοεκτίμηση.
Βοηθάει επίσης ασθενείς με προβλήματα που σχετίζονται με τα θέματα εθισμού και έλεγχο των παρορμήσεων, όπως τα τυχερά παιχνίδια, κλεπτομανία, και τη διαχείριση θυμού. Επιπλέον, έχει εμπειρία σε ομαδική θεραπεία και ζευγάρια. 
Χαιρόμαστε που μια Παλιουριώτισσα, διαπρέπει στον μακρινό Καναδά και συγχαίρουμε τόσο αυτή όσο και τους γονείς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου