Κυριακή 29 Μαΐου 2016

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ, ο Δημήτρης Δουλούδης

"Καλό Ταξίδι παππού Δημήτρη"


"Όταν πριν δυο μέρες υπάρχει ο τραγικός χαμός μιας νέας κοπέλας μόλις 31 χρόνων, της Βούλας Παρουσούδη που μας συγκλόνισε όλους όχι μόνο στο Παλιούρι και την περιοχή του Διδυμοτείχου αλλά σε όλο τον Έβρο, όταν από την αρχή του 2016 έχουν "φύγει" από την ζωή δυστυχώς τέσσερις νέοι συγχωριανοί μας (Ματούλα Τριανταφυλλούδη, Γιώργος Μαγγίρας, Σωτήρης Κουκούδης, Βούλα Παρουσούδη), τότε ο θάνατος του μεγαλύτερου εν ζωή Παλιουριώτη είναι φυσικό να αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά. 
Για τους δικούς του ανθρώπους όμως, δεν παύει να είναι ο χαμός ενός αγαπημένου τους προσώπου που "φεύγει" από την ζωή. Γι' αυτό και πήρα την απόφαση, εγώ, ένα από τα  έξι του εγγόνια, να γράψω αυτά τα λόγια για να αποχαιρετίσω τον παππού μου Δημήτρη Δουλούδη, που στα 96 του χρόνια, πλήρης ημερών, άφησε χθες την τελευταία του πνοή και κηδεύτηκε σήμερα στο χωριό μας.
Τον περασμένο Φεβρουάριο... μπήκε στα 96 και μαζί με τον Στέφανο Χρυσαφούδη (Στιφανάκ' Τζιβτζικάδκου) ήταν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στο Παλιούρι. Είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος, παρά τα γεράματα δεν έμεινε ούτε μια μέρα καθηλωμένος στο κρεβάτι και ακόμα και λίγες ώρες πριν "φύγει" ρωτούσε να ενημερωθεί για τα δισέγγονα του.
Τα τρία παιδιά του, τα έξι εγγόνια του(ένα από αυτά είμαι και εγώ) και τα 10 δισέγγονα του, τον "αποχαιρετούμε" και θα θυμόμαστε με συγκίνηση και αγάπη πως τόσο εμάς όταν είμαστε μικροί όσο και τα δισέγγονα του στη συνέχεια, μας... ταλαιπωρούσε με ερωτήσεις σχολικού και εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, κάθε φορά που τον συναντούσαμε. Ούτε θα ξεχάσουμε ποτέ την αγαπημένη του φράση, ότι: "το μεγαλύτερο προσόν ενός ανθρώπου είναι η μόρφωση". Γιατί ο ίδιος ακόμα και μέχρι το τέλος, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να διαβάζει βιβλία ή να παρακολουθεί στην τηλεόραση ενημερωτικές εκπομπές.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΠΠΟΥ από όλους μας"
Κώστας Πιτιακούδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου