Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Δυο συγχωριανές μας φιλοξενούμενες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μαζί με τους συμμαθητές τους στην Αθήνα

Δυο συγχωριανές μας, η Χρυσοβαλάντω και η Νεκταρία Γκανιούδη, κόρες του Θανάση Γκανιούδη που μένουν στην Ορεστιάδα, ήταν τις προηγούμενες μέρες φιλοξενούμενες στην Αθήνα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. 

Τα δυο κορίτσια μαζί με τους συμμαθητές τους από το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και συγκεκριμένα εκατό μαθητές από την β’ και γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας βρέθηκαν στην Αθήνα  κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Θράκη τον περασμένο Απρίλιο είχε προσκαλέσει τους μαθητές να βρεθούν στην Αθήνα ως εκπαιδευτική εκδρομή.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν ιστορικές μονές, ιερούς ναούς, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων μουσικοχορευτική εκδήλωση παρουσία του Αρχιεπισκόπου.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία, όρεξη για δουλειά και καλή επιτυχία στα όνειρά τους. Συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για την διαγωγή τους και τόνισε πως η Ελλάδα αξίζει συγχαρητήρια που έχει τέτοιους μαθητές. Τα παιδιά ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να γράψει τις ευχές του σε ένα τετράδιο που σημείωναν τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις τους από την εκδρομή στην Αθήνα.
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα που έχει τέτοιους μαθητές» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου