Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

«ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ 2016» απο 3 έως 4 Νοεμβρίου 2016 στο Διδυμότειχο

Για έκτη συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου και ο ιερός ενοριακός ναός Αγίου Ιωάννη Βατάτζη Διδυμοτείχου, εορτάζουν τη μνήμη του Αγίου και Ελεήμονα βασιλιά, διοργανώνοντας τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Βατάτζεια 2016». 




ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
Στις 6:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.Στις 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
Στις 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.
Στις 5:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση.
Στις 6:30 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου με θέμα : «Βίος του αγίου βασιλέως Ιωάννου Γ΄ Βατάτζη του Ελεήμονος μέσα από βυζαντινά αγιολογικά κείμενα».
Κεντρικός ομιλητής ο αναπληρωτής καθηγητής αγιολογίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, θέμα ομιλίας : ¨Η Αγιοπνευματική διάσταση της προσωπικότητας του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη¨.
Συμμετέχουν :
Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας πολιτικός επιστήμων, θέμα ομιλίας : ¨Η εποχή του Ιωάννου Βατάτζη και η ανασυγκρότηση του Ελληνισμού¨.
Ο κ. Ιωάννης Σαρσάκης στρατιωτικός – συγγραφέας και μέλος του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨, θέμα ομιλίας : ¨Άγιες και χαρισματικές μορφές του Διδυμοτείχου κατά την εποχή της Ρωμανίας/Βυζαντίου¨.
Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κα Μανάκα Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου