Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Μεταναστών Παλιουρίου Έβρου στο Έσσλινγκεν της Στουτγκάρδης και η σπουδαία δράση του


Αυτό τον καιρό οι μετανάστες και από το Παλιούρι, μετά τον ερχομό τους στο χωριό και τις όμορφες στιγμές με συγγενείς και φίλους, επέστρεψαν στην Γερμανία όπου ζουν και εργάζονται.


Το χωριό μας έχει ως γνωστό μεγάλο αριθμό μεταναστών στη Γερμανία, εκεί όπου δημιουργήθηκε το έτος 1984 ο Σύλλογος ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Παλιουρίου Έβρου στο Έσσλινγκεν περιοχής Στουτγκάρδης Γερμανίας.
Αυτό έγινε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Χρυσαφούδη (του Δημήτρη τσ' Ευτυχίας) όπως τον ξέρουν πολλοί στο χωριό, ο οποίος και διατέλεσε για 33 χρόνια πρόεδρος του συλλόγου.
Με μόλις δέκα (10) οικογένειες Παλιουριωτών, κατάφεραν να δημιουργήσουν τον πιο δραστήριο σύλλογομε μεγάλες επιτυχίες. Επειδή ο πρόεδρος γνώριζε άριστα την περιοχή (αίθουσες
χορών,καφενεία κ.λ.π) αφιλοκερδώς και με πολύ εργασία. όλοι ενωμένοι οργάνωσανχοροεσπερίδες με πάνω από 900 άτομα κάθε φορά. Κάνοντας το όνομα του Παλιουρίου γνωστό σε όλους τους Έλληνες μετανάστες, αλλά και στους Γερμανούς που παραβρίσκονταν στις εκδηλώσεις.

Με τα έσοδα από τον σύλλογο, φρόντιζαν για διάφορα φιλανθρωπικά έργα που μέχρι σήμερα εκτιμούνται πάνω από 20.000 € σε δωρεές τόσο στην Κοινότητα Παλιουρίου, όσο στην Εκκλησία του χωριού μας, αλλά και σε ορφανά του χωριού και σε ορφανά σε όλη την υφήλιο, με δωρεές "¨Στο χαμόγελο του Παιδού". Επίσης ενίσχυαν τους Παλιουργιώτες της Γερμανίας όταν υπήρχε ανάγκη σε κάποιον
Κι όχι μόνο αυτά, αλλά ο Σύλλογος Παλιουριωτών του Έσσλινγκεν οργάνωσε χοροεσπερίδα για την Εκκλησία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ του Έσσλινγκεν και τα έσοδα από την εκδήλωση χορηγήθηκαν για την ανέγερση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου