Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

ΜΠΡΑΒΟ: Ένας Παλιουριώτης(και Μεταξαδιώτης), ο Σωτήρης Τερζούδης νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής. Μας έκανε περήφανους!!!


Ένας συγχωριανός μας, ο Σωτήρης Τερζούδης, η μητέρα του οποίου κατάγεται από το Παλιούρι και ο πατέρας του από τους Μεταξάδες, είναι και επίσημα από χθες το βράδυ ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε επικύρωσε αυτό που θεωρούνταν σίγουρο. Την τοποθέτηση του στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας. 

Η μητέρα του Σωτήρη ήταν αδερφή του Κώστα Μπακάλη (Διγενή) και παντρεμένη στους Μεταξάδες με τον Δημήτρη Τερζούδη. Είναι δηλαδή πρώτος ξάδερφος του Δημήτρη και του Στέλιου Μπακάλη.
Όπως έγραψε κορυφαίο σάιτ του νομού μας, το Evros-news.gr, ο συντοπίτης μας Αντιστράτηγος θεωρούνταν απόλυτα δικαιολογημένα το φαβορί για την εξαιρετικά τιμητική αυτή θέση όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όλους στον Έβρο, μια και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ένας συμπατριώτης μας να φτάνει στο κορυφαίο αξίωμα της Πυροσβεστικής.
Ο κ.Τερζούδης ήταν υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος και αντικατέστησε τον απερχόμενο αρχηγό, Βασίλη Καπέλιο, στον οποίο απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.
Ποιός είναι ο Σωτήρης Τερζούδης
Ο νέος αρχηγός Σωτήριος Τερζούδης του Δημητρίου γεννήθηκε το 1961, στους Μεταξάδες Έβρου και η μητέρα του κατάγεται από το χωριό μας, το Παλιούρι. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος της παλαιάς Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987και φοίτησε επίσης στη Σχολή Επιμόρφωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστή Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου ΠΣ και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος.
Συγχαίρουμε και προσωπικά τον Αντιστράτηγο Σωτήρη Τερζούδη και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Χαιρόμαστε που ένας συμπατριώτης μας έφτασε στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας του Πυροσβεστικού Σώματος και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει εξίσου πετυχημένα όπως στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου