Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ

Η φωτογραφία είναι πριν από 30 και πλέον χρόνια, στο Καφενείο του Γιαϊτζή Κωσταντίνου (τ' Γιαατζάκ'), πριν ακόμα γίνει στην θέση του η καφετέρια που έφυιαξε και έχει εδώ και χρόνια ο γιος του Σωτήρης.
Τρεις νεαροί συγχωριανοί μας, διασκεδάζουν πίνοντας μπύρες (FIX που τότε ήταν στην μόδα). Διακρίνονται από αριστερά ο Πιτιακούδης Αναστάσιος (Τάσιους τσ' Κανατούδας) που εδώ και πάρα πολλά χρόνια μένει και εργάζεται στην Γερμανία, ο Διγγελούδης Χαρίσης (Χαρίης τ' Γκ'ντί Τιάκα) και ο ξάδερφος του τελευταίου Διακίδης Δημήτριος, ο οποίος είναι απ' το χωριό Γιαννούλη αλλά μαζί με την αδερφή του Χρυσούλα μεγάλωσαν στο Παλιούρι με την θεία τους Θεοδούλα και έμεναν στο σπίτι της στα Μπαχτσέδια.
Αυτή ήταν τότε η διασκέδαση. Οι νέοι μέσα στο καφενείο τ' Γιαατζάκ έπιναν μπύρες, ρετσίνες και Δεμέστιχα και έπαιζαν ποδοσφαιράκι, ενώ παράλληλα άκουγαν από το ηλεκτρόφωνο δισκάκια που επέλεγαν αντί μιας δραχμής. Έξω στον δρόμο έκαναν... βόλτες τα κορίτσια και εκεί γινόταν το... καμάκι.
Ωραίες εποχές, φτωχές μεν αλλά αθώες και χωρίς άγχος, που βέβαια δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου