Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΚΟΥΔΗΣ

Ο συγχωριανός και φίλος του blog  Θανάσης Γκακούδης, μας έστειλε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για τις περισσότερες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
"Οι πιο πολλές φωτογραφίσεις γιατί γινόταν κάτω στη στάση; Διότι εκεί ήταν το σπίτι του φωτογράφου του χωριού και δεν ήταν άλλος από τον Νάκο. Δεν θυμάμαι τ'όνομά του, αλλά αυτός είχε έρθει από την Πολωνία οικογενειακώς και είχε φέρει πολλά πράγματα πρωτοφανή για μας τους χωριανούς. Τα δυο του τα αγόρια, ο Κώστας και ο Μόσχος αν θυμάμαι σωστά τα ονόματά τους, ήταν τα μόνα που είχαν ποδήλατα στο χωριό. Ο νταή Νάκος που λές, κάλυψε για πολλά χρόνια, όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις του χωριού (χαρές και λύπες) με την φωτογραφική του μηχανή. Πιστεύω ότι διαθέτει ένα πάρα πολύ μεγάλο φωτογραφικό αρχείο, το οποίο αποτυπώνει τη νεότερη ιστορία του χωριού μας".

ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ: Θανάση, αναφέρεσαι στον Χρήστο Νακούδη, το σπίτι του οποίου είναι το δεύτερο από αριστερά όταν μπαίνεις στο χωριό απ' την κεντρική είσοδο. Τα δυο παιδιά του είναι ο Μόσχος και ο Κώστας, μένουν μόνιμα στην Θεσσαλονίκη όπου έχουν επιχειρήσεις. Ο Κώστας έχει παντρευτεί με την συγχωριανή μας Ματούλα Μπακιρτζή. Η γυναίκα του Χρήστου Νακάδκου, η Σοφιά, ζει και μένει μαζί με τα παιδιά της. Δεν ξέρω αν αυτοί έχουν όντως τα σπάνια ντοκουμέντα που αναφέρεις. Μακάρι να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Πολλές φωτογραφίες έβγαλε στο Παλιούρι και ο συγχωρεμένος Κώστας Ζαφειρούδης (φουτου Γκουντής) που είναι από το χωριό μας (αδερφός τ' Μπουκούτσ'), αλλά είχε παντρευτεί στους Μεταξάδες και έμενε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου