Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό μας στις αρχές της δεκαετίας του 60. Ο πρώτος που είχε αγοράσει τρακτέρ, ένα LANZ πράσινο, ήταν ο Συμεών Καραφυλλούδης (Πάππου Συμιών’ς). Επίσης υπήρχε κι ένα άλλο τρακτέρ μάρκας FORD, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών. Χειριστής ήταν ο Κώστας Μπακιρτζής (πατέρας τ’ Γιουργάκ τ’ Μπακιρτζάδκου) και ο οποίος κάθε απόγευμα το πήγαινε τ’ς Δημητρακούδινας τ’ αλώνι (σημερινή πλατεία). Εκεί τον περίμεναν με καλαμπόκι και σιτάρι άλλοι συγχωριανοί μας για να βγάλουν γιαρμά με το σφιρόμυλο που διέθετε.
Λίγο αργότερα το 1962 ή 1963 τρακτέρ αγόρασαν  άλλοι τρεις συγχωριανοί μας. Αυτοί ήταν ο Γιαννάκης ο Ζαφειρούδης (ο γνωστός τραγουδιστής και οργανοπαίκτης), ο Χρήστος Ζλατινούδης (Χρηστάκ’ς του Καμπακούδ) και ο Θεοφάνης Πρασινούδης (πατέρας του Χρήστου και του Λάμπρου Πρασινούδη). Ο πρώτος είχε ένα FORD κόκκινο και οι άλλοι δυο από ένα κόκκινοDAVID BROWN.
Αργότερα αγόρασαν τρακτέρ ο  Κουκούδης Δημήτριος (Μίτης του Γκουριούδ), ο Νικόλαος Ζλατινούδης (Νικόλας τ’ Μπλικ) και οι δυο  DAVID BROWN άσπρο, ο Λάμπρος Αραμπατζής (Λάμπους τ΄Μουκούδ), ο Κώστας Μπακιρτζής και οι δυο ΖETOR, καθώς και ο Αθανάσιος Γκακούδης (Θανάης Γκακάδκους τ΄Κακαράκη μπαμπάς) ένα DEUTZ πράσινο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου