Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ!!! Με οικονομική συνεισφορά των Παλιουριωτών, να υπάρχει γραμματέας στην Κοινότητα

ΠΡΟΤΑΣΗ :  Τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η εφαρμογή του Καλλικράτη, έφεραν το Παλιούρι στον Δήμο Διδυμοτείχου. Έτσι η έδρα του Δήμου βρέθηκε απ' τα πέντε χιλιόμετρα των Μεταξάδων, στα 25 του Διδυμοτείχου. Η εξυπηρέτηση για όσους μένουν στο χωριό και κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία, έγινε πραγματικός... γολγοθάς. 
Άλλωστε καταργήθηκε η θέση του Γραμματέα που υπήρχε στο κτίριο της Κοινότητας και εξυπηρετούσε τον κάθε συγχωριανό μας. Η ευγενική και πρόθυμη Ματούλα Γιαννούδη, έδινε λύσεις και έτσι αποφεύγονταν η ταλαιπωρία.
Τώρα πλέον έρχονται δυο φορές την εβδομάδα υπάλληλοι του Δήμου Διδυμοτείχου και ασχολούνται με τις υποθέσεις και τα θέματα του χωριού. Την Πέμπτη ο συγχωριανός μας Δημήτρης Δουλούδης που είναι παράλληλακαι ανταποκριτής του ΟΓΑ και άλλη μέρα υπάλληλος του Δήμου που κατάγεται απ' το Ασπρονέρι. Τα παιδιά, ιδιαίτερα ο Δημήτρης που βοηθάει παντού, κάνουν ότι μπορούν και εξυπηρετούν τον κόσμο.
Η παρουσία όμως μιας μόνιμης υπαλλήλου στο κτίριο της παλιάς Κοινότητας, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Να βρίσκεται δηλαδή πέντε μέρες ή και όλη την βδομάδα αν χρειαστεί, στην διάθεση των Παλιουριωτών για κάποιο έγγραφο ή διευκόλυνση.
Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, η πρόταση που έκανε ένας συγχωριανός μας είναι: Να αποφασίσουν όλες οι οικγένειες του χωριού και να δίνουν από 2 ή 3 ευρώ το μήνα, ώστε να πληρώνεται κάποιο παιδί που μένει στο Παλιούρι και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του Γραμματέα. Αυτό φυσικά θα γίνει σε συννενόηση και συνεργασία με τον Δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη που δεν πιστεύουμε να έχει αντίρρηση και φυσικά πρώτα απ' όλα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σωτήρη Κισσούδη.
Μπορεί να μην πρόκειται για... ορθόδοξο τρόπο και να χρειαστεί ρύθμιση κάποιων ζητημάτων, όπως για παράδειγμα πως θα δίνονται τα χρήματα(κάθε μήνα ή εφάπαξ για όλο το χρόνο 24 ή 35 ευρώ), αλλά μόνο αν αποφασίσουμε μόνοι μας οι Παλιουριώτες να βρούμε λύσεις, δεν θα σβήσει-και άλλο- το χωριό μας.

19 σχόλια:

  1. lefta uparxoyn. den plirono den plhrono!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να πληρωσουν καποιοι γραμματεις και φαρισαιοι και καποιοι μεγαλοτσιφλικαδες που ευλογουν τα ρασα τους. οποιος καταλαβε καταλαβε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η πρόταση,και θα βοηθηθεί κάποιος/α συγχωριανός/ή μας,αλλά όπως είδατε τα προηγούμενα μηνύματα κανείς δεν θέλει να δώσει,κάποιοι θα δώσουν είμαι σίγουρη γι'αυτό,αλλά δεν θα είναι αδικία να εξυπηρετούνται και αυτοί που δεν δίνουν???
    Συμπέρασμα:Η ιδέα μάλλον απορρίπτεται.
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mipos eine to kratos ipoxreomeno na eksipireti ton politi??
    Mas klisane to sxolio tora den exoume kai gramatea ante na doume ti tha mas kanoun allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το θεμα γραμματεα πρεπει να το επιληφθει νομιζω ο προεδρος του χωριου με τον δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν καταλαβα ποιο ειναι το αστειο της υποθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να πληρωσουν αυτοι που επαιρναν καποτε τα κονδυλια και επεκτειναν σχολεια ταχα για τα ματια του κοσμου. Υπηρχαν τοσα παιδια που δεν τα χωρουσε το εξαταξιο βλεπετε.!!!ισως ειχαν προνοησει οτι θα δημιουργηθει με χρονια με καιρους ο πολιτιστικος συλλογος για να χρησιμοποιησουν το οικημα.το κτιριο της κοινοτητας που εγινε τοσο ομορφο τι θα στεγασει αργοτερα? Τωρα ζητουν λεφτα απο τους συνταξιουχους του χωριου. το αισχος διαιωνιζεται ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν κάνω λάθος-διορθώστε με- οι συνένωση των δήμων γίνεται για να μειωθούν τα κόστη είτε είναι κτιριακά έξοδα είτε μισθοί προσωπικού...άρα γραμματέας δεν προβλέπεται...τουλάχιστον επισήμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερώτηση προς το 2ο σχολιαστή: 'Εχουμε μεγαλοτσιφλικάδες στο Παλιούρι??? Αν ναι...χαίρομαι που επιτέλους θα μπούμε στο μάτι στους Λαρισαίους!!!χαχαχα

    Ερώτηση γενική: Το ΚΕΠ στους Μεταξάδες εκλεισε και αυτό? Νομίζω ότι τα περισσότερα γραφειοκρατικά θέματα μπορείς να τα λύσεις μέσω του ΚΕΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Telika ti tha mini anixto vre pedia ola klisanne
    Telika poli mpatiriliki epese stin Ellada mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μηπως ειναι καλυτερα να αναλαβει ο προεδρος του χωριου και καθηκοντα γραμματεα ?να πληρωνουμε 2 σε 1 χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. xristina megalotsiflikades einai aytoi poy agorazoyn ta xorafia mas giati menoyn xersa kai aytoi poy alomizoyn kai potizoyn nyxta otan esy kai ego koimomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον προλαλλήσαντα: αυτοι που αλωνιζουν και ποτιζουν νυχτα οπως αναφέρεις ειναι υπολογογοι για τις πραξεις τους!!Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις το χωροφυλακα στο καθε λαμογιο!!! Μπορεις να τον κανεις ρομπα ξεκουμπωτη ομως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλήθεια γιατι όλοι σας γραφετε ως ανώνυμοι??? μπορείτε να προσθεσετε και το ονοματακι σας στο τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ποιος ειναι ο κυριος σακης και με ποια γραφομενα γελαει τρελα με της χριστινας η το παραπανω σχολιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. nomizw pws oute kai esu den exeis onoma......opote periti i erwtisi sou!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επειδη ρωτησα κι εμαθα οποια αποφαση κι αν ληφθει εγω στηριζω ΤΑΝΙΑ ... και να ξερει η τανια οτι ορισμενοι αρχιζουν με τα παλιουριωτικα αλλα στο τελος συναινουν με τους καλυτερους with love

    ΑπάντησηΔιαγραφή