Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΩΣΩ

Αγαπητοί φίλοι
Από το ξεκίνημα του blog στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, απέφυγα να... αγγίξω και ν' αναφερθώ σε προβλήματα του χωριού ή να εκφράσω προσωπικές απόψεις, γιατί ήξερα καλά πως πολύ εύκολα θα... παρεξηγηθώ. Το έχουμε άλλωστε διαχρονικά αυτό το κουσούρι στο Παλιούρι. Να παρεξηγούμε πολύ εύκολα το παραμικρό.
Επειδή όμως κάποιοι συγχωριανοί μας, είτε μέσω e-mail, είτε απ' ευθείας χωρίς να γνωρίζουν πως είμαι ένας από τους διαχειριστές του blog, μου ζήτησαν να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τα πολλά προβλήματα του χωριού μας, το οποίο δυστυχώς όλο και συρρικνώνεται και σβήνει αργά-αργά.
 Αποφάσισα λοιπόν να καταπιαστώ με τα δύο θέματα που μου προτάθηκαν. Αυτό των νέων πολυελαίων της εκκλησίας που φυσικά το κόστος θα επωμιστούν οι Παλιουριώτες και την έλλειψη πλέον Γραμματέα στην Κοινότητα.
Ο Καλικράτης που προβλέπει την συνένωση των δήμων, καταργεί όντως την θέση που υπήρχε μέχρι τώρα και την κάλυπτε με πολύ επιτυχία η Ματούλα Γιαννούδη(κόρη τ' Χρήστου τ' Πούπου). Απλά θα έρχονται δυο φορές την βδομάδα απ' τον Δήμο Διδυμοτείχου δυο δημοτικοί υπάλληλοι και θα εξυπηρετούν τον κόσμο. Το κάνουν ήδη αυτούς τους μήνες και με πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη. Ο ένας μάλιστα είναι  συγχωριανός μας και από τα καλύτερα παιδιά του Παλιουρίου. Ο Δημήτρης Δουλούδης, με ανιδιοτελή προσφορά παντού και κυρίως στην Θύελλα Παλιουρίου.
Επειδή όμως υπάρχουν πολλοί μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι στο χωριό, γονείς μας, θείοι μας και συγγενείς μας, απλά ανέφερα την ιδέα ενός συγχωριανού μας. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο αντί ενός ή δύο ευρώ το μήνα από κάθε οικογένεια, να πληρώνει το χωριό έναν Γραμματέα που θα βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο της Κοινότητας.
Τώρα τί σχέση έχει αυτό με το σχόλιο του συγχωριανού μας που παραθέτω, καλύτερα να μην το σχολιάσω. Γράφει λοιπόν ο συγκεκριμένος Παλιουριώτης:  "Να πληρωσουν αυτοι που επαιρναν καποτε τα κονδυλια και επεκτειναν σχολεια ταχα για τα ματια του κοσμου. Υπηρχαν τοσα παιδια που δεν τα χωρουσε το εξαταξιο βλεπετε.!!!ισως ειχαν προνοησει οτι θα δημιουργηθει με χρονια με καιρους ο πολιτιστικος συλλογος για να χρησιμοποιησουν το οικημα.το κτιριο της κοινοτητας που εγινε τοσο ομορφο τι θα στεγασει αργοτερα? Τωρα ζητουν λεφτα απο τους συνταξιουχους του χωριου. το αισχος διαιωνιζεται ντροπη".
Σημείωση: Επειδή δεν έχω πάθει ακόμα... αλτσχάιμερ, θυμάμαι ότι η αίθουσα του σχολείου που τώρα στεγάζεται ο σύλλογος Γυναικών, χτίστηκε επί χούντας. Τότε το κυρίως σχολείο δεν χωρούσε τα περισσότερα από 100 παιδιά που υπήρχαν και κάναμε μάθημα είτε στο καφενείο του μπαρμπα Σταύρου, είτε στο καφενείο του Μήτη τσ' Ασήμους. Άρα, σωστά χτίστηκε η συγκεκριμένη επέκταση και δεν έκαναν μάθημα τα παιδιά σε καφενεία ή αποθήκες. Όπως αυτή η τάξη που ήταν απ' τις πρώτες που με την δασκάλα Τασούλα Μανάκα έφυγε απ' το καφενείο τ' Μήτη τσ' Ασήμους και στεγάστηκε εκεί. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζει αυτός που έστειλε το σχόλιο ή τουλάχιστον να ρωτούσε. Εκτός αν δεν έχει ζήσει ποτέ στο χωριό.
Υ.Γ. Τάνια Βασιλούδη, τώρα καταλαβαίνεις γιατί ήμουν σίγουρος πως θα αρχίσουν τα... παλιουριώτικα κάποιοι και έτσι δεν ήθελα να πάρω πρωτοβουλία για κινητοποίηση των συγχωριανών μας, μήπως και αλλάξουμε λίγο τα πράγματα προς το καλύτερο και δεν σβήσει το αγαπημένο μας χωριό μαζί με τους γονείς μας που φεύγουν σιγά-σιγά.
Με πολύ ειλικρινή αγάπη και σεβασμό σε όλους τους Παλιουριώτες

Ο Διαχειριστής του blog
ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ

15 σχόλια:

  1. H fotografia sto sxolio apo pio etos eine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν τελειωσαμε το δημοτικο το 1972 στην θεση του ηταν δενδρα.ποτε επεσε η χουντα? 1974 τωρα βγαλτε τα συμπερασματα σας.αν χτιστηκε μεσα στα δυο χρονια και λειτουργησε και λιγο αργοτερα εγινε καφενειο γιατι ηπια καφε εκει δεν μπορω να σας ενημερωσω ισως εχω αλτσχαιμερ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμεις τη συγχωνευση και τη διαλυση σχολειων την καναμε εγκαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Διαχειριστής του blog ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ29 Μαρτίου 2011 στις 10:06 π.μ.

    Το 1974 που πήγαινα στην Τετάρτη Τάξη Δημοτικού, εκεί κάναμε μάθημα με την κυρία Πολυξένη. Στο καινούργιο τμήμα του σχολείου δηλαδή και συγκεκριμένα στην δεξιά αίθουσα. Οπότε ο φίλος συγχωριανός που έκανε το σχόλιο, προφανώς και δεν θυμάται καλά. Όσο για το... κακό χιούμορ του, πως έγινε αργότερα καφενείο, προφανώς δεν ξέρει ότι ήπιε καφέ εκεί γιατί το συγκεκριμένο κτίριο έχει παραχωρηθεί για σίθουσα εκδηλώσεων στον σύλλογο γυναικών του χωριού και δεν είναι καφενείο. Άλλωστε το Δημοτικό Σχολείο Παλιουρίου έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια και απλά η αίθουσα αξιοποιήθηκε με πολύ επιτυχία απ' τις γυναίκες του χωριού.
    Αυτά ως φιλική απάντηση
    Ο διαχειριστής ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε διαχειριστα καλα κανεις που αγγιζεις τετοια θεματα.εμεις γραφουμε διαφορες γνωμες και αποψεις αλλα το καλυτερο ειναι τις απαντησεις να τις δωσουν αυτοι που μενουν στο χωριο.αν συμφωνουν με αυτη την προταση.εμεις βλεπεις ξεφευγουμε και μπορει α καταληξουμε και σε πολιτικες κοντρες μεταξυ μας.δεν σε παρεξηγει κανεις αλτσχαιμερ παντως σιγουρα δεν εχω γιατι εκανα τις απαραιτητες εξετασεις απλα θετω τον εγκεφαλο εκτος λειτουργιας για ειναι υγιης .μαζι τα πιναμε εκει υπηρχα.μεαγαπη και σεβασμο.τα συλλυπητηρια μου στην τανια και στον δημητρη για τον χαμο του γονιου τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ela kale moy mono dyo xronia diafora hlikias exoyme ?ego poy nomiza oti eisai poly mikroteros moy ? xairetismoys thn oikogeneia. kleino na mpei kai kanenas allos giati exoyme kai doyleies. kalhmera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ,πως τα καταφέρνουμε να διαπληκτιζόμαστε πάντα με κάποια θέματα δεν μπόρεσα ακόμη να το καταλάβω.Αντί να μπαίνουμε και να μαθαίνουμε νέα για το χωριό μας και να κάνουμε κανένα καλαμπούρι πάνω σε αυτά,εμείς τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Opos to pate blepo sto Paliouri, apokalypseis, skandala, mizes.................eksetastikes epitropes kai den simazewete xaxaxa
    Pantos opos kai na exei i dimiourgeia aftou tou blog mono thetiki mporei na einai kai thelo na sinxaro osous dimiourgisan kai doulewoun gia afto.
    Kai ego eime enas apo aftous pou pige tetarti dimotikou to 1974 kai eixa ksexasi oti eixame paei ston Mparpmastawro kai sto kafeneio Tmititsasimous

    Xereto olous tous Paliouriotes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βρε συ καλε μου ανθρωπε ανωνυμε πεσμου σε παρακαλω ποσα χρονια λειτουργησε το καινουργιο σχολειο ? αφου εγω ηπια καφε εκει πριν πολλα πολλα χρονια!!!πριν στεγαστει ακομα ο συλλογος.!αμα εχου αλτ χαμερ πρεπ να κριμαστω κατιφθιαν για την κολασ χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ασχετα με το κοκκινο σχολιο που ξεφυγαμε ας σοβαρευτουμε λιγακι.Ο Δουλουδης μπορει να συνεχιζει να εξυπηρετει?κατ αρχας πρεπει ενας να αναλαβει για να μην γινεται μπερδεμα και να μην υπαρχουν υπονοιες.η ανακοινωση να γινει στηνεκκλησια.μαλλον πρεπει ο προεδρος να επεμβει.και την αμοιβη να την κοτσαρουν μαζι με την πληρωμη των συνταξεων 2 ευρω παρακαλω για τον γραμματεα.ευτες τις σκεψεις εκανε το ακατοικητο το δικο μου.πειτε κι αλλοι την αποψη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εφόσον καποιος βρε παιδιά δεν είναι εντεταλμένος απο επίσημο φορέα πως θα διαχειριστεί δημόσια εγγραφα που απαιτούν και τη στρογγυλή σφραγίδα???Σαν να λέμε ότι εγώ μπορώ να πάω να βγάλω οτι δημοσιο εγγραφο θέλετε για οποιονδήποτε από σας....Δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καποιος αρμοδιος αν παρακολουθει μπορει να επεμβει να λυσει αυτες τις αποριες και να πει την γνωμη του σχετικα με το θεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η αμοιβη του γραμματεα μαλλον δεν μπορει να γινει με την πληρωμη των συνταξεων γιατι οι πληρωμες των συνταξεων μου ειπαν γινονται μεσω τραπεζης.κριμα απορριφθηκε η ιδεα μου !!!!with love

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι αρμόδιοι εμφανίζονται μόνο στις εκλογές πίστεψε με,το έχω ζήσει και το ξέρω καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παιδια καναμε μαθημα και στο παλιο σχολειο εκει που στεγαστηκε (το ταπητουργειο ) για λιγο καιρο σιτιζομασταν εκει.θυμαται κανεις τι παιρναμε για πρωινο?γαλα σκονη κακαο και για μεσημεριανο φασολαδα που ψαρευαμε καμμια ελια μεσα.γιατι τοσες μετακινησεις???????αυτο το ταπητουργειο πια μεταφεροταν απο δω και απο κει.απλα σκεψεις κανω τωρα που εγινα μεγαλος και μπορω να βλεπω τη ζωη απο αλλη οπτικη γωνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή