Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΣΑΤ)

Ο συγχωριανός δημοσιογράφος Κώστας Πιτιακούδης, όρθιος πρώτος από
αριστερά, στην πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης του ΠΣΑΤ 
Σημαντική αναγνώριση για τον συγχωριανό μας δημοσιογράφο Κώστα Πιτιακούδη, αποτελεί η εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Στις εκλογές που έγιναν την Δευτέρα, ο Παλιουριώτης Αρχισυντάκτης της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας DERBY NEWS, εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ και στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση ανέλαβε την θέση του κοσμήτορα.
Ο Κώστας Πιτιακούδης, δεύτερος από αριστερά, μαζί με το διοικητικό συμβούλιο
των αθλητικών δημοσιογράφων στην χθεσινή συνεδρίαση
Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στον συγχωριανό μας, που είναι παράλληλα εδώ και μήνες και μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, για την αναγνώριση αυτή από τους συναδέρφους του αθλητικούς συντάκτες.   

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

¨ΕΦΥΓΑΝ" ΑΠ' ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕΣ ΜΑΣ

Στο πένθος βυθίστηκε δυο φορές τις τελευταίες μέρες δυστυχώς το Παλιούρι, αφού δυο συγχωριανές μας "έφυγαν" απ' την ζωή. 
Την περασμένη Κυριακή έγινε η κηδεία της  Στάμως Κουτιανούδη(τ' Κουτιάνη), η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα 84 της χρόνια. Η κηδεία της έγινε στο Παλιούρι, παρουσία των τριών παιδιών της Χρήστου, Μαγδαληνής και Χρυσούλας, πολλών συγγενών, φίλων και συγχωριανών.
Σήμερα... έκλεισε τα μάτια της σε ηλικία 82 χρόνων η Σουλτάνα Ζαφειρούδη, γυναίκα του Γιαννάκη του βιολιτζή. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Παρασκευή. Στον σύζυγο της, τον γιο, την κόρη της και όλους τους συγγενείς, όπως και στην οικογένεια της Στάμως Κουτιανούδη, εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια. Να ζήσουν να τις θυμούνται.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Όσοι μένουμε στο χωριό το γνωρίζουμε, αλλά επειδή σε αρκετούς συγχωριανούς μας έκανε εντύπωση η παρουσία στην ονομαστική εορτή του Κώστα Γιαϊτζή της Μαρίας Μαγγίρα και του συζύγου της Ντάνι, αξίζει να το αναφέρουμε.
Τόσο η Μαρία(κόρη τ' Αγγιλάκ' τ' Μαλαντουάδκου), κορυφαία ενδυματολόγος της χώρας μας, με σπουδαίες δουλειές σε τηλεόραση(ΕΡΤ και ιδιωτική), κινηματογράφο και θέατρο, όσο και ο σύζυγος της Ντάνι, απ' τους καλύτερους γραφίστες και σχεδιαστές εντύπων, υπεύθυνος για την παραγωγή περιοδικών σε ομίλους ΜΜΕ, μένουν εδώ και λίγους μήνες στο Παλιούρι. 
Τα δυο συγκεκριμένα επαγγέλματα, είναι άλλωστε απ' τα πρώτα που επηρέασε η τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.   

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ

Γνωστοί και φίλοι του Κώστα Γιαϊτζή, του ευχήθηκαν για την ονομαστική του
εορτή το βράδυ της Δευτέρας στην καφετέρια του χωριού μας
Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την Δευτέρα 21 Μαίου και ένας απ' τους συγχωριανούς μας, ο Κώστας Γιαϊτζής (τ' Σουτηράκ' Τσίντιλη γιος), γιόρτασε την ονομαστική του εορτή με φίλους στην καφετέρια της οικογένειας του που βρίσκεται ως γνωστόν στην πλατεία του χωριού μας.
Μια όμορφη βραδιά με φίλους για τον Κώστα Γιαϊτζή. Από αριστερά διακρίνονται
ο γαμπρός του(σύζυγος της αδερφής του Ματίνας), δίπλα του με τα γυαλιά ο Ντάνι,
γαμπρός τ' Αγγιλάκ΄ Μαλαντουάδκου και σύζυγος της Μαρίας Μαγγίρα
(διακρίνεται απέναντι του τέρμα αριστερά), ο εορτάζων και δεξιά του ο φίλος του Κισσούδης
Οι τρεις φωτογραφίες είναι από την πολύ όμορφη και... ζεστή αυτή βραδιά. Χαιρόμαστε να βλέπουμε στο Παλιούρι νέα παιδιά να περνούν ωραία και να διασκεδά
ζουν με τον τρόπο που ξέρουν και μπορούν σ' αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι και να θυμίζουν λίγο τις παλιές, όμορφες εποχές, που μπορεί να υπήρχαν δυσκολίες, αλλά όλα τα ξεπερνούσαμε οργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις με κάθε ευκαιρία.
 

Ο εορτάζων Κώστας Γιαϊτζής, με την ανηψιά του(κόρη της
αδερφής του Ματίνας) που είναι ίδια η μάνα της. 

 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΪΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ


Άπό την επίσκεψη του συλλόγου γυναικών Μαίστρου στην παλιά εκκλησία μας

Την περασμένη Κυριακή 13 Μαίου, επισκέφθηκαν το χωριό μας τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μαίστρου "Η Αγία Μαρίνα". Βρέθηκαν μάλιστα στην παλιά εκκλησία του "Αγίου Παντελεήμονα" και στο blog που διατηρούν, έγραψαν τις εντυπώσεις τους για την εκδρομή που έκαναν στον κεντρικό Έβρο. Εκτός από το Παλιούρι, επισκέφθηκαν ακόμα τους Μεταξάδες και το Διδυμότειχο.
Γράφουν λοιπόν μεταξύ άλλων για την επίσκεψη τους στο Παλιούρι: "Τις καλύτερες εντυπώσεις, άφησε η ημερήσια εκδρομή του συλλόγου μας στον κεντρικό Έβρο. Μετά από μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Διδυμοτείχου, όλοι κατευθυνθήκαμε προς το Παλιούρι και τους Μεταξάδες. Ο Ναός του Αγ. Παντελεήμονα  στο Παλιούρι κριμένος μέσα σε μια ρεματιά,  ήταν το κρυφό σχολείο στα δύσκολα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Μας προκάλεσε όμως θλίψη το γεγονός ότι ένα τέτοιο σπάνιο μνημείο, έχει αφεθεί στην τύχη του και πάρα πολλές από τις σπάνιες τοιχογραφίες του έχουν πια καταστραφεί.
Συναντήσαμε όμως και ανθρώπους ευγενικούς και φιλότιμους, όπως τον κ. Αγγελάκη  Ζλατινούδη στο Παλιούρι που με μεγάλη χαρά μας περίμενε για να μας ξεναγήσει".
Να κάνω δυο επισημάνσεις. Πρώτον, προφανώς για να συμπεριλάβουν το χωριό μας στην εκδρομή τους τα μέλη του συλλόγου γυναικών Μαίστρου, θα έπαιξε ρόλο ο συγχωριανός μας γυμναστής Θανάσης Γκακούδης, που έχει γυναίκα απ' το προάστιο αυτό της Αλεξανδρούπολης.
Δεύτερον, έχουν δίκιο σε αυτό που τονίζουν για την εγκατάλειψη της εκκλησίας μας, η οποία δεν είναι τωρινή αλλά εδώ και δεκαετίες. Μια προσπάθεια που έγινε πριν λίγα χρόνια για συντήρηση της, δεν ήταν φυσικά αρκετή.  Κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί και να ψάξουμε λύσεις όλοι μαζί. Αντί φυσικά να βγάζουν κάποιοι τα κόμπλεξ τους κάνοντας κουτσομπολιά ακόμα και για τις κηδείες που δημοσιεύονται στο blog του χωριού μας.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΜΟΡΦΕΣ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ


Οι τριανταφυλιές στην πλατεία του χωριού ολάνθιστες, μοσχοβολούν

Το κρεοπωλείο του Γιώργου Γιαϊτζή, στολισμένο
απ' έξω με πανέμορφα λουλούδια

Το Ηρώον του χωριού, με τα στεφάνια από την
κατάθεση για την 25η Μαρτίου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΜΕ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Με δυο ήττες ολοκλήρωσε τους αγώνες της στον βόρειο όμιλο της Β΄κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου η Θύελλα Παλιουρίου. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να καλύψει την διαφορά των τεσσάρων βαθμών απ' την πρωτοπόρο Καρωτή, έπαιξε προφανώς ρόλο στην ψυχολογία των παικτών μας, ενώ παράλληλα ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Κελεσίδης, έδωσε ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν χρησιμοποιούνταν συχνά.
Ο Δημήτρης Δουλούδης
σκόραρε για τη Θύελλα
Την  περασμένη Τετάρτη η Θύελλα έχασε μέσα στο Ελληνοχώρι με 4-2, ενώ χθες στο τελευταίο ματς που έγινε στο γήπεδο "ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΓΙΡΑΣ" του Παλιουρίου, έχασε 3-2 από τον Πεντάλοφο, που με τη νίκη αυτή σώθηκε. Τα δυο γκολ της ομάδας μας πέτυχαν ο μόνιμος σκόρερ Νικολαίδης και ο Δημήτρης Δουλούδης.  

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"ΕΦΥΓΕ" ΑΠ' ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΜΑΓΔΑΛΩ ΓΚΑΚΟΥΔΗ

Η συγχωρεμένη Μαγδάλω Γκακούδη, που κηδεύτηκε χθες στη Νέα Πέραμο Καβάλας
διακρίνετα εδώ με τον σύζυγο της Κώστα, που πέθανε εδώ και πάρα πολλά χρόνια
"Έφυγε" από τη ζωή άλλη μια συγχωριανή μας. Η Μαγδάλω Γκακούδη, σύζυγος τ' Κώτσιου τ'Γκακάδκου δεν ζει πια ανάμεσά μας αφού πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων. Χθες Τρίτη 8 Μαΐου έγινε η κηδεία της στη Ν. Πέραμο Καβάλας, εκεί όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, κοντά στην κόρη της Σμαρώ.
Στην τελευταία της κατοικία τη συνόδευσαν οι δυο της κόρες Σμαρώ και Μαρία, οι γαμπροί της Παναγιώτης και Δημήτρης, τα 4 εγγόνια της και αρκετοί συγγενείς της.
Θερμά συλληπητήρια σε όλους τους συγγενείς της, ιδιαίτερα στη Σμαρώ και τη Μαρία να ζήσουν να τη θυμούνται.

Όχι, ο σκύλος του... Τουτούκα δεν ψήφισε

Οι εκλογές την περασμένη Κυριακή βρίσκονταν σε εξέλιξη, αλλά ο σκύλος που βλέπετε και ανήκει στον Χρήστο Ζλατινούδη, πιο γνωστό ως... Τουτούκα, βρήκε ίσκιο και άραξε στην αυλή του Δημοτικού σχολείου. Άλλωστε αυτός ούτε ψήφισε, ούτε είχε αγωνία για το αποτέλεσμα.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στον Ν.Έβρου εκλέγονται οι: Γεροντόπουλος Κιριάκος και Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Ντόλιος απο το ΠΑΣΟΚ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού ο Πάνος Καμμένος θα κρατήσει την έδρα στην Αθήνα.

Ν.Δ.
ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 10.669 30,16 %
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 8.360     23,71 %
ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6.706   19,24 %
ΤΟΚΑΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 4.899 13,87 %
ΔΗΜΟΥΔΗ - ΤΖΑΤΖΑΪΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2.896 8,37 %
ΚΑΡΑΚΗ - ΤΣΙΑΚΙΡΗ ΠΑΓΩΝΑ του ΛΕΜΟΝΗ 1.726   4,65 %

ΠΑΣΟΚ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ 4.989  27,46 %
ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 4.575    25,18 %
ΡΕΝΤΑΡΗ - ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 4.503 24,78 %
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 1.787  9,83 %
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΦΡΑΓΚΟΥ 1.459  8,03 %
ΤΑΡΤΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ 858    4,72 %

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  2407    26,94 %

Όσον αφορά τον συγχωριανό μας Θανάση Κουτσιανούδη που ήταν υποψήφιος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο νομό Μαγνηνίας, ήταν τελευταίος στον συνδυασμό του συγκεκριμένου κόμματος με 797 ψήφους

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτο την...Χρυσή Αυγή, έγιναν οι εκλογές στο Παλιούρι

Συγκεκριμένα:
Ψήφισαν 513
 
Έλαβαν
Ν.Δ 181
ΠΑΣΟΚ 108
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  46
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΜΕΝΟΣ)  35
ΣΥΡΙΖΑ 27
ΚΚΕ 19
Δημοκρατική Σ υμμαχία (Μπακογιάννη)  18
ΛΑΟΣ 15
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Κουβέλης) 12
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ 7
Οικολόγοι 7
ΛΕΒΕΝΤΗΣ  5
ΑΝΤΑΡΣΥΑ  4
ΔΡΑΣΗ-Μάνος 3
Πειρατές 1
Δεν πληρώνω 1

ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μια απ' τις γυναίκες του συλλόγου μεταφέρει αναψυκτικά
για τις εφορευτικές επιτροπές των εκλογών

Οι συγχωριανοί μας έχουν ψηφίσει και συζητούν για τις εκλογές ή άλλα θέματα



ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Η Χρυσούλα Αραμπατζή (γναίκα τ' σχουρμένου τ' Γκούντινη)
έτοιμη να ψηφίσει με τα ψηφοδέλτια στα χέρια 
Στο ένα απ' τα δυο εκλογικά κέντρα, τέρμα δεξιά διακρίνεται ο Σωτήρης Γιαϊτζής
(Ντούρης), που ετοιμάζει τα ψηφοδέλτια ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.
Στη μέση ο δικασδτικός αντιπρόσωπος και αριστερά η γραμματέας δεσποινίς
Αδαμούδη (κόρη τ' Δημήτρη Αδαμούδ' που έχει φορτηγό και μένει Αλεξανδρούπολη)


ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΨΗΦΙΖΕΙ

Από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, στα δυο εκλογικά τμήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας, οι Παλιουριώτες ψηφίζουν για ν' αποφασίσουν ποιά κόμματα θα μπουν στην Βουλή. Η ψηφοφορία εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα και έχουν έρθει αρκετοί συγχωριανοί μας από Αθήνα και άλλες πόλεις για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Έτσι περίμεναν τις σημερινές εκλογές στο Παλιούρι

Εκλογές σήμερα και ο καθένας από τους Παλιουριώτες θα ψηφίσει αυτό που πιστεύει σωστό. Δόθηκε πάντως η ευκαιρία σε πολλούς συγχωριανούς μας να βρεθούν και πάλι στο χωριό, να ανταμώσουν και να θυμηθούν τα παλιά. Όπως η παρέα της φωτογραφίας που βλέπετε.
Χθες το βράδυ στην καφετέρια του πρώην προέδρου της κοινότητας Σωτήρη Γιαϊτζή, είχαμε... ψαροφαγία. Στην μία φωτογραφία από αριστερά ο Μιχάλης Μαγγίρας (Αγρουτούδ'), ο Κώστας Γιαϊτζής (γιος τ' Σαμάλα), η γυναίκα του Άννα, ο Λάμπρος Νινούδης, ο Κώστας Πιτιακούδης (Τσιλικούδ') και η Λεμονιά Γκακούδη (Νίτσα Γκακάδσα σύζυγος του Μιχάλη).
Απουσιάζει αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες και μας τις έστειλε στο blog(και τον ευχαριστούμε γι' αυτό). Ο συγχωριανός μας δημοσιογράφος Κώστας Πιτιακούδης (Κώτσιους τσ' Γκουντίδινας).
Στην δεύτερη φωτογραφία, ο Σωτήρης Γιαϊτζής επί της... ψησταριάς ετοιμάζει τα ψάρια.   

Άσχετα από τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών και τί θα βγάλει η κάλπη ή τί ψήφισε ο καθένας, αυτό που έχει πάνω απ' όλα σημασία και αξία συγχωριανοί, είναι να έχουμε πάνω απ' όλα την υγεία μας και να προσπαθούμε να περνάμε όσο μπορούμε καλύτερα, σ' αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους μας.  

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Στις εκλογές της Κυριακής, θα είναι υποψήφιος βουλευτής και ένας Παλιουριώτης. Πρόκειται για τον συγχωριανό μας Θανάση Κουτσιανούδη (τ' Κουτσιανάκ' τον γιο), συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος κατεβαίνει με το κόμμα της "Χρυσής Αυγής" στο νομό Μαγνησίας.
Ο Θανάσης ζει πλέον μόνιμα στο πανέμορφο νησί της Σκιάθου και επειδή από μικρός είχε ιδέες που ταιριάζουν με όσα πιστεύει το συγκεκριμένο κόμμα, αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις 6 Μαίου.  
Υ.Γ. Θέλοντας να προλάβω οποιονδήποτε και επειδή είχα επισημάνει πριν λίγο καιρό ότι δεν θα... μπλεχτεί το blog σε πολιτική προπαγάνδα, όταν ένας συγχωριανός μας είναι υποψήφιος με οποιοδήποτε κόμμα, φυσικά και θα το προβάλουμε.