Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



Η φωτογραφία αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους δεν μένουν στο χωριό, για να... απολαύσουν έστω και νοερά τις ομορφιές του. Τα "φεγγάρια"(ηλιόσποροι) έχουν την τιμητική τους σε πολλά
μέρη γύρω από το Παλιούρι και όχι μόνο, μια και είναι από τις βασικές καλλιέργειες.

16 σχόλια:

  1. ..ναι δε λεω,καμαρωτα καμαρωτα!!! μα ποσο πανε στη τιμη ειναι το ζητουμενο,ε Παλιουριωτη? θα πεινασουμε και φετος? :-P

    ...θα γουσταρα παντως αυτη τη φορα να θριαμβευσει το ΚΚΕ στο χωριο μου, οπως το οραματιστηκε κι ο Αγιος Παισιος για τη λοιπη Ελλαδα ....Αντε να δουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έβαλαν μια πολύ όμορφη όμορφη φωτογραφία της εποχής από το αγαπημένο μας χωριό για να... αναπολήσουν τις ομορφιές του όσοι μένουν μακριά και αμέσως φίλε ή φίλη να δώσεις κομματική διάσταση; Από την τιμή των ηλιόσπορων θα κριθεί αν πεινάσουμε και όχι από το ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που έφεραν Τσίπρας και Καμμένος και θα...ισοπεδώσειτους αγρότες με τα μέτρα που προβλέπει;
    Επειδή πάντως το έθεσες, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να θριαμβεύσει ποτέ στο Παλιούρι και το ξέρουμε καλά όλοι. Κι ευτυχώς δηλαδή, γιατί εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν απλά αριστερό κόμμα (τώρα ξεπέρασε σε Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ) έγινε Κυβέρνηση και είδαμε πως καταντήσαμε. Αν θριαμβεύσει το ΚΚΕ ή κανένας Λαφαζάνης που πιστεύει τα ίδια, θα γίνουμε... Βόρεια Κορέα ή Αλβανία του Χότζα
    Κάτι ακόμα. Επικαλείσαι τον Άγιο Παίσιο. Μα εσείς οι κομμουνιστές δεν πιστεύετε στον Θεό απ' ότι ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξου και το "μια εικονα,χιλιες λεξεις ",εσυ υπαινισσεσαι τη ρομαντικη διασταση του ηλιοσπορου,ενω ο κα8ενας μπορει να το δει και να το μεταφρασει απο αλλη γωνια και σκοπια..

    Μη μου πεις πως και στη Ρωσια ειναι ολοι αθεοι,αντιθετως μαλιστα.Μη λεμε οτι μας καπνισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί σχέση μπορεί να έχει ο Άγιος Παΐσιος με το ΚΚΕ........ αμφιβάλω αν το ξέρει καί ο Θεός!............... Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    ΓΕΡΟΝΤΑΣ Παΐσιος «Θα έρθει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα»
    2015/06/28 3:19 μμ


    Όλες οι συζητήσεις για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας και πτώχευση του κράτους μας, σε συνδυασμό με την απίστευτη απαξίωση που γνωρίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας, μας κάνει να θυμόμαστε όλα όσα έχει προφητεύσει μία από τις πιο σημαντικές φωνές της ορθόδοξης παράδοσης.
    Ο αξέχαστος Γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα ζούμε σήμερα και τα λεγόμενά του προκαλούν δέος,όταν τα διαβάζουμε σήμερα. Από το 1993, ο προσφάτως αναγνωρισμένος Άγιος της Εκκλησίας μας είχε μιλήσει για τα σημερινή πολιτικήκαι οικονομική κατάσταση και η μαρτυρία αυτή είναι καταγεγραμμένη στο έργο του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος-Μαρτυρίες προσκυνητών».
    Αναλυτικά, αναφέρεται: «Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί».
    Λίγο προτού κοιμηθεί, ο Γέροντας είχε πει διάφορα που καταγράφηκαν από τους πιστούς και, τώρα που διαβάζουμε τα λόγια του, είναι σαν να περιγράφει τη σημερινή κατάσταση: «Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε.Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες».
    «Πρώτα θα ρεζιλευτούν…»

    Στο βιβλίο «Σκεύος Εκλογής» του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτου αναφέρονται τα εξής λόγια του Αγίου Παΐσιου: «Είδατε τι έπαθε ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία; Τους μωραίνει ο Θεός και, αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία, το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν».
    Σχεδόν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κρύβεται το σήμερα στα λόγια που είχε πει ο ΓέρωνΠαΐσιος το1983,τα οποία παρατίθενται στο έργο του κ. Ζουρνατζόγλου:«Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι και θα επικρατούν σύγχυση και ταραχή. Τότε όμως θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το ΚΚΕ».«Τα χρόνια εκείνα τόσο απογοητευμένος θα είναι ο κόσμος από τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί και θα τους διώξει, και θα ζητήσει στη θέση τους να έρθει ο βασιλιάς. Και εκείνος δεν θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού».
    Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιο πρόσωπο θα είναι ο «βασιλιάς» που αναφέρεται στην παραπάνω προφητεία,αλλά θα πρέπει σίγουρα,ό,τι και να γίνει, να θυμόμαστε καλά τι έχει πει ο Άγιος για την ένδεια που θα έρθει στη χώρα. «Θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
    Όμως,ο γέρονταςείχε δώσει και μια συμβουλή για αυτήν την περίοδο: «Ναέχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θαέχει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέει: ΄΄........θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το ΚΚΕ»........΄΄΄΄. Δηλαδή άλλο οι πιστοί Χριστιανοί καί άλλο το ΚΚΕ!................. Καί κάτι ακόμη : ΄΄΄..... ‘Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι ‘Έλληνας. Γι’ αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα......΄΄΄΄ Το είπε καί το έγραψε ο Στρατής Μυριβήλης ................. ...Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια φωτογραφία με φεγγάρια μπορεί, καλή ώρα, να συ βαρέσει στην παραφτίδα κι ν΄αρχινίϊσ ύστιρα τ΄ς φιλοσοφίες. Παλιουργιώτ κλείστου λίουν κιρό του μπλοκ, γιατί δ΄αρχινίσουμι να πλακώνουμιστι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντώντας στον φίλο και συγχωριανό μου που έγραψε το τελευταίο σχόλιο, έχω να επισημάνω τα εξής:
    1) Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του για οποιοδήποτε θέμα, αρκεί να μην προσβάλλει τους άλλους και φυσικά να μην χρησιμοποιεί υβριστικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς για οποιονδήποτε.
    2) Νομίζω ότι εμείς οι Παλιουριώτες δεν αποτελούμε εξαίρεση από τους υπόλοιπους Έλληνες. Μπορούμε να... πλακωθούμε για το παραμικρό. Αφήστε που ειδικά στο χωριό μας έχουμε πολύ εύκολη την κριτική και τα σχόλια για τους άλλους και δεν χρειαζόμαστε και ιδιαίτερη αφορμή για να το κάνουμε.
    3) Το blog δεν το έκλεισα ούτε ακόμα όταν λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο να "ανεβάζω" θέματα. Ούτε ακόμα και όταν κάποιοι με e-mail που έστελναν(ανώνυμα φυσικά) με έβριζαν χυδαία ή προσπαθούσα να μου αποδώσουν σκοπιμότητες που δεν υπήρχαν.
    4) Νομίζω ότι η ύπαρξη αυτού του blog είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους απανταχού Παλιουριώτες και γι' αυτό θα πρέπει όλοι να το στηρίξουμε., Γιατί αποτελεί μια... νοερή παρουσία μας στο αγαπημένο μας Παλιούρι.
    Σας ευχαριστώ
    Ο διαχειριστής του blog
    Παλιουριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...παντως πολυ ανωνυμια εχει πεσει εδω μεσα..κι αυτο γιατι ο ιδιος ο διαχειριστης του blog πρωτα πρωτα την επελεξε :-P
    ....αν μας κανει τ αποκαλυπτηρια προφανως και θα συμμετεχω...ειδαλλως βαριεμαι την ανωνυμια, που σημαινει,,, ουδεν σχολιον εις το μελλον..εν ολιγοις αποχωρω__--__

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε ή φίλη συγχωριανή
    Ποιος είμαι το γνωρίζουν όλοι. Μια και δεν σου αρέσει πάντως η ανωνυμία και μάλιστα μας... προειδοποιείς ότι θα αποχωρήσεις, κάνε την αρχή εσύ και "αποκαλύψου" στους συγχωριανούς μας, ώστε να μας λες την γνώμη σου επώνυμα.
    Ο διαχειριστής του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εε Παλιουριωτ..αξα εισι Κωτσιους τς Γκουντιδινας. ψιμματουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον 4:59
    Δεν ήξερα πώς ο ΄Αγιος Παϊσιος οραματιζόταν και για τους διώκτες τού χριστιανισμού, τούς άθεους αναρχοκομμουνιστοληστοσυμμορίτες!
    Πάντως, θα ήταν χρήσιμο να αναρρωτηθείς, γιά ποιό λόγο είσαι οπαδός τού "Κόμματος τού Εγκλήματος και τής Προδοσίας"(χαρακτηρισμός τού "γέρου τής Δημοκρατίας" Γ.Παπανδρέου), επειδή σύμφωνα με μία ρήση "όποιος δεν είναι κομμουνιστής από συμφέρον, είναι από βλακείαν"...
    Θ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η λεξη κλειδι ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ τα λεει ολα! Και το 62% του Τσιπρα βλακες δε νομιζω να ηταν..ρισκαραν κι απετυχαν. Παντως καποιος θα κανει τη διαφορα,αυτος που επιθυμει την ανεξαρτησια της Ελλαδας ειμαι μαζι του,περα απο καθε ιδεολογια και κομματισμους..Το δικομματισμο και την δεξιοκεντροψευτοαριστερα τα ζησαμε...the next please!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήθελα να κοινοποίησω φωτογραφία του χωριού αλλά με τα τραγικά κομματικα σχόλια από κάτω άσε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάνε αυτό που πρέπει καί ας γίνει ο,τιδήποτε,... Αν κατά την γνώμη σου αξίζει, δημοσίευσε την φωτογραφία σου καί όποιος θέλει ας γράφει τα δικά του...... Κακοί καί κακίες πάντα θα υπάρχουν!.... Μην ξεχνάμε όμως ότι μια Παλιουριώτικη κουβέντα λέει: ΄΄΄Του ξνό του ξίδ' τ' αγγειό τ' χαλάει΄΄΄΄.- Καί κάτι ακόμη: Το blog μας Δεν πρέπει να κλείσει με τίποτα καί για τίποτα!............... Λάμπρος Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή