Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΦΤΙΑΞΤΕ... ΒΑΡΒΑΡΑ αύριο με την ευκαιρία της γιορτής

Επειδή αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου είναι η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, ας θυμηθούμε πως φτιάχνουν στο χωριό μας την βαρβάρα αυτή την μέρα οι νοικοκυρές.
Μας την έστειλε πριν 5 χρόνια ο συγχωριανός μας γυμναστής Θανάσης Γκακούδης και είμαι σίγουρος ότι πολλοί συγχωριανοί μας που μένουν μακριά από το Παλιούρι, θα δείξουν στις γυναίκες τους, κυρίως αυτές που δεν κατάγονται από το χωριό, την παρακάτω συνταγή για να τους φτιάξουν αυτό το πεντανόστιμο γλυκό αύριο.



Πως φτιάχνουμε την βαρβάρα

ΥΛΙΚΑ
Σιτάρι
Σουσάμι (ψημένο και σπασμένο)
Σταφίδες
Σύκα
Καρύδια (κοπανισμένα)
Ζάχαρη
Κανέλα
Αλεύρι (καβουρδισμένο)
Νερό















ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιτάρι σε σιγανή φωτιά, ώσπου να ανοίξει και να χυλώσει. Προσθέτουμε κατά διαστήματα νερό. 
-Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τις σταφίδες & τα σύκα με λίγη ζάχαρη.
-Όταν βράσουν τα ρίχνουμε στο βρασμένο σιτάρι. 
-Δυαλύουμε το καβουρδισμένο αλεύρι με λίγο νερό και το ρίχνουμε κι' αυτό μέσα. -Στη συνέχεια προσθέτουμε σουσάμι και ζάχαρη.
Σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε με καρύδια και κανέλα.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου