Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Όλοι γνωρίζουμε πόσο τραγική είναι εδώ και χρόνια η κατάσταση του επαρχιακού δρόμου Παλιουρίου-Διδυμοτείχου και όσοι κινούνται καθημερινά με τα αυτοκίνητα τους ή με μηχανές, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την ζωή τους αν δεν είναι προσεκτικοί.


Θυμίζει περισσότερο διαδρομή του ράλι Ακρόπολις και οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συνεχόμενα ζικ ζακ για να αποφύγουν τις λακκούβες, τις καθιζήσεις και πολλές ακόμα κακοτοπιές.
Όλα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, αφού όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΄Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σε λίγο καιρό αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου από το Διδυμότειχο μέχρι το Παλιούρι και θα συνεχιστούν φυσικά μέχρι τους Μεταξάδες, ενώ θα φτάσουν μέχρι την Λάδη για να ενωθεί με τον δρόμο από την άλλη πλευρά του Ερυθροποτάμου.
Μάλιστα, επειδή πριν από ένα μήνα που συναντηθήκαμε μαζί του στην Αλεξανδρούπολη του θέσαμε για άλλη μια φορά από κοντά το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ.Πέτροβιτς επικοινώνησε με το Paliouri-evrou.blogspot.com και μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις την επικείμενη έναρξη των έργων. "Ο εργολάβος ήδη ετοιμάζεται να εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για το κομμάτι από το Διδυμότειχο ως τους Μεταξάδες και θα φτάσουν μέχρι την Λάδη. Είναι προγραμματισμένο ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί και θα βελτιώσουν σημαντικά τον δρόμο. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει πλήρη αποκατάσταση και συντήρηση του δρόμου, με αντικατάσταση όπου απαιτείται υλικών υποδομής και παράλληλη βελτίωση υποσκαφών του δρόμου. Όπως σας είπα, ελπίζουμε ότι ως τον Ιούνιο του 2017 τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε ο δρόμος και από το Παλιούρι ως το Διδυμότειχο που τόσο ταλαιπώρησε τον κόσμο, να βελτιωθεί σημαντικά. Άλλωστε ήταν ένα από τα προβλήματα της περιοχής που είχαμε υποσχεθεί ότι θα λύσουμε και το κάνουμε, ξεπερνώντας κάποια γραφειοκρατικά και άλλου είδους προβλήματα", είπε στο blog μας ο κ.Πέτροβιτς. 

Φυσικά εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και αν δεν ισχύουν όλα αυτά ή υπάρχουν καθυστερήσεις θα το επισημάνουμε αμέσως. 

1 σχόλιο:

  1. Τώρα ? Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς που είμαστε ΧΑΖΟΙ, όλα αυτά για 1,8 εκατομμύρια και δεν ειμαι σε θεση να ακουσω την πολυ φθηνη και εξεφτελιστικη δικαιολογια " Δεν ημασταν εμεις στην διαχειρηση της περιφερειας",διοτι ακομη και να μην ησασταν στον ελεγχο της περιφερειας, κυκλοφορουσατε σε αυτους τους δρομους καθημερινα με οχημα και σιγουρα οχι με ποδια ή καποιο αγροτικο οχημα, εκτος και αν εχουμε καποιο ελικοδρομιο . Απο 15 χρονών που κινούμαι και εγώ αλλα και όλη η παρέα μου (τωρα πια σχεδον ολη) κ. Πετροβιτς, δεν θυμαμαι να εγινε καποια ιδιαιτερη αλλαγη, εκτος και αν εννοειται την ασφαλτο και τους δρομους που εγιναν ένα με τα χωραφια.

    Να μην το βλεπουμε σαν κατι ιδιαιτερο ή καποια καινοτομια, διοτι αυτο ειναι ιδιαιτερα απαρραιτητο και εστω και αργα, δεν ελπιζω, αλλα ειναι απαιτηση. Σιγουρα εχετε ακουσει την ΕΛ.ΣΤΑΤ. αφου ετσι μετρατε τα ποσοστα των ψηφων, αλλα σας διαφευγουν τα θανατηφορα τροχαια ατυχηματα στους δρομους αυτους.

    Δεν λεω οτι οι προηγουμενοι ηταν καλυτεροι, εννοειται πως οχι, αλλα αυτη δεν ειναι και κινηση για το χρυσο κλειδι της πολης. Ελπιζω να μεινετε στην ιστορια του τοπου, χαρις τα εργα σας.


    Ευχομαι το εργο σας να πετυχει και να συμβαλεται στο τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή