Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η πρώτη λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Παλιουρίου μετά από 47 χρόνια

Χαρήκαμε πάρα πολύ που είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση το δημοσίευμα μας για την ιστορία της παλιάς εκκλησίας του χωριού μας, του Αγίου Παντελεήμονα. Οι "επισκέψεις" στο blog μας από όσους θέλησαν να διαβάσουν το συγκεκριμένο θέμα ήταν εντυπωσιακές και από τις μεγαλύτερες σε αριθμό στα χρόνια που λειτουργεί το blog αυτό. Ήρθε μάλιστα να το συμπληρώσει και η σπουδαία συνεισφορά του Λάμπρου Κουτσιανούδη, που παρέθεσε μια εξαιρετικά κολακευτική ιστορία για το χωριό μας που του διηγήθηκε ένας παππούς από τα Ρίζια Ορεστιάδας. 
Γι' αυτό ας θυμηθούμε πως άρχισε και πάλι να γίνεται λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα, στις 27 Ιουλίου του 2012, με πρωτοβουλία του νυν Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ.Δαμασκηνού. Κι αυτό έγινε 47 χρόνια μετά το 1965, όταν και σταμάτησαν να τελούνται είτε η Θεία Λειτουργία, είτε να τελούνται Ιερά Μυστήρια, μια και πλέον υπήρχε ο νέος Ιερός Ναός του χωριού μας, αυτός του Αγίου Αθανασίου.  Από τότε και μέχρι και φέτος, κάθε φορά που υπάρχει το Πανηγύρι του χωριού, τελείται στον περίβολο του Ναού η Θεία Λειτουργία. 

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφηκε αυτή η ιστορική στιγμή από τον συγχωριανό μας Θανάση Γκακούδη, τον οποίο και ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την συνεισφορά και βοήθεια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου