Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ


Ο τζιγεροσαρμάς είναι ένα από τα πιο ξακουστά φαγητά της περιοχής μας και όσοι έχουν έρθει στον Έβρο και τον έχουν γευθεί, δεν ξεχνούν την εκπληκτική γεύση του. Ας δούμε πως μπορείτε να τον φτιάξετε 


Τα υλικά




6 μπόλιες αρνίσιες
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι συκωτάκια αρνίσια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι αντεράκια αρνίσια κομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγη ζάχαρη
Eκτέλεση: Πλένουμε καλά τις μπόλιες και τις απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα συκωτάκια και τα αντεράκια. 
Προσθέτουμε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Βάζουμε γέμιση πάνω σε κάθε μπόλια και τη διπλώνουμε ώστε να κλείσει καλά.
 Τοποθετούμε τους τζιγεροσαρμάδες σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Αν χρειαστεί, τους σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η επιφάνειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου