Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ο Παλιουριώτης Νίκος Πατσιώρας κορυφαίος CHEF με παρουσία σε φημισμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία Ελλάδας και Ευρώπης

Ένας συγχωριανός μας διαπρέπει ως κορυφαίος Chef στα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ευρώπης. Πρόκειται για το Νίκο Πατσιώρα, που ο πατέρας του είναι από το Παλιούρι και η μητέρα του από το Αλεποχώρι. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διδυμότειχο, επισκέπτεται όποτε μπορεί τον τόπο καταγωγής του και τώρα εργάζεται σε φημισμένο εστιατόριο της Σαντορίνης.



Διαθέτει προσωπικό σάιτ το www.nikospatsioras.gr  που αξίζει να επισκεφθεί κανείς και να τον γνωρίσει. Όπως αναφέρει:  "Γεννήθηκα στο Διδυμóτειχο Έβρου όπου και μεγάλωσα. Από τα 18 άρχισα να ασχολούμαι με τη μαγειρική και πάντα ήθελα πολύ να ταξιδέψω και να μάθω καινούρια πράγματα. Έτσι από την σχολή μαγειρικής Chef d' Οeuvre στην Αθήνα ξεκίνησε ένα συναρπαστικό ταξίδι όχι μόνο επαγγελματικό, αλλά ένα ταξίδι ζωής που ακόμα συνεχίζεται.. Μια πορεία με πολλές περιπέτειες, εξελίξεις και εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα, με πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Όμως πιστεύω οτι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει θέληση και ενθουσιασμός.
 Μετά την αποφοίτηση από τη Chef d'oeuvre συνέχισα τις σπουδές μαγειρικής κάνοντας το N.V.Q.(National Vocational Qualification) level 4 Kitchen and Larder Specialist στο Westminster Kingsway College του Λονδινου στη Victoria.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα τη μαγειρική αποφάσισα να αποκτήσω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ κι έτσι εργάστηκα μεταξύ άλλων στα εξής εστιατόρια και ξενοδοχεία:
Ελλάδα:
Elounda Beach Hotel & Villas, One of the Leading Hotels of the World
Elounda Bay Palace, One of the Leading Hotels of the World
The Athenian Calirhoe
Continental Palace
Capsis
Avli Restaurant and Lounge apartments
Myconian Collection
Venetian Well Restaurant, Corfu
Γαλλία:
Restaurant Les Cepages, 1 αστέρι Michelin 
Chateau de Divonne, 1 αστέρι Michelin, Grandes Etapes Francaises, Small Luxury Hotels of the World
Domaine de Divonne, Restaurant La Terrasse, 1 αστέρι Michelin, One of the Leading Hotels of the World
Le Bristol Paris, 2 αστέρια Michelin, One of the Leading Hotels of the World
Chateau de Bagnols, 1 αστέρι Michelin, Small Luxury Hotels of the World
Αγγλία:
Sheraton Skyline Hotel Heathrow
The Savoy Hotel London
Smiths Catering
The Montcalm Hotel at the Brewery, Chiswell Street Dining Rooms
Tower of London
Novotel Waterloo
London Mariott Grosvenor Square
Royal Institution of Great Britain
Δανία:
Restaurants Le Pave, Wining & Dining
Παράλληλα έκανα stage σε εστιατόρια οπως:
La Bastide de Saint Antoine στο Grasse της Νότιας Γαλλίας, Relais & Chaeaux, 2 αστερια Michelin
Capital στο Λονδίνο, 2 αστερια Michelin
Sea Grill στις Βρυξέλλες, 2 αστερια Michelin
Επίσης συνεργάστηκα ως consultant Chef με διάφορα εστιατόρια της Ευρώπης.
Φέτος ξεκίνησα να γράφω σαν αρθογράφος συνταγές στο blog της σοκολάτας ΙΟΝ www.ionsweets.gr
Σήμερα συνεχίζω με την ίδια φιλοσοφία, ενώ είμαι πάντα ανοιχτός σε καινούριες προκλήσεις, προτάσεις και μαγειρικές αναζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου