Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τον έθαψαν με το κλαρίνο να παίζει πάνω από το φέρετρο όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία

Τελευταία επιθυμία του συγχωριανού μας Δημήτρη Μπακάλη ή Μητσάρα του μπαρμπαΣταύρου όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι, ήταν όταν πεθάνει στην Θεσσαλονίκη όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, να τον θάψουν στο χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε και πάνω από τον τάφο του να παίζει το κλαρίνο. Ρεμπέτης, με πολυτάραχη ζωή η οποία έχει πτυχές που ελάχιστοι γνωρίζουν, λάτρης της αυθεντικής νυχτερινής διασκέδασης στην μαγευτική Θεσσαλονίκη, άφησε αυτή την εντολή λίγο πριν φύγει από την ζωή σε ηλικία 75 χρόνων. Μάλιστα φρόντισε να ρυθμίσει και τα έξοδα της κηδείας του που θα γινόταν στο Παλιούρι.
Η τελευταία του επιθυμία πραγματοποιήθηκε τελικά από τους στενούς συγγενείς του και έτσι τον περασμένο Απρίλιο που έγινε η κηδεία του στο νεκροταφείο του Παλιουρίου, λίγο πριν σκεπαστεί το φέρετρο του, ο βιρτουόζος Σαλίμ που είχε κληθεί, άρχισε να παίζει με το κλαρίνο του ένα παραπονιάρικο μοιρολόι. Μάλιστα όσοι ήταν παρόντες στην κηδεία δεν άντεξαν και άρχισαν να κλαίνε, παρ' ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να μην τον είχαν συναντήσει ποτέ, μια και από μικρός έφυγε και έμενε στην Θεσσαλονίκη, ενώ σπάνια ερχόταν στο χωριό. 
Αν και αρκετά καθυστερημένα, βρήκαμε το βίντεο με την ασυνήθιστη κηδεία και την υλοποίηση της τελευταίας επιθυμίας του Μητσάρα και το παρουσιάζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου