Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DERBY NEWS ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αφιέρωμα στο φιλικό που έγινε στο γήπεδο Παλιουρίου το Μεγάλο Σάββατο ανάμεσα στους παλαίμαχους και την σημερινή ομάδα της Θύελλας, θα έχει αύριο Σάββατο η εφημερίδα DERBY NEWS όπου αρχισυντάκτης είναι ο συγχωριανός μας Κώστας Πιτιακούδης. Δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα το θέμα που θα διαβάσετε και έχει και φωτογραφία των δύο αντιπάλων. Μην την χάσετε

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σαν σήμερα, Tρίτη μέρα Πάσχα στην Αγία Τριάδα πριν 40 χρόνια

"Μια από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες, είναι αυτή που σου επισυνάπτω. Είναι η τρίτη μέρα του Πάσχα και όλο το χωριό κατευθύνεται προς την Αγία Τριάδα.Τα παιδιά κρατώντας το Σταυρό, τα Εξαπτέρυγα και τις Εικόνες ακολουθούν τον Ιερέα, όπου όλοι μαζί θα τελέσουν τη Θεία Λειτουργία. Διακρίνονται στην πρώτη τριάδα από αριστερά ο Γκακούδης Αθανάσιος (Θανάης Γκακάδκους), Γκουδινούδης Σωτήριος (Σουτήρς του Ψαρούδ), και ο Γιαννούδης Χρήστος (Χρήστους Γιαννάδκους τ'ς Αγγελικής αδερφός). Στην πίσω σειρά με την εικόνα διακρίνεται ο ... Γιάννης (Γιάννς τς Ανάστας) και πίσω του ο Βασιλούδης Δημήτριος (Του Βασλακούδ). Επίσης το παιδί πίσω από το Χρήστο είναι ο εγγονός της μπάμπου της Καραφύλλους και δεν θυμάμαι καθόλου τ'όνομά του. Δίπλα από την πομπή φαίνεται ο Μόσχος Καμάρας μαζί με τον Στέφανο Κισσούδη. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι, αρκετά παιδιά φοράνε ήδη τα καλοκαιρινά τους. Η φωτογραφία πρέπει να τραβήχτηκε το 1970".
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΚΟΥΔΗΣ

Σημείωση Παλιουριώτη: Προφανώς Θανάση αναφερόμενος στην μπάμπου Καραφύλλου, εννοείς την μπάμπου Τρανταφύλλω. Είναι ο μεγαλύτερος εγγονός της, Νινούδης στο επίθετο, γιος του Κωσταντάρα και αδερφός του Χρήστου Νινούδη που έπαιξε μπάλα στον Έβρο Σουφλίου και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τώρα έχει το τυροπιτάδικο δίπλα στο ΚΤΕΛ Σουφλίου. Μαζί με τους γονείς του είχαν μετακομίσει στο Μεγάλο Δέρειο και εκεί έζησαν για πολλά χρόνια. Η γιαγιά Τρανταφύλω έζησε και πέθανε στο Παλιούρι και το σπίτι της είναι μπροστά απ' του Μπαγδάρα.

Του... Καρέτσ' θ' ακουστεί, αλλά δυστυχώς χωρίς Παναηρούδ'

Σήμερα Τρίτη μέρα του Πάσχα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Τριάδα. Εκεί θα γίνει η Θεία Λειτουργία και φυσικά θ' ακολουθήσει του Καρέτσ'. Θα βγουν δηλαδή σε πλειστηριασμό όλα τα είδη που έχουν προσφέρει οι Παλιουριώτες και απ' την πώληση τους τα έσοδα πηγαίνουν στην εκκλησία.
Δυστυχώς φέτος δεν ανέλαβε κανένας να κάνει το Παναηρούδ' και έτσι δεν θα μπορέσουν όσοι επιθυμούν να καθίσουν στα τραπέζια και να φάνε, να πιούνε και να χορέψουνε.

Πάντως καμιά πίτα(αξέχαστες εκείνες που έφτιαχνε γναίκα τ΄' Πουστόλ' τ' Κουρακούδ' που πλέον είναι πολύ μεγάλη σε ηλικία και μένει στην Αθήνα με την κόρη της) και κανένα γιαούρτ' θα... χτυπήσουν Σουτηράκς Τσίντιλη κι Χριστάκς του Κουρνταουλούδ'. Μην αποκλείεται μάλιστα να.. σκάσουν μύτη τίποτα ζουρνάδες και νταούλια απ' του Αξακάλ'΄(Πολιά).

ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Από τις καλύτερες στιγμές του φιλικού αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων της Θύελλας και της σημερινής ομάδας, ήταν το γεγονός ότι τέθηκαν αντίπαλοι πατέρας και γιος. Ο Μόσχος Ζλατινούδης(Μόσκους Καμπακάδκους), που παρ' ότι είναι πάνω από 65 χρονών, έδειξε πως έχει όρεξη να παίξει και δεν ξεχνάει την τέχνη του ποδοσφαίρου ακόμα και σ'αυτή την ηλικία, αντιμετώπισε τον γιο του Κώστα, που είναι απ' τα βασικά στελέχη και τους καλύτερους παίκτες της σημερινής Θύελλας. Στην αναμνηστική φωτογραφία μάλιστα του αγώνα που έγινε Μεγάλο Σάββατο όπως κάθε χρόνο, είναι δίπλα-δίπλα.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΜΕ 4-3 ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Οι αντίπαλοι φωτογραφίζονται πριν το ματς
Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά η τέχνη του ποδοσφαίρου δεν ξεχνιέται. Έτσι οι παλαίμαχοι της Θύελλας κέρδισαν το Μεγάλο Σάββατο την σημερινή ομάδα με 4-3, στο καθιερωμένο φιλικό που γίνεται κάθε Πάσχα.
Υπήρξαν βέβαια παράπονα, όπως για παράδειγμα ότι το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Σωτήρης Γιαϊτζής(Σουτηράκς Τσίντιλη) ήταν ανύπαρκτο, αλλά αυτές είναι απλά δικαιολογίες. Παράλληλα, οι παίκτες της σημερινής Θύελλας σκέφτονται να καταθέσουν προσφυγή γιατί οι παλαίμαχοι χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστή απ' τη Μπουντεσλίγκα, το πρωτάθλημα Γερμανίας δηλαδή και συγκεκριμένα τον Τάκη Αραμπατζή(του Κατραντζούδ'), αλλά τους ενίσχυσε και ο Βάγιος Ελληνίδης, που αυυτή την βδομάδα θα υπογράψει στην SKODA Ξάνθη.

Οι θριαμβευτές παλαίμαχοι πανηγυρίζουν

Φυσικά όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες. Μπορεί οι παλαίμαχοι να έριξαν καμιά... κλανιά παραπάνω επειδή δεν προλάβαιναν την μπάλα, αλλά όπως και το 2009 κέρδισαν πάλι.
Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν. Είτε έπαιξαν, είτε συμπαραστάθηκαν απ' έξω όπως κάνουν πάντα, όπως ο Χρήστος Μαγγίρας(του Κουρνταουλούδ').

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ....

Απ' το συγχωριανό μας δημοσιογράφο Κώστα Πιτιακούδη, πήραμε το παρακάτω e-mail για τις μέρες του Πάσχα και το δημοσιεύουμε όπως το έστειλε:
"Αγαπητό Paliouri-evrou
Αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, οι αναμνήσεις είναι φυσικό να ξαναγυρίζουν. Εκεί στα παλιά, αγνά, παιδικά μας χρόνια. Τότε που οι περισσότεροι δεν είχαμε πάρει τον δρόμο για τα... τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τότε που περιμέναμε όλες οι οικογένειες με πολύ μεγάλη αγωνία τις γιορτές. Για να βρεθούμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Να έρθουν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την Γερμανία γονείς, συγγενείς και φίλοι.
Να σμίξουμε όλοι μαζί. Να πάμε στην εκκλησία, να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε, να χαμογελάσουμε, να κλάψουμε ίσως, αλλά ν' αποτελεί όλη αυτή η διαδικασία μια... λύτρωση για τον καθένα μας.
Τέτοια μέρα, Μεγάλη Παρασκευή, θυμάμαι ότι παλικαράκια και μεγαλύτεροι άνδρες, συναγωνίζονταν ποιός θα κρατάει τον Επιτάφιο, ποιός τις εικόνες και ποιός τα εξαπτέρυγα. Προσφέραμε ακόμα και δώρα στην εκκλησία, λάδι, κερί ή χρήματα, που μας αξίωσε ο Θεός να είμαστε εμείς εκείνοι που επέλεξε ο παπάς για την συγκεκριμένη αποστολή.
Και μετά την περιφορά, για ουζάκι ή ρετσίνα με καλαμαράκια στον Χρήστο τ' Αρβανίτ' ή τον συγχωρεμένο τουν Σουτηρά. 
Το μυαλό μου γυρνάει σ' εκείνες τις πανέμορφες στιγμές και όσο σκέφτομαι ότι τώρα μπορεί και να ψάχνει ο ιερέας άτομα να κρατήσουν τον Επιτάφιο και να μην βρίσκει, η πομπή που ξεκινάει απ' τον Άγιο Αθανάσιο και κάνει στάση στην Καλόγρα, μετά στ' Μπακιρτζάκ' το σπίτι μπροστά, ύστερα στην Κοινότητα και καταλήγει γύρω απ' την εκκλησία μέσα στο ναό, να μην έχει πολύ κόσμο, η συγκίνηση έστω και αν βρίσκομαι 1.000 χιλιόμετρα μακριά, με κυριεύει.
Εύχομαι εκείνες οι όμορφες εικόνες και στιγμές, να υπάρχουν και απόψε στην περιφορά του Επιταφίου μας. Να βρεθούν εκατοντάδες Παλιουριώτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού ξανά στο αγαπημένο μας χωριό και να περάσουν όμορφα και ευτυχισμένα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Με υγεία πρώτα και πάνω απ' όλα σε όλους τους Παλιουριώτες σε όλα τα σημεία της Γης". 
Κώστας Πιτιακούδης
ή Κώτσιους τσ' Γκουντίδινας"  

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το καθιερωμένο φιλικό Παλαίμαχοι-Θύελλα το Μεγάλο Σάββατο

Από το φιλικό παλαιμάχων-Θύελλας το Πάσχα του 2009
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Μεγάλο Σάββατο στο γήπεδο Παλιουρίου θα γίνει ο καθιερωμένος φιλικός αγώνας των παλαιμάχων της Θύελλας Παλιουρίου με την σημερινή ομάδα.
Το στοίχημα δεν ξέρουμε αν θα είναι κάποιοι αρνί ή κατσίκι, θα υπάρχουν όμως σίγουρα κιβώτια με μπύρες. Την ομάδα των παλαιμάχων θα ενισχύσουν ο Δημήτρης Βασιλούδης(Βασλακούδ'΄) που θα έρθει και πάλι απ' τη Μυτιλήνη, οι Χάρης και Μόσχος Τασιούδης που θα έρθουν απ' την Αθήνα, ο Νίκος Ελληνίδης και ίσως ο αδερφός του Βαγγέλης και πιθανόν και ο Κώστας Πιτιακούδης(Κώτσιους τσ' Γκουντίδινας) που μπορεί να έρθει απ' την Αθήνα. Φυσικά είναι σίγουρο ότι οι παλαίμαχοι θα... πατήσουν πάλι την σημερινή ομάδα.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αποχαιρέτισε με... 4άρα το πρωτάθλημα η Θύελλα Παλιουρίου

Ο Δημήτρης Δουλούδης
σκόραρε στο Ορμένιο
Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά η Θύελλα Παλιουρίου, αποχαιρέτισε με νίκη 4-1 επί του Ορμενίου εκτός έδρας το φετινό πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας. Τα γκολ της ομάδάρας μας η οποία τερμάτισε στην 2η θέση πίσω απ' τα Λάβαρα που ανεβαίνουν στην Α' κατηγορία, πέτυχαν ο μόνιμος σκόρερ Νικολαίδης 2 και από ένα ο Μουστής και ο Δημήτρης Δουλούδης, που σε μια ακόμα συμμετοχή του βρήκε δίχτυα.
Μπράβο στα παλικάρια μας και τον προπονητή τους Μπούλη Γαβριλάκη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την φετινή τους πορεία και κάθε Παλιουριώτης όπου και αν βρίσκεται, πρέπει να είναι περήφανος για την ομάδα που έχουμε.  

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο ΦΩΤΗΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ένα από τα καλύτερα παιδιά του χωριού μας, ο Φώτης Πιτιακούδης (γιος τ' Δημητράκ κι τ' Ντιπούδ'), που το σπίτι του για όσους δεν ξέρουν βρίσκεται στο Μπασαμάκ', ήρθε για λίγες μέρες στο χωριό, προκειμένου να δει τους γονείς του. Τον συνοδεύει μάλιστα και η κόρη του Εμιλία.


Η κόρη του Φώτη,
η Εμιλία Πιτιακούδη
 
Ο Φώτης Πιτιακούδης σε νεαρή ηλικία
Ο Φώτης ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην πανέμορφη Ζάκυνθο όπου είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου και είναι παντρεμένος με Αγγλίδα. Μάλιστα όχι μόνο εξυπηρετεί, αλλά και φιλοξενεί με πολύ μεγάλη προθυμία, όσους Παλιουριώτες επισκέπτονται το νησί του Ιουνίου.
Σίγουρα η παρουσία του ευχαρίστησε τους παλιούς συμμαθητές και φίλους με τους οποίους συναντήθηκε, αφού στην παρέα όλοι γνωρίζουν πως ο Φώτης είναι... έξω καρδιά.
Επειδή δεν βρήκα πρόσφατη φωτογραφία, βάζω μια απ' τα παιδικά του χρόνια όταν έπαιζε μπάλα στην ομάδα του... Μπασαμάκ', ενώ στην άλλη είναι η κόρη του Εμιλία, σε μια όμορφη τοποθεσία της Ζακύνθου.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ... ΛΑΖΑΡ'


Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου και στο Παλιούρι κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ιδιαίτερα τα παλαιότερα χρόνια, οι κοπέλλες του χωριού τηρούσαν το έθιμο του Λάζαρ' .
Νεαρές Παλιουριώτισσες (Λαζαρίνες) ντυμένες με παραδοσιακές στολές και κρατώντας μια καλάθα στα χέρια, γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούσαν διάφορα στιχάκια, ανάλογα με αυτούς που έμεναν σε κάθε σπίτι και την περίσταση. Οι νοικοκυρές για επιβράβευση τους έδιναν αυγά, που στο τέλος της ημέρας τα μοιράζονταν.
Θυμάμαι για παράδειγμα:
Στο σπίτι που υπήρχαν αγόρια 
Μάνα που έχει τον ιγιό τουν πουνουκανακάρη
τουν έλουζι, τουν χτένιζι και στου σκουλιό τουν στέλνει
κι δάσκαλους τουν έδιρνι μι μια μικρή βιργούδα
Στο σπίτι με ξενιτεμένους
Ξινιτιμένου μου πουλί κι παραπουνιμένου
η ξινιτιά σι χαίριτι κι γω έχου τουν καημό σου

***Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, είναι από παρέα Λαζαρίνων τα παλιά χρόνια.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΟΡΜΕΝΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Κυριακή στις 4:00 μ.μ.
ΓΗΠΕΔΟ ΟΡΜΕΝΙΟΥ
Το τελευταίο παιχνίδι της για το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Έβρου δίνει την Κυριακή το απόγευμα η Θύελλα Παλιουρίου. Θα αντιμετωπίσει το Ορμένιο εκτός έδρας, σε ένα ματς που δεν έχει βαθμολογική σημασία, αφού τα Λάβαρα δεν χάνουν με τίποτα την πρώτη θέση και θα είναι εκείνα που θα ανέβουν στην Α' κατηγορία. Η Θύελλα πάντως είναι ηθική νικήτρια, αφού παρά τις άσχημες διαιτησίες και τα πολλά προβλήματα, έκανε εκπληκτική πορεία, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή Μπούλη Γαβριλάκη, τους παίκτες και φυσικά την διοίκηση.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Βάγιου Ελληνίδη έκανε η SKODA Ξάνθη

Μπροστά σε ένα σημαντικό βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, βρίσκεται ένας συγχωριανός μας. Πρόκειται για τον 17χρονο Βάγιο Ελληνίδη, γιο τ' Νίκου τ' Βουλγαράδκου και της Πούλας Κισσούδη απ' τους Μεταξάδες,  για την απόκτηση του οποίου υπέβαλλε επίσημη πρόταση στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπου ανήκει, η SKODA Ξάνθη.
Ο πρόεδρος της θρακιώτικης ομάδας συναντήθηκε με την διοίκηση του Εθνικού και έκανε την πρόταση για ένταξη του Ελληνίδη στην ομάδα Νέων, ώστε στη συνέχεια να γίνει επαγγελματίας και να παίξει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει όμως την ίδια στιγμή έντονο ενδιαφέρον και απ' τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να τον δοκιμάσει στο Ρέντη, αλλά το πιο πιθανό είναι ο Βάγιος να φορέσει την φανέλα της εκπροσώπου της Θράκης στην Super League.  

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


Αυτό είναι το κτίριο του Νηπιαγωγείου Παλιουρίου και η αυλή του με την σκουριασμένη και κατεστραμμένη παιδική χαρά του. Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές και δείχνουν ότι όλοκαι περισσότερο καταστρέφεται ένα πολύ όμορφο κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο από τους κατοίκους που μένουν στο Παλιούρι.
Δεν γνωρίζω το ακριβές καθεστώς ιδιοκτησίας, αν και προφανώς θα ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, αλλά σίγουρα θα μπορούσε κάπως να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Διδυμοτείχου όπου ανήκουμε πλέον. Κρίμα να γκρεμίσει και αυτό.
Θα μπορούσε να διορθωθεί και να αποτελέσει μια αίθουσα εκδηλώσεων κάθε είδους.

Τάκη, σύντομα θα είσαι εδώ για το Πάσχα

Ο Παναγιώτης Αραμπατζής(Τάκης του Κατραντζούδ'), ετοιμάζεται απ' ότι μαθαίνω να έρθει με άδεια από την Γερμανία για τις γιορτές του Πάσχα. Τον περιμένουν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, αλλά και το σπίτι του. Γι' αυτό και βάζουμε μια χθεσινή φωτογραφία, να το δει και να μεγαλώσει η νοσταλγία του.
Τακούλη, καλή αντάμωση στο Παλιούρι

Αφιερωμένη φωτό στην Βασιλική Γκαϊτατζή (Κούλα τ' Καλάμ')

Επειδή ξέρουμε ότι η Βασιλική Γκαϊτατζή(Κούλα τ' Καλάμ') παρακολουθεί το blog μας και μάλιστα είχε την καλωσύνη να μας στείλει σπουδαίες φωτογραφίες, δημοσιεύουμε για χθεσινή φωτογραφία(Κυριακής), με το πατρικό της όπως είναι σήμερα. Έτσι για να ξαναγυρίσουν λίγο οι αναμνήσεις.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το σκορ η Θύελλα κέρδισε 3-2 το Σιτοχώρι


Ο Κώστας Ζλατινούδης πέτυχε
το ένα από τα τρία γκολ
της Θύελλας σήμερα το πρωί

Περισσότερο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, η Θύελλα Παλιουρίου κέρδισε σήμερα το πρωί με 3-2 το Σιτοχώρι στο γήπεδο του χωριού μας. Ο δυνατός αέρας που φυσούσε δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών μας, αλλά με σκόρερ τους Ζλατινούδη Κώστα, Καμπουρούδη και Νικολαίδη πήραν τη νίκη, ενώ είχαν και δυο δοκάρια με τους Νικολαίδη και Μουστή.
Αυτός ήταν ο προτελευταίος αγώνας, ενώ την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα με το παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα μας στο Ορμένιο. 

ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙ'ΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ... ΠΑΝΑΪΡΟΥΔ'





Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ ΓΛΕΝΤΑΕΙ

Τα παιδιά της Θύελλας Παλιουρίου δεν...γλεντάνε μόνο τους αντιπάλους τους μέσα στα γήπεδα και τους φορτώνουν με γκολ, ξέρουν να διασκεδάζουν και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομάδα.
Η φωτογραφία είναι από πρόσφατο γλέντι της Θύελλας. Διακρίνεται ο πρόεδρος Σωτήρης Δοϊνούδης να χορεύει ζεμπέκικο και οι ποδοσφαιριστές τον... αποθεώνουν, ενώ η χαρτοπετσέτα πάει... σύννεφο. Παιδιά, πάντα τέτοια.

Η Θύελλα Παλιουρίου το 1978 σε αγώνα τουρνουά με το Σοφικό στο γήπεδο Διδυμοτείχου


Η φωτογραφία αυτή είναι από το γήπεδο Διδυμοτείχου το 1978. Διακρίνονται οι παίκτες της Θύελλας Παλιουρίου, η οποία δεν ήταν ακόμα επίσημο σωματείο, αλλά πήρε μέρος σε τουρνουά που οργάνωσε η Α.Ε. Διδυμοτείχου ψάχνοντας για ταλέντα απ' τα χωριά.
Το παιχνίδι πάντως δεν μας... βγήκε, αφού χάσαμε 4-1 από το Σοφικό και αποκλειστήκαμε. Στην φωτογραφία οι παίκτες ενώ βγαίνουν για ν' αρχίσει το ματς. Πρώτος είναι ο αρχηγός Μόσχος Ζλατινούδης (Μόσκους Καμπακάδκους) και ακολουθούν οι Σωτήρης Γιαϊτζής (Σουτηράκς Τσίντιλι), Μαγγίρας Γιώργος (Γιώργους τ' Αλατούδ΄), Καραφυλλούδης Αθανάσιος (Θάνους τ' Σιμιόν'), Χρήστος Ζλατινούδης (Κιτιάκς τ' Ανάμαλου) και ο συγχωρεμένος Δημήτρης Βουλγαρούδης (του Μουτιόν' του Καναρούδ'). Οι στολές μάλιστα είναι ολοκαίνουργιες, αφού τότε τις είχαμε αγοράσει με έρανο.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σημερινές φωτογραφίες από τις εισόδους του Παλιουρίου



Οι τρεις φωτογραφίες είναι σημερινές από τις δυο εισόδους του χωριού. Βλέπετε τα ανθισμένα δέντρα. Μια εικόνα πανέμορφη, που κάνει τις αναμνήσεις να ξαναγυρίσουν για όσους από εσάς βρίσκεται μακριά απ' το πανέμορφο χωριό μας.

ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΒΕΣΤΑΔΕΣ Η ΘΥΕΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ 4-2

Εντυπωσιακό πέρασμα και από την έδρα της Δόξας Ασβεστάδων έκανε η Θύελλα Παλιουρίου, αφού κέρδισε με 4-2. Ήταν μια πανάξια νίκη, με σκόρερ τους Καμπουρούδη(δύο γκολ) και Μουσλή(δύο γκολ). Οι παίκτες του Μπούλη Γαβριλάκη δεν επέτρεψαν στους Ασβεσταριώτες να πιστέψουν ούτε στιγμή ότι μπορούσαν να τους στερήσουν τη νίκη, αφού με αποφασιστικό τρόπο πήραν αυτό που ήθελαν.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κυριακή στις 11 το πρωί με τους Ασβεστάδες εκτός έδρας παίζει η Θύελλα Παλιουρίου

Την ομάδα των Ασβεστάδων αντιμετωπίζει αύριο στις 11 το πρωί η Θύελλα Παλιουρίου εκτός έδρας. Τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος της Β'κατηγορίας, η ομάδα μας που έκανε εντυπωσιακή πορεία, απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τα Λάβαρα που είναι στην πρώτη θέση και ελπίζει να "στραβοπατήσουν" κάπου ώστε να διεκδικήσει την πολυπόθητη άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Έβρου.
Μακάρι. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον προπονητή Μπούλη Γαβριλάκη και τους παίκτες του, αύριο με τους Ασβεστάδες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συγχωριανός μας κορυφαίο στέλεχος ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα

Ένας νεαρός συγχωριανός μας, είναι κορυφαίο και πετυχημένο στέλεχος του ταξιδιωτικού γραφείου Imagination Travel στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαγγούδη, γιο του Στέφανου Μαγγούδη (Στιφανάκ' Μαγγάδκου), ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα, αφού εκεί ζει και εγράζεται (ως πωλητής σε λαϊκές αγορές) ο πατέρας του.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν σε ποιούς αναφερόμαστε, το σπίτι τους βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό σχολείο, από την ανατολική πλευρά και απέναντι απ' το κτίριο του παλιού Νηπιαγωγείου.
Για τους Παλιουριώτες της Αθήνας που ενδιαφέρονται για ταξίδια, κρουαζιέρες, εισιτήρια αεροπλάνων και πλοίων, μπορούν να τον αναζητούν στο τηλέφωνο:210 5775777