Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960

Από τον συγχωριανό μας Κώστα Μαγγίρα, τον γιο του φορτηγατζή Μήτη τ' Γκόντια που είναι Πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη, υπήρξε το παρακάτω σχόλιο: "ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ "ΜΑΓΓΙΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΗ Τ ΓΚΟΝΤΙΑ"

Επειδή απ' ότι κατάλαβα "ανακάλυψε" τώρα το blog του χωριού μας βλέποντας τον πατέρα του σε φωτογραφία από τον Μπέη όπου συμμετείχε παλαιότερα, του βάζουμε και μια φωτογραφία του Μήτσιου όταν ήταν νεαρός και έπαιζε μπάλα στην Θύελλα Παλιουρίου. Κάποιοι κακεντρεχείς συμπαίκτες του βέβαια εκείνης της εποχής, λένε πως... έβρισκε την μπάλα με τις... τέσσερις, αλλά μάλλον θα τον ζήλευαν.
Αφιερωμένη με αγάπη στον γιο του Κώστα 

Αναβληθηκε λόγω κακοκαιρίας το παιχνίδι της Θύελλας

Η Θύελλα Παλιουρίου δεν είχε αγώνα για το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας ΄Εβρου, αφού οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό, υποχρέωσαν την ΕΠΣ Έβρου να αναβάλλει όλα τα παιχνίδια Α' και Β' κατηγορίας. Υπάρχοιυν άλλωστε χιόνια, υπερβολικό κρύο και πολύς παγετός(μπούζια), που δεν επιτρέπουν να διεξαχθούν αγώνες. Έτσι αυτή η αγωνιστική θα γίνει στην συνέχεια.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ (Μήτης τ' Σταυρίδινας)

Πέθανε χθες στην Αθήνα όπου έμενε μόνιμα, ο συγχωριανός μας Δημήτρης Πιτιακούδης (Μήτης τ' Σταυρίδινας). Ο συγχωρεμένος, είχε επιστρέψει απ' την Γερμανία όπου ζούσε και δούλευε πολλά χρόνια ως μετανάστης και μαζί με την γυναίκα του Αναστασία (του Ναστασούδ' τσ' Ευτυχίας) έμεναν στο Περιστέρι όπου είχαν σπίτι. Εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρούνταν απ' τον καρκίνο, πάλεψε να νικήσει την επάρατο νόσο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.
Η κηδεία του μάλλον θα γίνει αύριο ή Δευτέρα στο Παλιούρι, όπου θα μεταφερθεί απ' την Αθήνα που ήδη πήγε ο μοναχογιός του Σταύρος, ο οποίος ζει στην Αλεξανδρούπολη και έχει επιχείρηση ηχητικών συστημάτων.
Στον γιο του Σταύρο, την γυναίκα του Αναστασία, τα αδέρφια του Γιώργο (τ' Σταυρίδινας), Τασία (Γκουριάδσα) και Σταματία (του Τιαμούι του Ματσαγγάδκου) και τους συγγενείς του συγχωρεμένου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια. Να ζήσουν να τον θυμούνται. 

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΝ... ΚΛΩΣΝΑΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ

Αφιερωμενο σε όσους Παλιουριώτες το... τσικνίζουν για να χορέψουν

ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΛΑΤΙΝΟΥΔΗ



Οι φωτογραφίες είναι μπροστά απ' το σπίτι του Χρήστου και του Δημήτρη Ζλατινούδη. Ο... Γιατλός και ο Τιτίκας όπως τους ξέρουμε οι περισσότεροι Παλιουριώτες. Βρήκαν λοιπόν αυτή την φοβερή ταμπέλα για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα μπροστά απ' την δεξαμενή που συγκεντρώνουν το γάλα που βγάζουν απ' τα πρόβατα που έχουν.

Το μαντρί (σαϊάς) είναι λίγα μέτρα πιο πέρα, στα μνηματούδια, κοντά στο σπίτι του Προέδρου του Τοπικού συμβουλίου Σωτήρη Κισσούδη.
Μιλάμε ότι τέτοια ταμπέλα ούτε ο ξάδερφος τους Σωτήρης Γιαϊτζής (Σουτηράκς τ' Τσίντιλη) δεν θα σκαρφιζόταν.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ. ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ

ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ... ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ

Ο Νικολαίδης σκόραρε και εναντίον
του Ορέστη Ορεστιάδας σήμερα
Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Θύελλα Παλιουρίου στον ημιτελικό Κυπέλλου του βορείου Έβρου, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην διάρκεια του κανονικού αγώνα με τον ιστορικό Ορέστη Ορεστιάδας, αλλά τελικά έχασε με 3-2 στην παράταση και αποκλείστηκε.
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο του χωριού μας παρουσία πάρα πολλών φιλάθλων απ' το χωριό μας αλλά και όλη την περιοχή και τα παλλικάρια της Θύελλας έπαιξαν σαν ίσος προς ίσο τον σαφώς πιο έμπειρο αντίπαλο τους. Βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να κάνουν το 1-1 με τον Μυλωνά και το 2-2 με το μόνιμο σκόρερ Νικολαίδη. Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί ο Ορέστης πέτυχε τρίτο γκολ και προκρίθηκε στον τελικό του βορείου Έβρου, όπου θα παίξει με τους Μεταξάδες(Κμακ').
Αξίζουν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια όλοι στην Θύελλα, που έφτασαν και στο Κύπελλο τόσο ψηλά. Μπράβο τους απ' όλους μας.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ, Η ΚΥΡΙΑ ΠΕΡΣΑ

Από την κυρία Ελένη Τσερκέζη, της οποίας η μητέρα είναι η κυρία Πέρσα, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Παλιουρίου που διακρίνεται εδώ με τους μαθητές και τις μαθήτριες της, πήραμε το παρακάτω e-mail: "Η φωτογραφία είναι τον Ιούνιο του 1982 και σας ευχαριστεί πολύ η μητέρα μου για τις όμορφες αναμνήσεις που της προσφέρατε και για τα καλά σας ΄λόγια.
Η κα Πέρσα."

Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε πάρα πολύ, που άλλη μια φορά η προσπάθεια μας κατάφερε να φέρει όμορφες αναμνήσεις και να συγκινήσει κάποιον που έζησε στο όμορφο Παλιούρι.

ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Μεγάλη στιγμή αύριο για την Θύελλα Παλιουρίου, αφού υποδέχεται στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο του χωριού μας τον Ορέστη Ορεστιάδας, στον ημιτελικό Κυπέλλου  του Βορείου Έβρου. Ο προπονητής Μπούλης Γαβριλάκης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του ετοιμοπόλεμους και υπάρχει αποφασιστικότητα για νέα μεγάλη έκπληξη(μετά τον αποκλεισμό του Ασπρονερίου). Θα είναι σίγουρα τεράστια επιτυχία αν η Θύελλα αποκλείσει και τον Ορέστη, αφού μετά θ' αντιμετωπίσει στον Τελικό του Βορείου Έβρου τους Μεταξάδες. Καλά, αυτούς τους έχουμε για... πρωινό. 
Στο χωριό μπορεί να χιόνισε σήμερα, αλλά επειδή κάποια στιγμή βγήκε ήλιος και άρχισε να λιώνει, το πιο πιθανό είναι αν δεν ρίξει άλλο χιόνι απόψε ή αύριο το πρωί, το ματς Κυπέλλου να διεξαχθεί κανονικά.
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Είσαι μια Θύελλα γι' αυτό σ' αγαπώ, που τουςαφιερώνουμε όσοι θα είμαστε νοερά κοντά τους.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 21.000 "ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ"


Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα
6.703
Πλήρες ιστορικό προβολών σελίδων
21.000

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία της Google για τις "επισκέψεις" που έχει το Paliouri-evrou.blogspot.com, απ' τον Σεπτέμβριο που το δημιουργήσαμε. Μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες δηλαδή, όπως βλέπετε φτάσαμε στις 21.000 "επισκέψεις". Τόσες φορές δηλαδή μπήκαν στο blog συγχωριανοί μας(και όχι μόνο), προκειμένου να διαβάσουν τις αναρτήσεις. Κάτι που δεν έχει συμβεί με κανένα άλλο blog που αφορά ένα χωριό μόνο. Έχουμε μάλιστα ξεπεράσει πολλά εβρίτικα blogs με πολύ μεγαλύτερη παρουσία στο διαδίκτυο.
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μας δίνετε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

ΜΕ ΧΙΟΝΙ, ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΑΜΕ ΣΠΡΙΤΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤ'

Τέτοιες ώρες που το χιόνι σκεπάζει το Παλιούρι, θυμάμαι τί ωραία που ήταν τα παιδικά μας χρόνια. Μπορεί τα μπουτίνια μας(πλαστικές μπότες) να ήταν τρύπια, αλλά μέσα απ' το δωμάτιο στήναμε... παγίδες και πιάναμε σπριτούδια (μικρά σπουργίτια) με το κανάτ'. Για τους νεότερους που δεν το ξέρουν, βάζαμε πάνω στο χιόνι την μια ξύλινη τάβλα που είχε το ξυλάμαξο στα πλάγια, την στηρίζαμε με μια δικανίκα (βέργα) που ήταν δεμένη με σύρμα ή σχοινί και κάτω ρίχναμε σπόρους σιτάρι με άχυρο. Κατέβαιναν τα σπριτούδια να φάνε, τραβούσαμε το σύρμα και πιάνονταν από κάτω. Τα μαδούσαμε και τα ψήναμε στην σόμπα. Τύφλα να 'χουν οι φασιανοί και τα ορτύκια ή η πάπια των ακριβότερων εστιατορίων.
Θανάση Γκακούδη, που ναι εκείνα τα χρόνια, φτωχά αλλά ωραία χρόνια.
Υ.Γ. Ξέχασα να θυμίσω, ότι πιάναμε και με άλλο τρόπο σπριτούδια. Βάζαμε... καπανούδια (φάκες), όμοιες με αυτές που πιάνουν ακόμα και τώρα τα ποντίκια. Με λίγο ψωμί για να τσιμπήσουν τα σπουργίτια, τις σκεπάζαμε με χιόνι να μην φαίνονται και μόλις πήγαιναν να φάνε το ψωμί πιάνονταν στου καπανούδ'. 

ΦΟΒΕΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

 
Στα άσπρα ντύθηκε για μια ακόμη φορά το χωριό μας, αφού χιονίζει έντονα εδώ και λίγη ώρα και ήδη έχει διακοπεί η συγκοινωνία με τα υπόλοιπα χωριά και φυσικά το Διδυμότειχο. Κάπως έτσι είναι η εικόνα της πλατείας και το Παλιούρι γίνεται ακόμα πιο όμορφο.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ "ΓΙΜΟΥΔ" ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ

 Από έναν φίλο, που δεν είναι Παλιουριώτης αλλά "επισκέπτεται" το blog μας και υπηρέτησε παλαιότερα την στρατιωτική του θητεία στην περιοχή, πήραμε το παρακάτω σχόλιο: "Υπηρετησα στο Διδυμοτειχο το 1977-78. Ερχόμουν πολλές φορες σε μια ταβέρνα του ομορφου χωριου σας. Αξεχαστα χρονια. Μπράβο σας για την καλη δουλεια που κάνατε στο blog. Νικος Πεππας"
Προφανώς ο φίλος Νίκος, τον οποίο ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια, αναφέρεται στην Ταβέρνα του συγχωρεμένου Κώστα Τριανταφυλλίδη, του "Γιμούδ", που ήταν κάτω στην στάση των λεοφωρείων στην είσοδο του χωριού. Εκεί όπου υπήρχε μετά η έκθεση επίπλων του Χρήστου Γιαννούδη(Πούπου).
Έχουμε και τώρα όμως σπουδαία ταβέρνα. Του Χρήστου Ζλατινούδη που διαφημίζεται άλλωστε και στο μπλογκ μας.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΙ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ

Αυτή η φωτογραφία θα πρέπει να είναι από κάποια στρατιωτική άσκηση. Υπάρχουν Παλιουριώτες φαντάροι, αλλά και επίστρατοι που είχαν προφανώς κληθεί. Ξεχωρίζω στους όρθιους τον Κώστα Μαγγίρα (Κουσταντής τσ' Γκουντιόνινας), Χρήστος Δοϊνούδης (Τζιαφέρς), Δημήτρης Ζλατινούδης (Ασπρούλης), Γιώργος Μπουμπουλούδης (Τζιότζιους Κουρακάδκους) και απ' τους καθιστούς τέρμα δεξιά ο Κώστας Διμπινούδης (Κουσταντής Ντιμπινάδκους)

Παλιουριώτες διασκεδάζουν(μάλλον σε κάποιο πανηγύρι)

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΔΙΓΓΕΛΟΥΔΗ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥΣ

Γάμο στο Διδυμότειχο, αλλά και βαφτίσια στην Αλεξανδρούπολη είχαμε σήμερα για τους συγχωριανούς μας. Η Αθανασία Διγγελούδη, κόρη του Χρήστου Μιργκάδκου (τσ' Λαμπιρνόδινας)  και της Ζωής, βάφτισε τον δεύτερο γιο της και του έδωσε το όνομα Φίλλιπος. Η βάφτιση έγινε στην Αλεξανδρούπολη όπου έχει παντρευτεί και μένει μόνιμα η Αθανασία, όπως και οι γονείς της εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά παραβρέθηκαν πολλοί Παλιουριώτες που ήταν καλεσμένοι.
Στην Αθανασία ευχόμαστε να της ζήσει ο δεύτερος γιος και να τον δει όπως θέλει, στον δε παππού Χρήστο και την γιαγιά Ζωή, να χαίρονται και να καμαρώνουν και γι' αυτό το εγγόνι τους.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Με φοβερή ψυχή και τρομερό πάθος, οι παίκτες της Θύελλας κέρδισαν σήμερα 3-2 την πρωτοπόρο ομάδα των Λαβάρων στο γήπεδο Παλιουρίου και μείωσαν την διαφορά από αυτήν στους πέντε βαθμούς. Διατηρώντας έτσι ελπίδες για άνοδο στην Α' κατηγορία Έβρου.
Η νίκη της ομάδας μας ήταν απόλυτα δίκαιη, αφού είχε την υπεροχή σε όλο το ματς. Προηγήθηκε με γκολ του Καμπουρούδη, ισοφάρισαν τα Λάβαρα 1-1, αλλά ο πρώτος σκόρερ Νικολαίδης με απ ευθείας φάουλ έγραψε το 2-1 και ο Μυλωνάς το 3-1. Τα Λάβαρα απλά μείωσαν 3-2 με αμφισβητούμενο πέναλτι.  

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΛΑΒΑΡΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ

Κυριακή 3:00 μ.μ.

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ - ΛΑΒΑΡΑ
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Αύριο το απόγευμα η Θύελλα Παλίουρίου υποδέχεται την πρωτοπόρο ομάδα των Λαβάρων και θέλει να την κερδίσει όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά και να μειώσει την διαφορά που τους χωρίζει στους πέντε βαθμούς. Βέβαια είναι δύσκολο ν' ανατραπούν τα δεδομένα και να πάρει την πρώτη θέση, αλλά αν αύριο κερδίσει, όλα μπορεί να συμβούν.
Ο Μπούλης Γαβριλάκης και οι παίκτες του, με την συμπαράσταση των φιλάθλων μας θα τα δώσουν όλα για τη νίκη και ας ελπίσουμε να πανηγυρίσουμε έναν μεγάλο θρίαμβο.

ΑΥΡΙΟ ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ένας ακόμη συγχωριανός μας, ενώνεται αύριο Κυριακή με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του στο Διδυμότειχο. Ο Μιχάλης Μπουμπουλούδης, γιος του Γιώργου Κουρακάδκου και της Τασούλας Γκουλντιουκάδσας, που είναι στρατιωτικός στο επάγγελμα, θα... χορέψει τον Ησαία σε εκλλησία του Διδυμοτείχου, όπου εδώ και χρόνια ζουν και εργάζονται και οι γονείς του. Φυσικά αυτό θα γίνει παρουσία πολλών Παλιουριωτών συγγενών και φίλων.
Τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους. Στους γονείς του Γιώργο και Τασούλα να τους χαίρονται.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ Η ΟΜΟΡΦΗ (με τον Παναγιώτη Μπαμπουρδά). ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο ΝΙΚΟΛAΪΔΗΣ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ

Η Θύελλα Παλιουρίου μπορεί να είναι στην τρίτη θέση του ομίλου της, διαθέτει όμως τον πρώτο σκόρερ όλης της Β' Κατηγορίας Έβρου. Ο σέντερ φορ μας Νικολαίδης έχει 23 γκολ, ενώ στον πρώτο όμιλο  ο Λαμπάκος του Πέπλου έχει 19. Στον Β' όμιλο όπου μεττέχει η ομάδα του χωριού μας, ακολουθούν με 13 ΓΚΟΛ Τσιρογιάννης (Λάβαρα), 9 ΓΚΟΛ Λουγκάκος (Σιτοχώρι), Ιωαννίδης (Θούριο), Γκαρετζής (Ασβεστάδες), 8 ΓΚΟΛ Χρηστίδης (Παταγή), Γιαρενίδης (Κυανή).

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Του τρακτέρ τ' Κιτιάκ' τ' Καμπακούδ'

Στη φωτογραφία ένα από τα πρώτα τρακτέρ του χωριού. Οδηγός και ιδιοκτήτης του τρακτέρ είναι ο Χρήστος Ζλατινούδης (Χρηστάκ’ς του Καμπακούδ). Δίπλα του κάθεται ο Γεώργιος Γκακούδης (Του Γιουρούδ του Γκακάδκου) και ακόμη δυο συγχωριανοί μας που δεν τους γνωρίζω. Κάτω αριστερά διακρίνονται ο Αθανάσιος Αγγελούδης (Θανάης του Μαμιρούδ) και ο Χρήστος Πιτιακούδης  (Κιτιάκς τ΄Πούρντη). Στα δεξι'α διακρίνεται η Βασιλική Αγγελούδη (του Βασιλκούδ του Καμαράδκου).

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό μας στις αρχές της δεκαετίας του 60. Ο πρώτος που είχε αγοράσει τρακτέρ, ένα LANZ πράσινο, ήταν ο Συμεών Καραφυλλούδης (Πάππου Συμιών’ς). Επίσης υπήρχε κι ένα άλλο τρακτέρ μάρκας FORD, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών. Χειριστής ήταν ο Κώστας Μπακιρτζής (πατέρας τ’ Γιουργάκ τ’ Μπακιρτζάδκου) και ο οποίος κάθε απόγευμα το πήγαινε τ’ς Δημητρακούδινας τ’ αλώνι (σημερινή πλατεία). Εκεί τον περίμεναν με καλαμπόκι και σιτάρι άλλοι συγχωριανοί μας για να βγάλουν γιαρμά με το σφιρόμυλο που διέθετε.
Λίγο αργότερα το 1962 ή 1963 τρακτέρ αγόρασαν  άλλοι τρεις συγχωριανοί μας. Αυτοί ήταν ο Γιαννάκης ο Ζαφειρούδης (ο γνωστός τραγουδιστής και οργανοπαίκτης), ο Χρήστος Ζλατινούδης (Χρηστάκ’ς του Καμπακούδ) και ο Θεοφάνης Πρασινούδης (πατέρας του Χρήστου και του Λάμπρου Πρασινούδη). Ο πρώτος είχε ένα FORD κόκκινο και οι άλλοι δυο από ένα κόκκινοDAVID BROWN.
Αργότερα αγόρασαν τρακτέρ ο  Κουκούδης Δημήτριος (Μίτης του Γκουριούδ), ο Νικόλαος Ζλατινούδης (Νικόλας τ’ Μπλικ) και οι δυο  DAVID BROWN άσπρο, ο Λάμπρος Αραμπατζής (Λάμπους τ΄Μουκούδ), ο Κώστας Μπακιρτζής και οι δυο ΖETOR, καθώς και ο Αθανάσιος Γκακούδης (Θανάης Γκακάδκους τ΄Κακαράκη μπαμπάς) ένα DEUTZ πράσινο.
 

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Παίρνοντας αφορμή από τα σχόλια και την διαφωνία κάποιων φίλων συγχωριανών μας, για το ποιός είναι ο διαχειριστής του blog που προβάλλει το χωριό μας, έχω να παρατηρήσω:
Καταλαβαίνω την περιέργεια όσων θέλουν να γνωρίζουν ποιός είναι τελικά ο ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ. Κατ' αρχήν μπορεί να μην είναι μόνο ένας αυτός που "ανεβάζει" θέματα, αλλά περισσότεροι.
Επί της ουσίας τώρα. Ετοιμάζουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν το Παλιούρι και την προβολή του. Όταν μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε, τότε μπορεί μαζί με την ανακοίνωση τους να αποκαλύψουμε και την "ταυτότητα" μας.
Ένα ΛΕΥΚΩΜΑ, μια πολυτελής έκδοση που θα αφορά το χωριό μας και θα παρουσιάζει την ιστορία του ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απ' τον προηγούμενο ακόμα αιώνα, είναι-δεν σας κρύβω-το όνειρο μου. Να υπάρχει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές των Παλιουριωτών και να βρίσκεται αν είναι δυνατόν σε κάθε βιβλιοθήκη ή σπίτι συγχωριανού μας, όπου και αν ζει  σε όλο τον κόσμο.
Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολη προσπάθεια. Πρώτον γιατί απαιτούνται αρκετές χιλιάδες ευρώ για την έκδοση και εγώ δεν τα έχω. Γίνονται κάποιες επαφές με εβρίτικες εταιρείες για χορηγία και αν έχουν αποτέλεσμα, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Όσο για τις φωτογραφίες, ήδη συγκεντρώνω πολλές (απ' αυτές που στέλνουν όλοι οι φίλοιι) και ψάχνω από διάφορες πηγές πολύ περισσότερες ώστε να επιλέξω τις καλύτερες.
Μέχρι τότε και με αφορμή την... καχυποψία που διαπίστωσα να βγάζει το σχόλιο ενός συγχωριανού μας, θέλω να ξέρει πως μπορεί να με εμπιστεύεται για οτιδήποτε και αν στέλνει στο blog.
Υ.Γ. Επειδή υπάρχουν και κάποιοι-ελάχιστοι ευτυχώς-που μαθαίνω ότι άφησαν αιχμές για τις τρεις διαφημίσεις που δημοσιεύουμε δεξιά στην σελίδα, ΟΠΟΙΟΣ θέλει μπορεί να ρωτήσει τους διαφημιζόμενους και θα μάθει ότι το κάνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Αλλοίμονο αν απ' την προσπάθεια αυτή που γίνεται από αγάπη και μεράκι για το αγαπημένο μας χωριό, θέλαμε να βγάλουμε έστω και ένα ευρώ.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟ... ΜΠΑΣΑΜΑΚ' ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ

Η φωτογραφία αυτή είναι πριν 40 χρόνια(μπορεί και παραπάνω). Διακρίνονται δυο αδερφές και δυο αδέρφια που ήταν γειτονάκια στο... Μπασαμάκ΄. Αριστερά και δεξιά είναι η Μαρία και η Σμαραγδή Γκακούδη(τσ' Μαϊδάλους και τ' Κώτσιου τ' Γκακάδκου) και στη μέση ο Δημήτρης και ο Κώστας Πιτιακούδης (του Δημητρούδ' κι Κώτσιους τσ' Γκουντίδινας).

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΒΑΓΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΗΣ

Ένα βήμα πριν την εθνική ομάδα Παίδων βρίσκεται ο συγχωριανός μας ποδοσφαιριστής Βάγιος Ελληνίδης. Ο 16χρονος μέσος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, γιος του Νίκου τ' Βουλγαράδκου, έχει ως γνωστόν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Σούπερ Λίγκας (ΑΕΚ, SKODA Ξάνθη, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης). Πρόσφατα όμως κλήθηκε και προπονήθηκε με το Κλιμάκιο των εθνικών ομάδων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη, όπου και άφησε άριστες εντυπώσεις. Έτσι θα γίνει εισήγηση στον Ομοσπονδιακό τεχνικό Θόδωρο Παχατουρίδη, να τον καλέσει στην εθνική Παίδων.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΜΕ 5 ΓΚΟΛ. Πρώτη εμφάνιση και 2 γκολ για τον Δουλούδη Δημήτρη

Τα 11 γκολ τηςΘύελλας κόντρα στην Δόξα Ορεστιάδας εκτός έδρας, πέτυχαν οι Νικολαίδης (5), Δουλούδης Δημήτριος (2) και οι Μπάτσιος, Δημητριάδης, Καμπουρούδης. Μούτσης.
Πέντε γκολ πέτυχε ο Νικολαίδης
Η επιστροφή του πρώτου σκόρερ της ομάδας μας, του Νικολαίδη, συνδυάστηκε και με πέντε γκολ, αποδεικνύοντας πόσο πολύ έλειψε λόγω του τραυματισμού του, από τα παιχνίδια με Κυπρίνο και Θούριο όπου η Θύελλα δεν κέρδισε. Όμως σήμερα ήταν ξανά το "βαρύ πυροβολικό" της ομαδάρας μας και έβαζε όποτε ήθελε γκολ στην αντίπαλη εστία.
Πρώτη εμφάνιση και 2 γκολ
για τον Δημήτρη Δουλούδη
Αποκάλυψη του αγώνα ήταν όμως ο Δουλούδης Δημήτρης, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση φέτος και παρ' ότι μπήκε αλλαγή για 20' στη θέση του Νικολαίδη, έστειλε 2 φορές την μπάλα στα δίχτυα. Η δίαιτα που έκανε και τα κιλά που έχασε, σίγουρα έπιασαν τόπο.
Χίλια μπράβο λοιπόν σε όλους που ασχολούνται με την Θύελλα, γιατί μας έκαναν περήφανους με τον σημερινό θρίαμβο.

ΤΙ ΘΥΕΛΛΑ; ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΟΣ... ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ 11-0 ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ξέσπασε η Θύελλα Παλιουρίου σήμερα το πρωί και διέλυσε 11-0 την Δόξα Ορεστιάδας και μάλιστα εκτός έδρας. Σκέτος... τυψώνας ήταν οι παίκτες μας και πέτυχαν την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Έβρου, αφού τόσα γκολ δεν πέτυχε άλλη ομάδα. Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Καβύλης και οι ποδοσφαιριστές του Μπούλη Γαβριλάκη ήταν ασυγκράτητοι. Έτσι η άτυχη Δόξα "πλήρωσε" για την ισοπαλία της προηγούμενης Κυριακής που φέραμε στο Παλιούρι με το Θούριο.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΘΥΕΛΛΑ

Την Δόξα Ορεστιάδας εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί η Θύελλα Παλιουρίου. Μετά το άτυχο ισόπαλο ματς με το Θούριο στο γήπεδο μας, το μόνο αποτέλεσμα που σκέφτονται ο Μπούλης Γαβριλάκης και οι παίκτες είναι η νίκη, προκειμένου να συνεχίσουν την καταδίωξη των Λαβάρων που είναι πρώτα και θα τους αντιμετωπίσουμε στο Παλιούρι.
Η Βαθμολογία
1. Λάβαρα     35
2. Κυπρίνος    28
3. Παλιούρι     27
4. Κυανή         24

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΑΚΟΥΔΗ: ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΑΦΟΥΔ'

ΤΟ ΤΣΙΑΦΟΥΔ΄  ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1971.
ΩΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Από τον φίλο και συχνό συνεργάτη του blog μας Θανάση Γκακούδη πήραμε το παρακάτω e-mail: "ΦΙΛΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥ ΤΣΙΑΦΟΥΔ΄. ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥ ΜΠΑΣΑΜΑΚ΄. ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ".

Θανάση. Απ' ότι ξέρω, ο Χρήστος Χρυσαφούδης (του Τσιαφούδ΄ δηλαδή), μένει εδώ και πολλά χρόνια στα Κύθηρα όπου έχει φτιάξει οικογένεια. Παλαιότερα εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες, αλλά τώρα δεν ξέρω με τί ακριβώς ασχολείται. Τα αδέρφια του, ο Κυπαρρίσης μένει στην Χαλκίδα και ο Σωτήρης στην Αθήνα.
Φωτογραφία απ' το Τσιαφούδ' δεν έχω. Σου βάζω όμως του αδερφού του Σωτήρη, που εδώ διακρίνεται με την κόρη του στον χορό των συγχωριανών μας τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ(ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΥΔ΄ )

Η επικοινωνία του συγχωριανού μας Κώστα Χουδελούδη (Κουστάκς Τσιμπουκίας) με το blog μας μέσω σχολίων, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον πολλών φίλων, συνομίληκων και γνωστών του, με τους οποίους μεγάλωσαν μαζί.
Αρκετοί επικοινώνησαν μαζί μας μέσω e-mail και ζήτησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτόν. Πως περνάει δηλαδή στο Βερολίνο όπου μας έγραψε ότι μένει, γιατί τον θυμόταν σε Θεσσαλονίκη και Σαμοθράκη. Δυστυχώς δεν βρήκαμε καμιά παλιά φωτογραφία από το χωριό που να είναι μέσα Κουστάκς του Τσιμπουκούδ' για να θυμηθούμε όλοι πως ήταν στη νεαρή ηλικία.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"ΕΦΥΓΕ" Η ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΪΜΟΥΔΗ

Άλλη μια σημαντική απώλεια είχαμε τις προηγούμενες μέρες στο χωριό μας, αφού "έφυγε" από κοντά μας η Μαρία Πρωϊμούδη σε ηλικία 83 χρόνων. Η συγχωρεμένη, έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια ως μετανάστης στην Γερμανία, αλλά εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα επέστρεψαν ως συνταξιούχοι στο Παλιούρι μαζί με τον άντρα της Κώστα και έζησαν κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Πλήθος συγγενών, γνωστών, φίλων και συγχωριανών την οδήγησαν στην... τελευταία της κατοικία. Στον σύζυγο της Κώστα(Κώτσιου Προυϊμάδκου) και τα παιδιά της Δημήτρη(Μητσιάν'), Στέφανο και Λαμπρινή, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια μας. Να ζήσουν και να την θυμούνται. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της παλιουριώτικης γης που την σκεπάζει.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΛΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤ1

Έχουμε αναφερθεί ξανά στην συγχωριανή μας Δήμητρα Σαλτού, που είναι μανεκέν και παρουσιάστρια εκπομπών. Πρόκειται για την μια απ' τις δυο κόρες της Παγώνας Μαγγίρα (Νίτσας τσ' Γκουντιόνινας), η οποία παρουσιάζει την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων "Με Αρετή και Τόλμη" κάθε Κυριακή μεσημέρι στην ΕΤ1.
Για να την γνωρίσουν όλοι οι Παλιουριώτες, σας παραθέτουμε ένα βίντεο με το τέλος της εκπομπής, που παρουσιάζει μαζί με τον δημοσιογράφο Άλκη Μαλίδη.

 

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ (ΓΙΑΝΝΑΚ'Σ) ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΣΑΜΙΟΥ




Με πολύ συγκίνηση παρουσιάζω το βίντεο αυτό, που το έψαχνα εδώ και πολύ καιρό. Ο συγχωριανός μας βιολιτζής Γιάννης Ζαφειρούδης τραγουδάει το αγαπημένο του "Βλέπω καράβια πο' ρχονται" στην εκπομπή της Δόμνας Σαμίου στην ΕΡΤ. 
Το βίντεο αυτό είναι πριν από 34 χρόνια, το 1977, και την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω στους Παλιουριώτες όλου του κόσμου, αλλά και τον γιο του Γιαννάκ', τον Χρήστο, που μένει μόνιμα στην Αθήνα μετά την συνταξιοδότηση του από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το βίντεο είναι γυρισμένο στον κάμπο του Παλιουρίου, πριν γίνει ο αναδασμός και διαπλατυνθεί το ποτάμι. Βλέπετε εξάλλου τα φοβερά πλάνα του Ερυθροπόταμου, με τα πουλιά, τα καβάκια(λεύκες) και τον πάππου Χρηστάκ' τον πατέρα του Γιαννάκ' με τα γελάδια.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δεν ξέρω σε ποιόν ακριβώς αναφέρεσαι. Αν πάντως θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μας, μπορείς να μας στείλεις ότι θέλεις στο e-mail του blog μας. Το  pitevr@gmail.com

Να είσαι καλά και εσύ και οι εκατοντάδες Παλιουριώτες που μένετε στην Γερμανία και όπως βλέπω στα στατιστικά που μας δίνει η Google, αρκετοί διαβάζετε καθημερινά το blog για το αγαπημένο μας χωριό.
Ο ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΗΣ

Υ.Γ.: Σου βάζω και την φωτογραφία από την Αγία Τριάδα, για να καταλάβεις και εσύ αλλά και όλοι μας, πόση ομορφιά δεν μπορούμε να απολαύσουμε επειδή η ζωή μας ανάγκασε να μην ζούμε μόνιμα στο Παλιούρι.

ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤ​ΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 Βλέποντας πριν από λίγο τους γιους μου να παίζουν με τα παιχνίδια τους, μου ήρθαν στο μυαλό τα παιχνίδια που παίζαμε κι εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους.
Φυσικά δεν υπάρχει καμία σχέση του τότε με το τώρα. Αναρωτιέμαι αλήθεια αν τα σημερινά παιδιά γνωρίζουν τι είναι:
Τα τσιλίκια

Ο σχεδιαστός κρυφτός
τα σκαμνούδια











η μακριά  γκατζιόλα












το τζιαμί
οι μπίλιες
ο κουτσός 
το ικουνάκου
τα καρύδια στου κέρδους
το ξ(ι)νο του ξύδ(ι)
οι πιτρίτσις
ο τριώτης με τα φασόλια και τα κουκιά
και πολλά άλλα παιχνίδια, τα οποία τώρα μου διαφεύγουν.
Δυστυχώς όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. Σήμερα τα παιδιά μας κλεισμένα στα δωμάτιά τους, διασκεδάζουν με τα Playstation και τα Xbox, πού να βρεις παιδιά να παίζουν στους δρόμους και τις αλάνες.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΚΟΥΔΗΣ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

"ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΣΕ" Η ΘΥΕΛΛΑ 2-2 ΜΕ ΤΟ ΘΟΥΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ

Η διαφορά από τα Λάβαρα αυξήθηκε δυστυχώς στους 8 βαθμούς και η άνοδος στην Α'κατηγορία είναι πλέον πολύ δύσκολη

Το συνεχές κυνηγητό από την διαιτησία(όπως του ελεεινού και κομπλεξικού... ταξιτζή Τζαμαλίδη με τον Πεντάλοφο), οι αλητείες και οι ξυλοδαρμοί σε βάρος των παικτών μας(όπως έγινε στον Κυπρίνο) και ίσως η χαλάρωση μετά την τεράστια πρόκριση στο Κύπελλο επί του Ασπρονερίου,... λύγισαν τελικά την Θύελλα.
"Στραβοπάτησε" χθες μέσα στο Παλιούρι, αφού ήρθε ισόπαλη 2-2 με το Θούριο. Βρέθηκε μάλιστα να χάνει με 0-1, ισοφάρισε με τον Δάφτσιο, αλλά δέχθηκε δεύτερο γκολ και παρ΄ότι ο Δημητρακάκης ισοφάρισε 2-2, τελικά η νίκη δεν ήρθε. Έτσι τα Λάβαρα ξέφυγαν 8 βαθμούς και είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο(αφού τα "σπρώχνουν" και από πολλές πλευρές), να μπορέσει η Θύελλα να ανατρέψει την κατάσταση, παρ' ότι θα τα υποδεχθεί στο Παλιούρι.
Εμείς όμως συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε την ομαδάρα μας, τραγουδώντας το: "Είσαι μια Θύελλα γι' αυτό σ' αγαπώ".

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΘΟΥΡΙΟ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ


Θα τα δώσουν όλα να κερδίσουν
το Θούριο ο Χρήστος Δουλούδης
και οι άλλοι παίκτες της Θύελλας

Στον απόηχο της τεράστιας και παλλικαρίσιας νίκης-πρόκρισης επί του Ασπρονερίου την προηγούμενη Τετάρτη, η Θύελλα Παλιουρίου υποδέχεται αύριο Κυριακή στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο του χωριού μας το Θούριο. Είναι το παιχνίδι που επρόκειτο να διαξαχθεί την προηγούμενη Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε όλη η αγωνιστική με απόφαση της ΕΠΣ Έβρου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. 

ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΝΟΥΔΗΣ

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά και πολιτικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και είναι αρκετά αδυνατισμένη. Σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες φαίνεται πως έχασε αρκετά κιλά και αυτό οφείλεται σίγουρα και σε έναν συγχωριανό μας. Τον προσωπικό της γυμναστή Ανδρέα Νινούδη, που εδώ και αρκετά χρόνια φροντίζει την σιλουέτα της γνωστής πολιτικού.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΥΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ

Η δική μου επιχείρηση βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ειναι studio ομορφιάς (εργαστήριο ονυχοπλαστικής-henna tattoo). Η διεύθυνση είναι Μ.ΙΩΑΚΕΙΜ 11και το τηλ. 2551032877
Επίσης είμαι χορηγός φροντίδας στην ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, το μεγαλύτερο κανάλι της Θράκης, όπου φροντίζω τα κορίτσια του καναλιού και κάνω εκπομπές στην τηλεόραση που αφορόυν την γυναικεία ομορφιά και την περιποιήση ακρων!
Σ' ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνεις για την προβολή της επιχειρησης μου
Να σαι καλά & καλή συνέχεια στην εξαιρετική δουλεια σου.

ΒΕΡΑ ΖΛΑΤΙΝΟΥΔΗ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Ο πρώτος Παλιουριώτης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για δημοσίευση στο blog μας αγγελιών ή διαφημίσεων ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ, είναι ο Αντώνης Αντωνακούδης.
Για όσους δεν τον ξέρουν, μιλάμε για τον γιο του συγχωρεμένου Μήτη Αντωνακάδκου και αδερφό της Σοφούλας που έχουν με τον σύζυγο της Χρήστο Ζλατινούδη την εκπληκτική ψησταριά στο χωριό μας.
Ο Αντώνης αφού σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων στη Γερμανία, στη συνέχεια εργάστηκε ως προϊστάμενος συνεργείου στίς αντιπροσωπείες  OPEL και SUZUKI στην Αλεξ/πολη.Σήμερα έχει δικό του συνεργείο στην Αλεξ/πολη και είναι πάρα πολύ καλός μάστορας. Δεν ξεχνά το χωριό μας και χαίρεται ιδιαίτερα όταν ανταμώνει με Παλιουριώτες. Καλό είναι όσοι Παλιουριώτες μένουν στην Αλεξ/πολη να τον υποστηρίξουν.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ

Τα παλαιότερα χρόνια, τέτοια εποχή περίπου, διοργανώνονταν στο Παλιούρι το έθιμο του Μπέη. Δεκάδες συγχωριανοί μας ένωναν τις δυνάμεις εντελώς εθελοντικά για την επιτυχία των εκδηλώσεων και το αποτέλεσμα όπως θυμόμαστε όλοι ήταν σπουδαίο. Γιατί εκατοντάδες άνθρωποι από τα γύρω χωριά αλλά και το Διδυμότειχο ερχόταν για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα.
Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν δυστυχώς παρελθόν και είναι πολύ δύσκολο-αν όχι αδύνατο-να επαναληφθούν. Οι αιτίες πολλές. Πολλοί από εκείνους τους συγχωριανούς μας που συμμετείχαν, έχουν πεθάνει. Άλλοι κουράστηκαν όχι τόσο σωματικά αλλά... ψυχικά από την αντιμετώπιση που είχε αυτή η διάθεση τους για προσφορά και δεν έχουν πλέον όρεξη και μεράκι να καθοδηγήσουν τα νέα παιδιά που μένουν στο χωριό, να επαναλάβουν κάτι παρόμοιο.
Ένας από τους μπροστάρηδες και με σημαντική συνεισφορά σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ο Σωτήρης Γιαϊτζής. Αντικειμενικά, ο  πρώην πρόεδρος του χωριού έχει προσφέρει πάρα πολλά, αλλά είναι φυσικό κάπου να απογοητεύθηκε από την αντιμετώπιση ορισμένων, κυρίως όταν ασχολούνταν με τα δημοτικά τεκταινόμενα. Σίγουρα ακόμα και τώρα που τα χρόνια περνούν, αν είχε δίπλα του εκείνους τους φίλους με τους οποίους έστηναν σε χρόνο ρεκόρ παρόμοια πράγματα, μπορεί και πάλι να δραστηριοποιούνταν. Είτε όμως αρκετοί από αυτούς δεν μένουν πλέον στο χωριό, είτε "έφυγαν από την ζωή" και μάλιστα σε νεαρή ηλικία.
Κι επειδή δεν θέλω να τα βλέπω όλα μαύρα, πιστεύω πως υπάρχουν στο χωριό πολλά ικανά και δραστήρια νέα παιδιά. Απλά θέλουν κάποιον να τα... εμπνεύσει, να τα καθοδηγήσει και να τα ξεσηκώσει, ώστε να αναβιώσουν οι παλιές καλές εποχές στο Παλιούρι.

ΟΚΤΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΣΣΟΥΔΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

Απαράδεκτοι είναι αυτοί στην ΕΠΣ Έβρου. Ο Πρόεδρος της Χρήστος Καραβασίλης από το Σκιουλτουχώρ' και οι άλλοι παράγοντες, αντί να ασχολούνται και να στείλουν σπίτι τους ανίκανους και κομπλεξικούς διαιτητές όπως αυτός ο Τζαμαλίδης από τον Πύργο(είναι οδηγός ταξί στο Διδυμότειχο) που ήρθε στο Παλιούρι με τον Πεντάλοφο και ήθελε να χάσει η Θύελλα, τιμώρησαν με εξοντωτική ποινή τον Χρήστο Κισσούδη που αποβλήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Συγκεκριμένα, ο παίκτης μας που αποβλήθηκε εντελώς αναίτια στο 20΄με δυο κίτρινες, τιμωρήθηκε με 8 αγωνιστικές, λες και είναι κανένας εγληματίας. Αντίθετα ο ελεεινός Τζαμαλίδης παρέμεινε ατιμώρητος.
Ας ασχοληθούν λοιπόν με κάτι τέτοιους τύπους στην ΕΠΣ Έβρου ή τις αλητείες που έγιναν σε βάρος των παικτών της ομάδας μας στον Κυπρίνο και χθες στο Ασπρονέρι. Γιατί μετά δεν πρέπει να αναρρωτιούνται πως το εβρίτικο ποδόσφαιρο έχει οδηγηθεί σ΄αυτό το έσχατο σημείο ανυποληψίας.

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ

Τον Ορέστη Ορεστιάδας που αγωνίζεται στην Α' κατηγορία, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλλου Έβρου η Θύελλα Παλιουρίου, μετά την χθεσινή εκπληκτική πρόκριση της μέσα στο Ασπρονέρι. Ο Ορέστης απέκλεισε το Διδυμότειχο, κερδίζοντας χθες με 4-2. Με την... φόρα που έχουν πάρει πάντως ο Μπούλης Γαβριλάκης και οι παίκτες του, μην αποκλείεται να αποκλείσουν και την ιστορική ομάδα.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η ΘΥΕΛΛΑ ΜΕ 3-2 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙ

-Αν και έχανε 2-0 στο ημίχρονο, έκανε την μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη.
-ΑΛΗΤΕΙΕΣ των παικτών του Ασπρονερίου στο τέλος, αφού επιτέθηκαν και χτύπησαν ποδοσφαιριστές της Θύελλας, επειδή... δεν κάθησαν να χάσουν

Με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε στην  επόμενη φάσση του Κυπέλλου η Θύελλα Παλιουρίου, αφού κέρδισε παλλικαρίσια μέσα στο Ασπρονέρι 3-2 την τοπική ομάδα που αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία ΕΠΣ Έβρου.
Οι παίκτες μας βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 2-0, αλλά μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή. Μείωσαν σε 2-1 με εύστοχο πέναλτι του Μπάτσιου και πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Δάφτσιο και Καμπουρούδη, παίρνοντας το "εισιτήριο" της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Αλητείες και ψευτομαγκιές
από τους Ασπρονεριώτες
Τεράστια και παλλικαρίσια πρόκριση
πανηγύρισαν οι παίκτες της Θύελλας
μέσα στο Ασπρονέρι κερδίζοντας 3-2
Δυστυχώς μετά το τέλος του αγώνα ορισμένοι παίκτες του Ασπρονερίου με επικεφαλής μάλιστα τον Παπαδούδη, άρχισαν τις αλητείς, αφού επιτέθηκαν και χτύπησαν κάποιους ποδοσφαιριστές μας, επειδή δεν... κάθησαν να χάσουν. Αστυνομία δεν υπάρχει ως γνωστόν σ' αυτά τα παιχνίδια και ελπίζουμε ο διαιτητής να έγραψε στο φύλλο αγώνα όσα έγιναν, ώστε οι... Ακμπουναριώτες να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 

ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΟΥΝΤΖΕ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ

Ο Αγγελάκης Ζλατινούδης με την Μάλτα Ζλατινούδη γυρνώντας με το κάρο από τον κάμπο, κουβαλώντας γιουντζέ (τριφύλλι). Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη μπροστά στου Αρδά το σπίτι. Πρέπει να είναι πρωΐ, αφού κάποιος άλλος με το γαϊδουράκι του και τις αγελάδες κατευθύνεται προς τον κάμπο. Ο γιουντζές για να τον κουβαλίσεις πρέπει να είναι μαλακός.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Του Θανάση Γκακούδη
Οι αγροτικές εργασίες γίνονταν στο χωριό μας μέχρι πριν από 50 χρόνια με τον παραδοσιακό τρόπο. Το κάθε σπίτι είχε τα δικά του ζώα, αγελάδες, βόδια ή ακόμα και βουβάλια. Μ’ αυτά όργωνε, σβάρνιζε και έσπερνε. Aφού δεν υπήρχαν αυτοκίνητα και τρακτέρ τα χρησιμοποιούσε και για την μεταφορά υλικών και ανθρώπων.
Αγελάδες καλές είχε πάντα ο συγχωρεμένος ο παππού Σωτήρης ο Γιαϊτζής, τ' Σαμάλα πάππους,  καθώς  και ο παππού Αναστάης του Γατούδ, σήμερα 84 ετών. Τα καλύτερα βόδια ήταν του παππού του Μάγγου  και επίσης του  παππού του Μίτη του Τασιάκ’. Δυο σόγια, οι «Αντουνακάδ’» και οι «Ντιμπινάδ’» είχαν βουβάλια, ζώα τα οποία ήταν και πολύ γερά και έβγαζαν και πολύ γάλα.



Πάππου Σουτήρς Τσίντιλης με το ξλάμαξο

Πάππου Αναστάης του Γατούδ'


ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ


Να πανηγυρίσουν πρόκριση μέσα στο Ασπρονέρι, θέλουν
σήμερα οι παίκτες της Θύελλας Παλιουρίου
Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί ο σημερινός αγώνας Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα στην Θύελλα και το Ασπρονέρι. Μόνο που λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του χωριού μας και προκειμένου αυτός να μην επιδεινωθεί, όπως μας ενημέρωσαν οι παράγοντες της ομάδας το παιχνίδι θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο Ασπρονερίου.
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα, η Θύελλα δεν θα έχει και πάλι στην ενδεκάδα τον πρώτο σκόρερ της Νικολαίδη που συνεχίζει την θεραπεία. Υπάρχει όμνως αισιοδοξία για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έστω και αν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στο Δημοτικό Σχολείο πριν από 30 χρόνια


Η φωτογραφία που μας έστειλε η συγχωριανή μας Σόνια Δοϊνούδη (Σόνια τ' Τζιαφέρ'), θα πρέπει να είναι πριν από 30 χρόνια. Διακρίνεται μια από τις τάξεις του Δημοτικού μας Σχολείου με την δασκάλα τους. 



Η Σόνια είναι στην άκρη δεξιά και δίπλα τους ξεχωρίζω τους συμμαθητές της Λάμπρο Διγγελούδη(Λάμπους τ' Χρήστου τ' Μιργκάδκου), Απόστολος Αραμπατζής (Τόλης τ' Μέντη), Δημήτρης Αραμπατζής (τ' Μιχάλ' τ' Δρασιουτούδ'), Χρήστος Ζλατινούδης (τ' εισπράκτορα τ' Παναγιότ'), ο πρόεδρος σήμερα της Θύελλας Παλιουρίου Σωτήρης Δοϊνούδης (Σουτήρς τ' Μιχελή), Γιαννούδης Κώστας (Κουστάκς τ' Τάταλη), Χρήστος Πρασινούδης (τ' Δασαρχούδ'), Θόδωρος Βουλγαρούδης (τ' σχουρμένου τ' Μουτιόν τ' Καναρούδ')
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Η φωτογραφία ειναι το 1984,και οι άλλοι στην φωτογραφία είναι: Βουλγαρούδη Λαμπρινη (τ΄ Θανασούδ'), Βουλγαρουδη Χρυσωπη (τ' Μόσκου τ' Αλπούδ), Μαγγίρα Βαγγελιώ (τ' Κστοφουρή τ' Τσιοπάδκου),  Κώστας Πιτιάκας (τ' Κιτιάκ' τ' Καρακότσιου), Νινούδη Βάσω (τ' σχουρμένου τ' Σταμπόλ'), Βασιλουδη Βάσω (τ' Βαγγέλ' τ' Μιλιούδη) ,Πιτιακούδη Τριάδα (τ'΄Κώτσιου Τσιλίκα), Ζλατινούδη Αθηνά (τ' Δημήτρη τ' Καμπακάδκου), Γκαϊντατζής Θανάσης (' Μουτιόν΄τ' Σκουμπούδ'), Διγγελούδη Λεμονια (τ΄ Τζιατζιάρα), το ξανθό στο κέντρο είναι η Ματούλα Γιουβανούδη (τ΄ Κυριάκου) και η δασκαλα μας η Πέρσα. Αυτη δεν ξεχνιέται με τίποτα

ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο χωριό μας. αλλά για πολύ δυσάρεστο λόγο. Παραβρέθηκε στην κηδεία της συγχωρεμένης Ανθούλας Γκουδινούδη που έφυγε δυστυχώς από κοντά μας στα 74 της χρόνια, μια και έχει πολύ φιλικές σχέσεις με τον γιο της Κώστα, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος και παραμένει στενός συνεργάτης του.
Ελπίζουμε σύντομα ο κ. Πατσουρίδης να βρεθεί και πάλι στο Παλιούρι, ώστε να ενημερωθεί επιτόπου για τα πολλά του προβλήματα. Τόσο από τον Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Σωτήρη Κισσούδη, τους δικούς του υποψηφίους αν και δεν εκλέχθηκαν, αλλά και τον απλό κόσμο του χωριού μας.